Τελευταία ενημέρωση 08:34, 19 Απρ 2024
Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Δύο προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού με μεγάλες διακρίσεις, με πολλές επιτυχίες στη διαδρομή της πλούσιας καριέρας τους, με προσφορά στις εθνικές ομάδες και με κοινό παρονομαστή το γεγονός ότι φόρεσαν αμφότερες  την  φανέλα τριών ομάδων (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ)  μέχρι να βρουν το…λιμάνι τους στο Περιστέρι. Την πόλη που έχει δύο μεγάλες ομάδες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ,  τον Ατρόμητο και τον Γ.Σ.Π. στην…συσκευασία της μιας!.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Παναγιώτης Βασιλόπουλος και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι δύο αστέρια στην ίδια πόλη που έρχονται αποκλειστικά για εσάς σε μια ξεχωριστή συνέντευξη και φωτογράφηση μέσα από το «Αθλητικό Περιστέρι»!

 ---- Λάζαρε και Παναγιώτη τελικά δεν πρέπει να είστε και τόσο άγνωστοι μεταξύ μας έστω και αν συναντιέστε για πρώτη φορά, έτσι δεν είναι;

 ΛΑΖ: «Πράγματι είναι η πρώτη φορά που συναντιόμαστε αλλά ξέρεις κάτι; Όπως όλους τους μεγάλους αθλητές ακόμη και αν τους ξέρεις λές ότι είναι δικά μας παιδιά,  του χώρου μας που είναι ο αθλητισμός, έτσι είναι για εμένα και ο Παναγιώτης».

ΠΑΝ: «Θα συμφωνήσω με τον Λάζαρο. Όταν έχεις να κάνεις με ένα σπουδαίο αθλητή, με έναν πρωταθλητή ναι μεν το άθλημα που υπηρετούμε είναι διαφορετικό όμως όταν είσαι τόσα χρόνια στο χώρο λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και ξέρουμε ο ένας τον άλλον».

---- Καταρχάς παρακολουθεί ο ένας το άθλημα του άλλου, έχετε γνώμη για το μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο;

ΛΑΖ: «Εμένα μου αρέσει το μπάσκετ, το παρακολουθώ πολύ,  άλλωστε η γυναίκα μου η Βασιλική Τρέμκατζη είναι πρώην επαγγελματίας μπασκετμπολίστρια. Κατά συνέπεια το μπάσκετ υπάρχει στη ζωή μου».

ΠΑΝ: «Εγώ δεν θα έλεγα ότι βλέπω τόσο πολύ ποδόσφαιρο.  Δεν είναι στις πρώτες μου προτιμήσεις. Παρακολουθώ τις μεγάλες συναντήσεις και τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα τελευταία επειδή ο γιος μου παίζει τερματοφύλακας βλέπω  ποδόσφαιρο λίγο περισσότερο. Πιτσιρικάς πάντως έπαιζα τερματοφύλακας στην ομάδα του χωριού μου τη Δόξα Σαμικού Ηλείας πριν ασχοληθώ με το μπάσκετ».

--- Λάζαρε τι σου αρέσει από το παιχνίδι του Παναγιώτη κι αντίθετα Παναγιώτη τι σου αρέσει από το παιχνίδι του Λάζαρου;

ΛΑΖ: «Μου αρέσουν οι παίκτες με καλή τεχνική, που δεν φοβούνται να πάρουν τη μπάλα και αυτά τα έχει ο Παναγιώτης, όπως και ότι δεν φοβάται να σουτάρει από το τρίποντο. Μου αρέσει όταν το κάνει».

ΠΑΝ: « Ο Λάζαρος είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής που ομορφαίνει με τις κινήσεις του το γήπεδο. Ξέρω ότι έχει κατακτήσει και πρωταθλήματα με διαφορετικές ομάδες άρα κάτι σημαίνει αυτό για την αξία του».

