Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξυπνητός:«Ταξίδι προς την κορυφή του polo»

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Στον απόηχο της σπουδαίας βραδιάς που πραγματοποίησε το τμήμα Water Polo του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου, δημοσιεύουμε την ομιλία που έκανε ο πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου της πόλης μας Ιωσήφ Ξυπνητός.

 «Ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου από το 1971 εδώ και 44 χρόνια μεγαλουργεί στο μπάσκετ, το άθλημα που μας καταξίωσε στα αθλητικά δρώμενα και μας καθιέρωσε σε ένα ιστορικό σωματείο της χώρας μας και στο μεγαλύτερο Σύλλογο της Δυτικής Αττικής.Οι επιτυχίες στο άλλο άθλημα  "πυλώνα" του Συλλόγου μας, την κολύμβηση, είναι τεράστιες. Η υδατοσφαίριση το έτερο άθλημα του υγρού μας στίβου εδώ και 14 χρόνια δίνει το παρών στις πισίνες και επεκτείνεται δημιουργώντας και γυναικείο τμήμα υδατοσφαίρισης. Ο Σύλλογός μας, παρά τις ατυχίες της τελευταίας διετίας με την πτώση της ανδρικής ομάδας μπάσκετ στη Β΄Εθνική και αποκορύφωμα την καταστροφή της φυσικής μας έδρας, το κλειστό Ανδρέας Παπανδρέου, με την βοήθεια του Δημάρχου της πόλης μας κ. Ανδρέα Παχατουρίδη ξεπερνάει όλες τις δυσκολίες, ανασυγκροτείται, εκπέμπει πλέον υγεία. Συνεχίζει να δίνει, στα 800 και πλέον παιδιά της πόλης μας, τη δυνατότητα να αναδεικνύουν το ταλέντο τους, μέσα από τα αθλήματα που ήδη καλλιεργεί  και επεκτείνεται περισσότερο δημιουργώντας νέα τμήματα τένις, πυγμαχίας και βόλεϋ. Μετέχει στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης, ενώ με τα προγράμματα "Είμαστε εδώ", οπού 50 παιδιά που έχουν και τους δύο γονείς άνεργους αθλούνται με το Σύλλογό μας δωρεάν και το "Βάλε ένα τρίποντο στο ρατσισμό"  δίνει το κοινωνικό του στίγμα στην πόλη μας.    

 Για να ξεδιπλώσει τις δυνατότητες της η Υδατοσφαίριση στο Περιστέρι , από το Σεπτέμβριο του 2014 ο Γ.Σ. Περιστερίου επαναπροσδιόρισε την οργάνωση και τα πλάνα του. Η Διοίκηση του Γ.Σ. Περιστερίου μαζί με τους προπονητές και τους εφόρους διαμόρφωσαν ένα ρεαλιστικό πλάνο για τα επόμενα 4 χρόνια, το οποίο περιγράφει τους στόχους , τον τρόπο και το κόστος για το τμήμα Υδατοσφαίρισης.

Η φετινή χρονιά μας βρήκε ιδιαίτερα ενισχυμένους. Η δύναμη του Γ.Σ. Περιστερίου στις κατηγορίες Ακαδημιών και αθλητών /τριών στις μικρές αγωνιστικά κατηγορίες, αυξήθηκε πλέον του 50%!  Για όσους ασχολούνται με την Υδατοσφαίριση, μπορούν εύκολα να κατανοήσουν το μέγεθος της επιτυχίας.

Καλώντας σήμερα στην εκδήλωσή μας τον κ. Γιώργο Μαυρωτά με την ιδιότητά του ως Ολυμπιονίκη Υδατοσφαιριστή και Ακαδημαϊκό, και βραβεύοντας τον Ολυμπιονίκη μας  Χρήστο Αφρουδάκη, θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο του Περιστερίου ότι η πόλη μας έχει δυνατότητες… μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο  στο χώρο της Υδατοσφαίρισης. Αρκεί να γίνει πιο γνωστό το άθλημα στην περιοχή μας και να υποστηριχθεί το πλάνο μας για ανάπτυξη των Ακαδημιών. Ένα πλάνο που για το 2015, ουσιαστικά μιλά για περισσότερους από 70 νέους και νέες αθλήτριες… Παιδιά μας του Δημοτικού!!! Και εκεί χρειαζόμαστε την αμέριστη συμπαράσταση όλων των φορέων της Πόλης μας.

Έχουμε να παρουσιάσουμε μία από τις πιο όμορφες και ρομαντικές κερκίδες. Και εννοώ τους «μετόχους» σε αυτό μας το πλάνο . Τους Γονείς! Ενωμένοι και με απεριόριστη διάθεση συνεισφοράς,  στέκονται αρωγοί και στηρίζουν στο μέγιστο αυτή την προσπάθεια.

