Τελευταία ενημέρωση 10:52, 19 Απρ 2024

Στο «κυνήγι» της ΑΕΚ για την 3η θέση!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ετικέτες

Η νίκη του Ατρόμητου στα Γιάννινα σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό έφερε πάλι ενδιαφέρον στη μάχη για την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Στον ένα μόλις βαθμό είναι πλέον από την τριάδα η ομάδα του Κάναντι, που έχει δικαιολογημένα ως στόχο να... γκρεμίσει την ΑΕΚ, την οποία θα αντιμετωπίσει σε ακριβώς ένα μήνα εντός έδρας. Σε περίπτωση δε ισοπαλίας, η πιθανή ισοβαθμία θα είναι υπέρ του, καθώς στον α' γύρο την είχε κερδίσει στο ΟΑΚΑ. Νωρίτερα βέβαια οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, μετά το 0-1 της Ένωσης στο Περιστέρι. 

Από εκεί και πέρα έχει σημασία να αναφέρουμε το τι κερδίζει η ομάδα που θα καταφέρει να τερματίσει στην 3η θέση. Μπορεί... τίποτα, μπορεί όμως κι έναν ευρωπαϊκό γύρο στο Europa League. Με βάση όσα ισχύουν σήμερα με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, τόσο ο 3ος, όσο κι ο 4ος της βαθμολογίας, ξεκινούν από τον 2ο προκριματικό του Europa (αυτό ισχύει για τις χώρες από τις θέσεις 13 ως και 15 – η Ελλάδα είναι 14η). 

Σε περίπτωση όμως που είτε κάποια από τις δύο ομάδες κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, είτε ο Κυπελλούχος βγει στο Champions League, τερματίσει δηλαδή 1ος ή 2ος, τότε το... καλό εισιτήριο του Europa League πηγαίνει στον 3ο του βαθμολογικού πίνακα, ο οποίος και θα ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικό. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια δύο εβδομάδες νωρίτερα, ήτοι από τα τέλη Ιουλίου. 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΑΕΚ και Ατρομήτου ως το φινάλε του πρωταθλήματος:
* Με αστερίσκο τα εκτός έδρας

ΑΕΚ

Απόλλων Σμύρνης
Άρης*
Παναθηναϊκός
Ατρόμητος*
Παναιτωλικός
Ξάνθη*
Λαμία*
Λάρισα
Λεβαδειακός


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Αστέρας Τρίπολης*
Πανιώνιος
ΠΑΟΚ*
ΑΕΚ
Ολυμπιακός*
Απόλλων Σμύρνης
Άρης*
Παναθηναϊκός
ΟΦΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος 2019 15:14
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Αιμοδοσία 2 Μαρτίου στο γήπεδο Περιστερίου! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας