Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αφού σώσαμε το παιδί, δεν με ένοιαζε τίποτα»

Κατηγορία Ανθούπολη
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Πάρης Κωνσταντακόπουλος περιγράφει τις στιγμές αγωνίες που έζησαν όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο Χωράφας, την ώρα που πάλευε να κρατήσει στη ζωή τον Δημήτρη Θεοφανίδη.

 

Ήταν ο άνθρωπος που συνέβαλλε καθοριστικά ώστε να μείνει στη ζωή ο Δημήτρης Θεοφανίδης, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο γήπεδο της Χωράφας, λίγο πριν το τέλος του α' ημιχρόνου στην αναμέτρηση της Ανθούπολης με τον Παπάγο. Ο λόγος για τον Πάρη Κωνσταντακόπουλο, τον ο οποίος ενήργησε ταχύτατα και βοήθησε τον ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων να επανακτήσει τις αισθήσεις του

Ο αντιπρόεδρος του περιστεριώτικου συλλόγου περιέγραψε στο Peristerisports τις στιγμές που έζησε όταν προσπαθούσε να βγάλει τη γλώσσα από το στόμα του παιδιού, αναφέροντας με έμφαση πως από τη στιγμή που όλα πήγαν καλά, τίποτε άλλο δεν τον ενδιέφερε στην αναμέτρηση.

''Ήταν μία διεκδίκηση, από την οποία έπεσε άτσαλα στο έδαφος με την πλάτη. Όταν αντιλήφθηκα ότι κάτι σοβαρό συνέβαινε, έτρεξα αμέσως προς το μέρος του παιδιού! Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές μας μου είπαν ότι πρέπει να έκανα... παγκόσμιο ρεκόρ! Την ώρα που έφτασα, ήδη ο γιατρός κατέβαλε προσπάθειες, όμως επειδή γνώριζα την περίπτωση, αφού μου είχε ξανατύχει κάτι παρόμοιο, αποφάσισα να επέμβω αμέσως'' σημειώνει αρχικά ο κ. Κωνσταντακόπουλος και συνεχίζει: ''Προσπάθησα να του ανοίξω το στόμα, έβαλα τα δύο δάχτυλα στην άνω γνάθο και τα δύο στην κάτω γνάθο, όμως ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση, αφού το στόμα έκλεινε με δύναμη. Κατάφερα και τράβηξα τη γλώσσα προς τα έξω, οπότε μπόρεσε να πάρει ανάσα! Μόλις πήρε την πρώτη ανάσα, τα πράγματα είχαν αρχίσει να γίνονται πιο εύκολα. Ωστόσο, τον αφήσαμε περίπου 10 λέπτα ακίνητο, μέχρι να τον πάρει το ασθενοφόρο, γιατί φοβόμασταν μην του ξανασυμβεί, διότι ο φόβος πάντα υπάρχει''.

Στον επίλογό του, ο διοικητικός παράγοντας των 'κυανόλευκων' σχολίασε: ''Ήταν τέτοια η χαρά μου που σώσαμε το παιδί, που δεν με ένοιαζε καθόλου το παιχνίδι, να θα χάναμε ή αν θα κερδίζαμε''.