Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το 2020 μπορεί να έχει ταυτιστεί με την γέννηση του Covid -19 όμως για τους αθλητές της Εφηβικής Ομάδας μπάσκετ του ΓΣ Περιστερίου είναι η χρονιά που τους έφερε στην κορυφή με την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Όταν τον περασμένο Μάρτιο ξέσπασε η πανδημία ίσως να ένιωσαν ότι η προσπάθεια τους έληγε άδοξα. Η ζωή όμως είναι απρόβλεπτη και τέσσερις μήνες μετά τους έδωσε μια πολύ μεγάλη χαρά που θα τους συντροφεύει για πάντα. Οι Τηλέμαχος Βησσαρίου, Γιάννης Ευσταθιάδης, Κώστας Παπαδημητρίου και Τζουλιάνο Τόλα που προπονούνται πλέον με την Ανδρική Ομάδα ξεδιπλώνουν στο Αθλητικό Περιστέρι» την ιστορία τους και φέρνουν τον εαυτό τους στη θέση του Γιάννη Αντετοκούμπο που στην ηλικία τους έκανε τα ίδια όνειρα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΟΥ

«Ξεκίνησα το μπάσκετ στην 4η δημοτικού από τον Κεραυνό Λάρισας. Βρίσκομαι τέσσερα χρόνια στο Περιστέρι και βαδίζω στον πέμπτο χρόνο. Ήρθα από τη Λάρισα σε ηλικία 14 ετών μαζί με τη μητέρα μου και ξεκίνησα από το Παμπαιδικό. Έχω γεννηθεί το 2002 και αγωνίζομαι στη θέση του Σούτινγκ Γκαρντ. Η χρονιά ήταν δύσκολη αλλά παραμείναμε ομάδα και αυτό μας έφερε στην κορυφή. Χτίσαμε μια καλή οικογένεια και παρά τις δύο ατυχίες που είχαμε στην τελική φάση δεν το βάλαμε κάτω και αυτό μέτρησε πολύ. Έχω πολλά πρότυπα αλλά θα επέλεγα τους Μπογκντάνοβιτς, Μπράιαν και από την Ελλάδα τον Σπανούλη. Στην ομάδα μας έχουμε επίσης πολύ καλούς αθλητές που μας βοηθούν συνεχώς. Κάθε μέρα θέλω να γίνομαι καλύτερος και αρχικά θέλω να καθιερωθώ στο Περιστέρι. Το όνειρο μου είναι να παίξω όσο το δυνατόν σε υψηλό επίπεδο. Όσον αφορά τον Γιάννη Αντετοκούμπο μια φράση μπορώ να χρησιμοποιήσω για εκείνον: «Δεν υπάρχει»!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ

«Η καταγωγή μου είναι από την Ξάνθη, ξεκίνησα μπάσκετ στον Αρίωνα ομάδα της πόλης και μετά από σκάουτινγκ ήρθα  στο Περιστέρι για να κυνηγήσω το όνειρο μου. Έχω γεννηθεί το 2003 και αγωνίζομαι στη θέση του πάουερ φόργουοντ.  Προπονούμαι με την Ανδρική Ομάδα όμως έχω άλλο ένα χρόνο με το Εφηβικό. Η χρονιά που μας πέρασε και είχε ευτυχές τέλος ήταν δύσκολη λόγω της Πανδημίας αλλά μείναμε ενωμένοι. Δεν μπορώ να πω ότι κάποιο είδωλο, θαυμάζω βέβαια πολλούς αθλητές. Ο άμεσος στόχος μου είναι να βελτιώνομαι και σε πρώτη φάση να ξαναπάμε του χρόνου με το Εφηβικό στην τελική φάση. Έχω άλλη μια χρονιά στο Λύκειο και θα προσπαθήσω να συνδυάσω μπάσκετ και σπουδές. Για τον Γιάννη Αντετοκούμπο ότι και να πω είναι πολύ λίγο. Τα όσα πέρασε μεγαλώνοντας , η σκληρή δουλειά γιατί το ταλέντο μόνο δεν αρκεί, τον καθιστούν στα μάτια μας τεράστιο και παράδειγμα προς μίμηση».

 

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

«Ήρθα πέρσι από τον Ίκαρο Καλλιθέας και ουσιαστικά με έφερε ο Γιάννης Βαλληνδράς. Είμαι γεννηθείς το 2002 και αγωνίζομαι στη θέση του σμόουλ φόργουοντ. Η χρονιά που αφήνουμε πίσω μας με την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος θα μας μείνει αξέχαστη και λόγω της πανδημίας για τα όσα ζήσαμε και περάσαμε μέχρι να φθάσουμε στην κορυφή. Είχαμε ένα πολύ καλό κλίμα, οι προπονητές ήταν συνεχώς δίπλα μας όπως και όλοι οι άνθρωποι της γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε εκ μέρους των συμπαικτών μου. Έχω περάσει στα ΤΕΦΑΑ λόγω της κατάκτησης της 2ης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με τα εκπαιδευτήρια που σπούδασα και αυτό που θέλω είναι να βελτιώνομαι καθημερινά μέσα από την σκληρή δουλειά. Και είναι πολύ σημαντικό ότι μας βοηθάνε οι συμπαίκτες μας αλλά και το τεχνικό επιτελείο. Όσον αφορά τον Γιάννη, η τύχη, η στιγμή, η δουλειά, το ταλέντο όλα παίζουν το ρόλο τους. Τα είχε την κατάλληλη στιγμή γιατί από την στιγμή που μπήκε στα Ντραφτ άνοιξε ο δρόμος και γνώριζε ότι με πολύ κόπο και ιδρώτα θα έκανε το όνειρο του πραγματικότητα»

 

ΤΖΟΥΛΙΑΝΟ ΤΟΛΑ

«Στο Περιστέρι ήρθα πριν δύο χρόνια από την ΑΕΚ. Οι άνθρωποι της ομάδας έκαναν τις κατάλληλες ενέργειες για να με φέρουν και είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ στην 4η δημοτικού στο Κορωπί. Είμαι γεννηθείς το 2003, έχω ύψος 2,11μ και φυσικά αγωνίζομαι στη θέση του σέντερ. Το όνειρο μου είναι να παίξω επαγγελματικό μπάσκετ και έχω αφοσιωθεί αποκλειστικά σε αυτό. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στο Περιστέρι διαπίστωσα ότι έχει πολύ καλές ακαδημίες και ανθρώπους με μεράκι. Νιώθω πολύ όμορφα που προπονούμαι με την Ανδρική ομάδα, έχει πίεση αλλά μαθαίνουμε συνεχώς. Έχω κι εγώ άλλη μια χρονιά στο Εφηβικό. Το μπασκετικό μου πρότυπο είναι ο Άντονι Ντέιβις ενώ από τους δικούς μας με βοηθούν πολύ και μαθαίνω πολλά από τους Βασιλόπουλο και Σκορδίλη. Για τον Αντετοκούμπο κι εγώ θα συμφωνήσω ότι τα λόγια μπροστά σε όσα έχει κάνει περιττεύουν. Έχει δουλέψει τόσο πολύ που δεν μπορούμε να φανταστούμε για να φθάσει μέχρι την κορυφή του ΝΒΑ».