Τελευταία ενημέρωση 17:41, 18 Απρ 2024

Ο τελευταίος τίτλος της Βίλα, ο μόνος χαμένος (τελικός) της Σίτι

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ματσάρες σήμερα στο Νησί. Η πολύ ανεβασμένη, επί ημερών Κάρλο Αντσελότι, Εβερτον υποδέχεται τη σχετικώς βελτιωμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Εβερτον ήταν καλή με την Αρσεναλ, μπορούσε το πρώτο διπλό εκεί μετά από 24 χρόνια, οριακά κρίθηκε εντέλει και ελέω λαθών πίσω. Πορτογαλικός… εμφύλιος στο Λονδίνο, Ζοσέ Μουρίνιο εναντίον Νούνο Σάντο στο Τότεναμ – Γουλβς, δεύτερό τους αντάμωμα καθώς στα μέσα Δεκεμβρίου ο Special One είχε ήδη αναλάβει τους «σπερς» στο 2-1 του «Μόλινιου» με γκολ του Βερτόνχεν στο 91’, αποτέλεσμα που στέρησε μάλιστα από τους «λύκους» το ρεκόρ των 12 αγωνιστικών χωρίς ήττα, που κρατούσε από το… 1961. Ο Σάντο μάλιστα ήταν αναπληρωματικός τερματοφύλακας του Μουρίνιο στην Πόρτο το 2002-04 και έκτοτε διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις.

Εχει και τελικό Λιγκ Καπ, καλό ματς και για ζωντανό στοίχημα: Βίλα εναντίον Σίτι στο «Γουέμπλεϊ». Μια Βίλα που πασχίζει για τη σωτηρία, αλλά δύσκολα θα τη βγάλει καθαρή αν παίζει όπως στο 3-0 στο Σαουθάμπτον. Η Σίτι έρχεται από το… έπος της Μαδρίτης και το 2-1 επί της Ρεάλ, αν το πάρει θα γίνει μόλις η δεύτερη με τρεις σερί κατακτήσεις στον θεσμό μετά το καρέ της Λίβερπουλ (1981-84). Και θα φτάσει τα 7 τρόπαια στον θεσμό, ούσα μόνο πίσω από τη Λίβερπουλ (με 8) ενώ έχει μόνο νίκες ως φιναλίστ πλην του 1974 και της ήττας από τη Γουλβς.

Θυμάμαι καλά τον τελικό του Λιγκ Καπ του 1996 ανάμεσα σε Αστον Βίλα και Λιντς, 3-0 οι «βίλατζερς» του Μπράιαν Λιτλ με τον Σάβο Μιλόσεβιτς να… οργιάζει στο «Γουέμπλεϊ» με ένα γκολ και μια ασίστ, τα άλλα οι Ιαν Τέιλορ και Ντουάιτ Γιορκ. Η Λιντς του Χάουαρντ Γουίλκινσον ήταν καλή τότε, με Κέλι, Σπιντ, Ραντέμπε, ΜακΑλιστερ, Μπρολίν, Γεμπόα.

Το αναφέρω διότι ο εν λόγω ήταν ο τελευταίος τίτλος της Βίλα ως σήμερα, από τους συνολικά 20 που έχει πάρει, με τελευταίο πρωτάθλημα το ’81 και Κύπελλο το ’57. Στο Λιγκ Καπ όμως η Βίλα είναι, με 5 τίτλους, στη δεύτερη θέση, μαζί με Γιουνάιτεντ και Τσέλσι.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

 

Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας