Τελευταία ενημέρωση 22:31, 25 Απρ 2024

Μούγιακιτς: «Στη Κορέα όλοι ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν»

Κατηγορία Παρασκήνια
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο Αρμίν Μούγιακιτς μετά το πέρασμά του από τον Ατρόμητο συνεχίζει την καριέρα του στη Νότια Κορέα και μίλησε στο gazzetta.gr για το πως ζει τις ημέρες του κορονοϊού μια χώρα αρκετά κοντά στη Κίνα!

Ο Αυστριακός επιθετικός μετά το πέρασμά του από τον Ατρόμητο, πλέον αγωνίζεται στην Τσουνγκνάμ Ασάν (περίπου δύο ώρες από την πρωτεύουσα Σεούλ και την πρώτη σε κρούσματα πόλη, Νταεγκού). Όπως λέει στο gazzetta.gr, η κατάσταση στη χώρα πλέον έχει φτιάξει και η ζωή σιγά σιγά επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς. Στη Νότια Κορέα, έχουν καταγραφεί 8.162 κρούσματα (σ.σ. μέχρι αυτή την ώρα), αλλά οι θάνατοι από τον Covid-19 είναι 75 (σ.σ. μέχρι αυτή την ώρα). Αν και η χώρα της Ασίας είναι η πέμπτη στον κόσμο σε κρούσματα, έχει καταφέρει να έχει λίγους θανάτους για τα κρούσματα που έχει αντιμετωπίσει.

Σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο το γεγονός πως οι Κορεάτες εξ αρχής γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν, όπως αναφέρει ο 25χρονος επιθετικός. Αναφέρεται στο γεγονός πως οι κάτοικοι της χώρας προσπαθούν να αποφεύγουν πάντα τις χειραψίες, ενώ τονίζει πως τα πιο σοβαρά μέτρα πάρθηκαν στην Νταεγκού που ήταν και η πόλη με τα περισσότερα κρούσματα. Το πρωτάθλημα ήταν να ξεκινήσει την 1η Μαρτίου, με την πρεμιέρα να αναβάλετε κι ακόμα κανείς δεν γνωρίζει πότε θα αρχίσει, ενώ χαρακτηηριστικό είναι το γεγονός πως ο Μούγιακιτς τονίζει πως νιώθει πιο ασφαλής αυτή τη στιγμή στην Κορέα, παρά στην πατρίδα του την Αυστρία!

Αρμίν βρίσκεσαι τους τελευταίους μήνες στη Κορέα, πως ήταν η κατάσταση όταν «έσκασε» η πανδημία του κορονοϊού;
«Όταν η κατάσταση ήταν άσχημη εδώ δεν υπήρχε η αίσθηση πως φοβούνται. Όλοι φορούν τις μάσκες τους και αντισηπτικό υπάρχει παντού, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Υπήρχαν πολλά κρούσματα στην Νταεγκού, αλλά και στην πόλη μου στο Τσεονάν (σ.σ. πόλη 600.000 κατοίκων) που έφτασαν περίπου τα 40. Το προπονητικό κέντρο βρίσκεται στην Ασάν, που είναι 15 λεπτά με το αμάξι κι εκεί υπήρξαν μόνο 2-3 κρούσματα. Στη Σεούλ έφτασαν τα 200. Ήμουν 7 εβδομάδες στην προετοιμασία με την ομάδα μου κι επέστρεψα στο σπίτι μου την στιγμή που τα πράγματα ήταν επικίνδυνα. Ο προπονητής μου είχε ζητήσει να είμαι προσεκτικός, περπατούσα στην πόλη με την κοπέλα μου κι αυτή ήταν άδεια! Ωστόσο ο κόσμος δεν ήταν υποχρεωμένος να μείνει σπίτι του, όμως οι Κορεάτες ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν. Δεν τρομοκρατήθηκαν καθόλου, απλά ήταν πολύ προσεκτικοί».

Ο κόσμος τρομοκρατήθηκε;
«Υπήρξε λίγο άγχος στον κόσμο, όμως πολύ γρήγορα όλα τέλειωσαν. Τώρα πλέον όλα είναι σχεδόν φυσιολογικά και η ζωή επιστρέφει σιγά σιγά στους κανονικούς της ρυθμούς».

Πως είναι τα πράγματα στην Κορέα τώρα;
«Τα πράγματα εδώ είναι καλύτερα, αλλά όλοι εξακολουθούν να είναι προσεκτικοί. Στην πόλη Νταεγκού έχουν παρθεί κάπως πιο αυστηρά μέτρα, αλλά στις άλλες πόλεις όχι. Αυτό που γίνεται στην Ευρώπη είναι τρελό!».

Πάρθηκαν σοβαρά μέτρα όπως στην Ευρώπη;
«Στην Κορέα οι άνθρωποι είναι κάπως ντροπαλοί και δεν έρχονται σε πολλές επαφές με άλλους. Δεν κάνουν χειραψίες, λένε μόνο “γεια”. Ενδιαφέρονται πολύ για τους άλλους και φορούν μάσκες όταν είναι άρρωστοι ώστε να προστατέψουν τους άλλους από τα μικρόβιά τους. Κάπως έτσι ήταν ήδη προσεκτικοί από πριν, όμως όταν ο ιός έφτασε επιθετικά στην Νταεγκού, εκεί έγιναν ακόμα πιο προσεκτικοί με απολυμαντικό σε κάθε εστιατόριο, καφετέρια και σε όλα τα μαγαζιά με πολύ κόσμο».

Η εξάπλωση του ιού άρχισε από την Κίνα και από τον τρόπο διατροφής εκεί. Πλέον στη Κορέα είναι πιο προσεκτικοί με το φαγητό;
«Στην Κορέα τρώνε φυσιολογικά, είναι αρκετά σύγχρονοι με το φαγητό, όπως στην Ευρώπη. Εμάς μας έχουν ζητήσει να τρώμε σπίτια μας και όχι σε εστιατόρια, αλλά για να μην έρθουμε σε επαφή με άλλους ανθρώπους, όχι λόγω φαγητού».

Τα πρωταθλήματα και οι προπονήσεις αναβλήθηκαν;
«Υπάρχει καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος για ένα μήνα ή και περισσότερο. Θα έπρεπε να είχαμε αρχίσει την 1η Μαρτίου, αλλά είναι άγνωστο κι αν θα αρχίσει την 1η Απρίλη πλέον. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά, όμως κάθε μέρα μας μετρούν την θερμοκρασία, ενώ στις αρχές δεν κάναμε προπονήσεις στο προπονητικό μας κέντρο, αλλά σε ένα μικρό χωριό και παίξαμε ένα φιλικό παιχνίδι».

Εσύ θα έλεγες πως νιώθεις πιο ασφαλής στη Κορέα αυτή τη στιγμή απ' ότι αν βρισκόσουν στην Αυστρία;
«Αυτή τη στιγμή ναι. Νομίζω στην Αυστρία προκαλείται περισσότερος πανικός. Εδώ δεν υπάρχει τόσο πανικός, μπορεί επειδή δεν καταλαβαίνω και την γλώσσα, αλλά η άισθησή μου είναι πως λένε “ok, είναι σοβαρό, αλλά ξέρουμε τι να κάνουμε”».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Το «τελευταίο αντίο» στον Γιάννη Καλογερά! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας