Τελευταία ενημέρωση 22:06, 14 Ιουν 2021

Τηλεδιάσκεψη του Μ Βαρβιτσιώτη με τον ΥΠΕΞ της Αλβανίας

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τηλεδιάσκεψη Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Gent Cakaj στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (Πέμπτη, 16.7.2020).

«Οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Gent Cakaj.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας για τις προτεραιότητες και το πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας, απευθύνοντας, ταυτόχρονα, πρόσκληση προς την αλβανική πλευρά εν όψει των υπουργικών συναντήσεων που προγραμματίζονται στη χώρα μας το προσεχές χρονικό διάστημα. 

Ο κ. Cakaj ευχαρίστησε τον κ. Βαρβιτσιώτη για την ενημέρωση, επικροτώντας, ταυτόχρονα, τις επιλογές της Ελληνικής Προεδρίας, ιδιαίτερα ως προς την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου σε συνθήκες πανδημίας, η οποία και αποτελεί το κεντρικό θέμα της Ελληνικής Προεδρίας.

Κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους επικοινωνίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, στη βάση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και υπό την αίρεση της τήρησης των καθορισμένων προϋποθέσεων, στις οποίες συγκαταλέγονται και ο σεβασμός και η προστασία των μειονοτήτων.

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), την προεδρία του οποίου ασκεί, κατά το τρέχον έτος, η Αλβανία».

Δείτε εδώ το tweet.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: «Πύργος» στο μπάσκετ, «παγοθραυστικό» στο πόλο! »
Μπακαράς
Hatzi
Asfaleies Kalogeras
Leventis kreopoleio
neo frontistiria
ACS Περιστερίου

Δημοφιλέστερα

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας