Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θύμα κλοπής ο Κολιτσόπουλος

Κατηγορία Ηρακλής
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θύμα κλοπής έπεσε χθες (Τρίτη) ο ιστορικός πρόεδρος του Ηρακλή Περιστερίου στην πάλη Δημήτρης Κολιτσόπουλος. Άγνωστοι έσπασαν το αυτοκίνητό του και αφαίρεσαν ένα χαρτοφύλακα με προσωπικά του έγγραφα, σημαντικής αξίας για εκείνος αλλά άχρηστα για τους ληστές.

 

Ποιος είναι

Ο Δημήτρης Κολιτσόπουλος γεννήθηκε στο Ράφτη Αρκαδίας (Γορτύνιος) στις 26 Οκτωβρίου 1947, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου. Από το 1955, σε ηλικία 8 χρονών βρίσκεται στην Αθήνα, εργαζόμενος σε διάφορες πετυχημένες επιχειρήσεις που είχαν σχέση με τα αυτοκίνητα και παράλληλα τον ελεύθερο χρόνο του τον αφιέρωνε σε διάφορα αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ. Στίβο, πάλη κ.τ.λ).

Τελικά εδραιώθηκε στην ελευθέρα και ελληνορωμαϊκή πάλη.

Το 1968 ήταν μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Ομάδας Ελληνορωμαικής Πάλης. Κατετάγη το 1972 ως αθλητής στην Ελληνική Αστυνομία και στη συνέχεια ως προπονητής της ΕΛ.ΑΣ και των ενόπλων δυνάμεων. Το 2010 εκλέχτηκε Α΄ αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και έχει στη δύναμη του 140 αθλητικά Σωματεία.

Το 1973 παντρεύτηκε την Μαρία Ηλιοπούλου - Κολιτσοπούλου και μαζί απέκτησαν δυο παιδιά τον Αλέξη και την Ιωάννα. Σήμερα έχει 5 εγγόνια την Ιόλη, τον Εμμανουήλ, τον Αρίωνα, τον Δημήτρη και τον Ερμή.

Ο Δημήτρης Κολιτσόπουλος ως προπονητής του Συλλόγου Ατρόμητου Περιστερίου, Θησέα Περιστερίου και Ηρακλή Περιστερίου μέσα σε μια εικοσαετία ανέδειξε παρα πολλούς ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πανευρωπαϊκούς και μεσογειονίκες πρωταθλητές. Επίσης πολλοί άλλοι αθλητές πέτυχαν μέσα από τον αθλητισμό να γίνουν καθηγητές φυσικής αγωγής και να υπηρετούν σε σώματα ασφαλείας.