Τελευταία ενημέρωση 21:52, 25 Απρ 2024

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Διακήρυξη θα σηματοδοτήσει ένα νέο κεφάλαιο στην προστασία της δημοκρατίας

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης παρουσίασε ο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως η ανάδειξη ως κεντρικό θέμα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της αποτελεσματικής διαχείριση μιας υγειονομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κρίθηκε επιτακτική μετά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας.

Όπως είπε, στόχος της Ελληνικής Προεδρίας είναι να υιοθετηθεί στις 4 Νοεμβρίου, η “Διακήρυξη των Αθηνών” που θα σηματοδοτήσει ένα νέο κεφάλαιο αρχών για την προστασία της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου & των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε περιόδους κρίσης και θα αποτελεί παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως μετά από πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη, ως Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα διοργανωθεί το φθινόπωρο στην Αθήνα επιστημονικό συνέδριο, υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου.

Στη δευτερολογία του, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι φιλοδοξία της Ελληνικής Προεδρίας είναι να αναδειχθεί σε μια συναινετική και αποτελεσματική Προεδρία, που θα φέρει και τα 47 κράτη-μέλη στο τραπέζι της συζήτησης και θα καταλήξει στην υιοθέτηση μιας Διακήρυξης.

Σχολιάζοντας επίσης την ανταπόκριση της Ελλάδας στη διαχείριση της πανδημίας, τόνισε ότι η χώρα «αυτή τη στιγμή, μέσα από το σεβασμό στο τρίπτυχο Δημοκρατίας- Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- Κράτους Δικαίου, μπορεί να επιδείξει πολιτικό πολιτισμό και, μέσα από αυτόν, να δημιουργεί συγκλίσεις».

Αναφερόμενος, τέλος, στη σημερινή επίσκεψη Μπορέλ στον Έβρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να συγκροτεί διεθνείς συμμαχίες και να ζητά την έμπρακτη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στέλνοντας το μήνυμα ότι τέτοιες ουσιαστικές και συμβολικές κινήσεις αποτρέπουν και περιθωριοποιούν την επιθετική πολιτική της Τουρκίας.

Για τη λειτουργία της Βουλής την περίοδο της υγειονομικής κρίσης μίλησε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Συμμετείχαν, επίσης, μέσω τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Rick Daems καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της Δ/νσης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης, Χρήστος Γιακουμόπουλος.

 Δείτε εδώ το tweet:

https://twitter.com/MVarvitsiotis/status/1275828559639166979?s=20

Δείτε εδώ το βίντεο:

https://youtu.be/qQbQV7hMAdQ

Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας