Τελευταία ενημέρωση 08:17, 25 Απρ 2024

Ο «καλός Ατρόμητος» και τη...νύχτα φαίνεται!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τελικά ο καλός Ατρόμητος που ανέλαβε να δημιουργήσει ο Νταμίρ Κάναντι δεν φαίνεται μόνο από το πρωί, όπως είπαμε μετά τους αγώνες με Βόλο, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα αλλά φαίνεται και τη...νύχτα.

Απόψε αντιμετώπισε την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό Στάδιο στο τελευταίο της φιλικό πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κι έδειξε περισσότερο έτοιμος από τον αντίπαλο του. Και δεν είναι η νίκη με 2-1 όσο ο καλός ρυθμός που διατήρησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο.

Το ματς

«Γκαζωμένη» μπήκε με το… καλημέρα η ΑΕΚ στην αναμέτρηση, καθώς μόλις στο 3’ έγινε το κλέψιμο στη μεσαία γραμμή, ο Λιβάγια πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έπαιξε κάθετα με τον Ολιβέιρα, με τον Πορτογάλο να οδηγείται προς τα πλάγια, αφού ο Γιαννιώτης είχε κλείσει τη γωνία. Από τις συνεχόμενες προσποιήσεις του Ολιβέιρα, έγινε το πλασέ, αλλά πάνω στη γραμμή, ο Γούτας με την κοιλιά γλίτωσε την παραβίαση της εστίας της ομάδας του.

Έπειτα από το πρώτο δεκάλεπτο, που ήταν όλο «κιτρινόμαυρο», ο Ατρόμητος άρχισε να ισορροπεί, στέλνοντας μία πρώτη προειδοποιητική βολή με τον Βέλλιο (14’) με την μπάλα να περνά άουτ, αλλά το γκολ ήρθε τελικά δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Γκάλο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σβάρνας δεν υπολόγισε σωστά την τροχιά της μπάλας και κόντραρε στο πόδι του και από εκεί κατέληξε στα δίχτυα.

Οι καλές στιγμές για τον Ατρόμητο συνεχίστηκαν και πάλι από κόρνερ του Γκάλο, με την κεφαλιά του Ρισβάνη να περνά λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Τσιντώτα, ενώ στο 26’ και πάλι από εκτέλεση κόρνερ του Γκάλο, ο Μανούσος πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι της εστίας του Τσιντώτα. Παρ’ όλα αυτά, στην ίδια φάση, η ΑΕΚ κατάφερε να βρει την ισοφάριση, αφού ο Λιβάγια με εξαιρετική πάσα τιμώρησε την τραγική ανασταλτική λειτουργία των Περιστεριωτών στο δικό τους κόρνερ και ο Παουλίνιο, αφού διέσχισε το μισό γήπεδο, με πλασέ έκανε το 1-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο Λιβάγια είχε την τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, αλλά στο 32’ ο Γιαννιώτης του είπε «όχι» στο σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μάσιμο Καρέρα δεν άλλαξε πολλά πράγματα, καθώς πραγματοποίησε μόλις δύο αλλαγές, με τους Μπότο και Αλμπάνη να παίρνουν τη θέση των Κρίστιτσιτς και Ολιβέιρα, σε αντίθεση με τον Νταμίρ Κάναντι που προχώρησε σε εννιά αλλαγές, κρατώντας στη βασική ενδεκάδα μόνο τους Γκάλο και Ρισβάνη, καθώς ούτως ή άλλως οι λύσεις στο κέντρο της άμυνας είναι μετρημένες και αναμένεται ενίσχυση.

Παρά τις πολλές αλλαγές, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που πατούσε καλύτερα από τα πρώτα λεπτά και στο 51’ δημιούργησε ακόμα μία ευκαιρία από εκτέλεση κόρνερ του Γκάλο, αλλά η άμυνα της ΑΕΚ απομάκρυνε, διορθώνοντας την ασταθή επέμβαση του Τσιντώτα. Ωστόσο, στο 57’ το διπλό λάθος των «κιτρινόμαυρων» από Οικονόμου (με υποψία φάουλ του Αθανασίου) και Τσιντώντα, που ανέτρεψε τον Αθανασίου τη στιγμή ο αριστερός μπακ-χαφ του Ατρόμητου ήταν σε πολύ πλάγια θέση, έφεραν το πέναλτι υπέρ των «κυανολεύκων».

Ο Ούμπιδες το εκτέλεσε στο 58’ και ο Ατρόμητος ανέκτησε το προβάδισμα στο σκορ, κάτι που δεν ήταν κόντρα στη ροή του αγώνα. Στη συνέχεια του ματς, ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο, καθώς οι αλλαγές από πλευράς ΑΕΚ συνεχίστηκαν και ο Ατρόμητος ήταν αυτός που έχασε τις ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά του.

Στο 83’ ο Τσιγκρίνσκι υπό την πίεση του Κωτσόπουλου βρήκε… αέρα, ο επιθετικός του Ατρόμητου πάσαρε στον Γιακουμάκη, αλλά αυτός νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Αθανασιάδη που είχε πάρει θέση στον αγώνα. Στις καθυστερήσεις κατέγραψε άλλες δύο ευκαιρίες, καθώς ο Γιακουμάκης με γυριστή κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι (το δεύτερου του Ατρόμητου), ενώ στο 94’ ο Γκάλο νικήθηκε από τον Αθανασιάδη στο σουτ που επιχείρησε.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα):
Τσιντώτας (59' Αθανασιάδης), Λάτσι (70' Μαχαίρας), Οικονόμου (59' Τσιγκρίνσκι), Σβάρνας (83' Χνιντ), Λόπες (70' Ινσούα), Παουλίνιο (59' Μπακάκης), Σιμόες (70' Μάνταλος), Κρίστιτσιτς (46' Μπότος), Σαμπανάτζοβιτς (59' Βέρντε), Λιβάγια (78' Χριστόπουλος), Ολιβέιρα (46' Αλμπάνης)


Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης (46' Μανδάς), Γούτας (46' Στρούγγης), Ρισβάνης, Γκάλο, Σάλομον (46' Μπουσούλατζιτς), Νάτσος (46' Ούμπιδες), Τομάσεβιτς (46' Αθανασίου), Νταβιώτης (46' Ραμπέλο), Μανούσος (46' Γιακουμάκης), Αγκάγεφ (46' Κιβρακίδης), Βέλλιος (46' Κωτσόπουλος)

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Αύγουστος 2020 22:36
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ο Μουνίθ θα είναι «παρών» στα 100! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας