Τελευταία ενημέρωση 19:37, 20 Σεπ 2020

Βαρβιτσιώτης: «Η κρίση της πανδημίας δοκιμασία υπαρξιακών διαστάσεων για την ΕΕ»

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δήλωση Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη μετά το σημερινό  Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια πρόκληση ιστορικών διαστάσεων. Η κρίση της πανδημίας και οι οικονομικές της συνέπειες αποτελούν δοκιμασία υπαρξιακών διαστάσεων για την ΕΕ.

Σήμερα, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής, μετέφερα το μήνυμα του Έλληνα Πρωθυπουργού και της Ελληνικής Κυβέρνησης, ότι η απάντησή μας πρέπει να είναι ισχυρή, άμεση και ευέλικτη.

Αυτό περιμένουν οι πολίτες από εμάς. Εάν δεν ανταποκριθούμε εγκαίρως στις προσδοκίες τους, οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν θα μας συγχωρήσουν.

Επισήμανα, ακόμη, ότι ο νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός και το Ταμείο Ανάκαμψης θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως ένα ενιαίο πακέτο.

Οι πιεστικές συνθήκες απαιτούν να υιοθετηθεί ένα γενναίο, φιλόδοξο και αναπτυξιακό ΠΔΠ.

Όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης θεωρούμε ότι τα 750 δις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση όπως και η αναλογία μεταξύ επιχορηγήσεων και δανείων. Είναι σημαντικό ο μηχανισμός του Ταμείου να είναι ευέλικτος, έτσι ώστε τα κονδύλια να εκταμιεύονται άμεσα, εύκολα και στοχευμένα για τη γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας.

Απαιτείται ένα εποικοδομητικό και ανοιχτόμυαλο πνεύμα, αλλά και ένα πνεύμα συμβιβασμού από όλες τις πλευρές, προκειμένου να υπάρξει τελική συμφωνία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Τέλος, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στη Γερμανική Προεδρία. Θα συνεργαστούμε στενά για να κάνουμε την Ένωσή μας ισχυρότερη. Εάν θέλουμε να αναβαθμιστεί ο ρόλος της ΕΕ στην παγκόσμια σκηνή, τότε οι αποφάσεις μας πρέπει να αντικατοπτρίζουν την κοινή μας βούληση».

Μπακαράς
Hatzi
Asfaleies Kalogeras
Leventis kreopoleio
ACS Περιστερίου

Δημοφιλέστερα

Πρεμιέρα με ήττα η Κ17

Πρεμιέρα με ήττα η Κ17

20 Σεπ 2020 ΠΑΕ Ατρόμητος

Ξεκίνημα με βαθμό στο Χαλάνδρι

Ξεκίνημα με βαθμό στο Χαλάνδρι

20 Σεπ 2020 ΑΟ Περιστερίου

Τα αποτελέσματα της ΕΠΣΑ

Τα αποτελέσματα της ΕΠΣΑ

20 Σεπ 2020 Ποδόσφαιρο

Ξεκίνημα με «τεσσάρα»!

Ξεκίνημα με «τεσσάρα»!

20 Σεπ 2020 Ένωση Περιστερίου

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας