Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η προϊστορία του Ατρόμητου με την ΑΕΚ!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα σε ομάδες του Λεκανοπεδίου στο φετινό πρωτάθλημα Super League, γίνεται απόψε στο Περιστέρι.

Πηγή: www.slgr.gr

Ο Ατρόμητος με στόχο την  πρώτη νίκη του, υποδέχεται την ΑΕΚ, που πανηγύρισε την Πέμπτη το βράδι μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του Europa League και παράλληλα θέλει να συνεχίσει το απόλυτο στο πρωτάθλημα Super League.

Ο Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος δεν έχει νίκη στα πρώτα τρία παιχνίδια του στο πρωτάθλημα Super League , ωστόσο μετά την ήττα στην έδρα του από το Βόλο, πήρε ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο, σε παιχνίδια μάλιστα που βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Έχει δεχτεί πέντε γκολ, όλα στο δεύτερο ημίχρονο. Από τα τρία δικά του, ο Ατρόμητος έχει βάλει τα δύο στο δεύτερο ημίχρονο.
Στην έδρα του δεν έχει νίκη στα τρία τελευταία.

Την περασμένη σεζόν τερμάτισε έβδομος στην κανονική διάρκεια, αλλά στα πλέι άουτ έχασε την πρωτιά από τον Αστέρα Τρίπολης.

Η ΑΕΚ

Εντυπωσιακή πρόκριση με ανατροπή επί της Βόλφσμπουργκ πέτυχε η ΑΕΚ και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League. Έφτασε τις τέσσερις νίκες στη σεζόν, δύο για το πρωτάθλημα και δύο στη Ευρώπη.

Μάλιστα από τη Βόλφσμπουργκ δέχτηκε και το πρώτο γκολ, αφού είχε κρατήσει το «μηδέν» στα τρία πρώτα.

Είχε να κάνει νίκη με ανατροπή 11 μήνες, από τις 3 Νοεμβρίου 2019 όταν είχε επικρατήσει με 3-2 του Ατρομήτου στην έδρα της!

Ξεκίνησε με νίκες επί του Παναιτωλικού και της Λαμίας το πρωτάθλημα, έχοντας πετύχει πέντε γκολ με πέντε διαφορετικούς παίκτες. Μάλιστα και τα οκτώ στη σεζόν τα έχουν βάλει διαφορετικοί παίκτες!

Ακόμα μόλις δύο ποδοσφαιριστές της έχουν ξεκινήσει και τους τέσσερις αγώνες, ο Παναγιώτης Τσιντώτας και ο Στράτος Σβάρνας.


Μεταξύ τους

Η ΑΕΚ νίκησε στα δύο παιχνίδια της περασμένης σεζόν, 3-2 στην έδρα της και 1-0 στο Περιστέρι.

Έχει κερδίσει τα πέντε τελευταία μεταξύ τους, δύο από αυτά για το Κύπελλο πρόπερσι.

Ο Ατρόμητος νίκησε για τελευταία φορά στις 11 Νοεμβρίου 2018 στην έδρα της ΑΕΚ με 2-0, με τα δύο γκολ να μπαίνουν πολύ αργά στο ματς, με Ρισβάνη και Κουλούρη. Είναι και η μοναδική φορά που ο Ατρόμητος τη νίκησε με δύο γκολ διαφορά, αφού και η έξι προηγούμενες νίκες του ήταν στο γκολ.

Η ΑΕΚ με δύο γκολ διαφορά στο πρωτάθλημα έχει να νικήσει τον Ατρόμητο από τον Σεπτέμβρη του 2007, 2-0 με γκολ του Μπλάνκο. Από τότε και οι εννέα νίκες της είναι με ένα γκολ διαφορά!

Στο Περιστέρι η ΑΕΚ μετράει τρεις νίκες, όλες με 1-0, και μια ισοπαλία 1-1 στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.

Αμέσως πριν είχε νικήσει ο Ατρόμητος 1-0 τον Φεβρουάριο του 2016. Και στα 13 παιχνίδια τους στο Περιστέρι, από το 2005 και μετά, καμία ομάδα δεν πέτυχε πάνω από ένα γκολ!

Η ΑΕΚ έχει πέντε νίκες με 1-0, ο Ατρόμητος τέσσερις, όλες με 1-0 και αυτός, ενώ τέσσερα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Το πρώτο 0-0 και τα επόμενα τρία όλα 1-1!

Η ιστορία
Νίκες Ατρομήτου: 7

Ισοπαλίες: 10

Νίκες ΑΕΚ: 19

Με γηπεδούχο τον Ατρόμητο
Νίκες Ατρομήτου: 5

Ισοπαλίες: 6

Νίκες ΑΕΚ: 7

Το περσινό παιχνίδι
02.02.2020: Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-1
(64’ κεφαλιά Κρίστιτσιτς. Στο 90’ 2η κίτρινη Κρίστιτσιτς)