Οι Αθλητές και Αθλήτριες μας είναι παιδιά με ήθος και στόχους… και είναι τιμητικό που φορούν τα μαγιό και τα μπουρνούζια και το σκουφάκι  του Συλλόγου μας. Κατάφεραν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να κάνουν την Ομάδα… Οικογένεια.

Είναι αυτά τα παιδιά που μαζί με τους Εφόρους και τους Γονείς τους, στήριξαν με χαμόγελο την προσπάθεια του Δήμου για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.  Είναι τα παιδιά που αναγνωρίζουν ότι παράλληλα με την εικόνα του Συλλόγου έχουν την υποχρέωση να διαφυλάξουν, να προστατέψουν, να αναδείξουν την εικόνα και την προοπτική της πόλης… του Περιστερίου. Γιατί πραγματικά κουβαλάνε την πόλη στην πλάτη τους … και το αναφέρουν και στα μπουρνούζια και στα μαγιό τους. Τους χρωστάμε να τα στηρίξουμε… όλοι μας!!!

Ο Γ.Σ. Περιστερίου θα είναι στα επόμενα χρόνια μία από τις καλύτερες ομάδες της Υδατοσφαίρισης στην Δυτική Αττική και θα ανταγωνίζεται επάξια τα «βαριά» ονόματα του αθλήματος… Θέλουμε  το πόλο του Περιστερίου πρωτεύουσα δύναμη! Αυτό είναι υπόσχεση του Συλλόγου σε Αθλητές , Προπονητές και Γονείς. Θα έχουμε όμως μία σημαντική διαφορά από τους περισσότερους αντίπαλους μας!!! Θα παίζουμε με τα παιδιά που θα έχουν ξεκινήσει από τις Ακαδημίες μας… με αθλητές και αθλήτριες που θα αναγνωρίζουν το βάρος του ονόματος που θα έχει το μαγιό που φορούν. Που θα τιμούν την Πόλη που τα ανάδειξε. Και ας μην είναι Περιστεριώτες … θα έχουν όμως μεγαλώσει μέσα στο Σύλλογό μας και θα έχουν την δικιά μας κουλτούρα για τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθαι»!

Αυτό το αναφέρουμε με περηφάνια , γιατί στον Σύλλογό μας ο ρόλος του πρωταγωνιστή είναι αυτός που μας ταιριάζει. Είμαστε ο μεγαλύτερος αθλητικός Σύλλογος στην Δυτική Αττική, είμαστε ο Πρεσβευτής της πόλης μας!

Κλείνοντας και δίνοντας την σκυτάλη στους πρωταγωνιστές της βραδιάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους Προπονητές μας:  Αρσένη Μαρούλη (πρώτο προπονητή), Γιώργο Δαμάσκο (προπονητή Παίδων και Μίνι Παίδων), Ηρακλή Βέκκο (προπονητή ακαδημιών ανδρικού), Θανάση Τσάλτα (προπονητή γυναικείου),   την Κωνσταντίνα Λεπτοκαρύδου  (προπονήτρια ακαδημιών γυναικείου), τον απερχόμενο προπονητή του γυναικείου Άκη Κούγκουλη,  τους Εφόρους μας : Μπάμπη Παπασπηλίου και Γιάννη Φέγγο του Ανδρικού και Γεωργία Σπυροπούλου και Ανδρέα Κούρτη του Γυναικείου καθώς και τον Μανώλη Μουστάκη ως υπεύθυνο του Υγρού Στίβου του Γ.Σ. Περιστερίου, για την πραγματικά μεγάλη προσπάθεια που κάνουν ώστε να μεγαλώσει αυτό το δέντρο της Υδατοσφαίρισης στο Περιστέρι… και για να μεγαλώσει σωστά!

Βρήκαμε ένα σημείο στο βιβλίο του Γιώργου Μαυρωτά «το θεώρημα της Επτάδας» που εκφράζει απόλυτα και τα δικά μας πιστεύω στον Γ.Σ. Περιστερίου :

« Πάντα πίστευα ότι ο αθλητισμός είναι ζωή και η ζωή είναι αθλητισμός. Σε όλα τα επίπεδα, όπου υπάρχει προσπάθεια, εγώ βλέπω αθλητές. Και προσπάθεια υπάρχει παντού, είτε αυτό λέγεται σχολείο ή Πανεπιστήμιο , είτε λέγεται δουλειά ή Οικογένεια.»

Το ταξίδι μας προς την κορυφή συνεχίζετα».