---- Και οι δύο έχετε κάνει μια πολύ μεγάλη διαδρομή με επιτυχίες και τώρα βρίσκεστε στο Περιστέρι, εσύ Λάζαρε για πρώτη χρονιά, εσύ Παναγιώτη για τρίτη. Προφανώς για να το επιλέξατε είστε και ευχαριστημένοι;

 

ΛΑΖ: «Κανείς δεν κάτι στη ζωή του άμα δεν του αρέσει ειδικά στο δικό μας επίπεδο και με όσα έχουμε κάνει στο παρελθόν. Προσωπικά άμα δεν μου άρεσε ο Ατρόμητος δεν θα ερχόμουν. Μου άρεσε και ήρθα γι’ αυτό είμαι χαρούμενος».

ΠΑΝ: «Κι εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι στο Περιστέρι. Είναι ένας καλά δομημένος και οικογενειακός σύλλογος που έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην πορεία του ελληνικού μπάσκετ και θεωρείται από τους κορυφαίους».

---- Το Περιστέρι θα είναι ο τελευταίος σας σταθμός ή θα έχει και συνέχεια; Εσύ Παναγιώτη είσαι  βέβαια και δύο χρόνια μεγαλύτερος από τον Λάζαρο.

ΛΑΖ: «Είμαι σε μια φάση που δεν θέλω να σταματήσω. Είναι αλήθεια ότι έχω ταλαιπωρηθεί όμως δεν σου κρύβω ότι στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού υπάρχει σφοδρή η επιθυμία για restart γιατί είμαι 34 ετών και σωματικά και εγκεφαλικά έχω πολύ μεγάλη όρεξη. Όλα όμως θα φανούν στο γήπεδο».

ΠΑΝ: «Ειλικρινά δεν ξέρω. Μετά τον τραυματισμό μου είμαι της φιλοσοφίας ότι όσο μπορώ πιο πολύ να κοιτάζω το «σήμερα», να μην κάνω όνειρα για το «αύριο. Ότι είναι να το φέρει ο χρόνος θα το φέρει».

--- Η λέξη «κίνητρο» για αθλητές σαν και εσάς που έχετε γευθεί πολλά πως εκφράζεται πλέον;

ΛΑΖ: «Νομίζω ότι δεν είναι τόσο το κίνητρο όσο η αγάπη που στη δική μου περίπτωση υπερισχύει. Όταν έχεις μάθει να κάνεις κάτι σε όλη σου τη ζωή τότε κάποια πράγματα δεν τα αφήνεις τόσο εύκολα».

ΠΑΝ: «Από μικρός είχα τη φιλοδοξία να φθάσω όσο πιο ψηλά μπορούσα. Τώρα το κίνητρο μου το δίνει η οικογένεια μου. Θέλω να βλέπουν τα παιδιά μου ότι ο πατέρας τους δεν τα παράτησε. Στη ζωή θα πέσεις αλλά θα σηκωθείς. Ο αθλητισμός έχει χαρές αλλά και λύπες, η ουσία είναι να μην τα παρατάς ποτέ».

---- Το επόμενο βήμα όταν σταματήσετε την ενεργό δράση την έχετε σκεφθεί; Θα μείνετε στο χώρο ή  θα κάνετε κάτι άλλο;

ΛΑΖ: «Έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου αλλά δεν λέω ότι θα κάνω αυτό και δεν θα κάνω το άλλο. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει σίγουρα πάντως κουβαλώ μαζί μου δύο –τρία πράγματα που συμβαδίζουν με το χώρο του ποδοσφαίρου».

ΠΑΝ: «Το μπάσκετ και ο αθλητισμός γενικότερα μας απορροφά πολύ  χρόνο. Εγώ είμαι 21 χρόνια επαγγελματίας. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι αθλητές είναι ότι το να είσαι προπονητής είναι κάτι πολύ δύσκολο, είναι ένας διαφορετικός κόσμος που άμα θες να το κάνεις σωστά πρέπει να ξεκινήσεις από το μηδέν. Στο μυαλό μου έχω ένα planet b, να κάνω παράλληλα πράγματα ανεξάρτητα αν θα μείνω ή όχι στο χώρο του μπάσκετ».

---- Αν δεν ήσασταν αθλητές ποιο άλλο επάγγελμα πιστεύετε ότι σας ταίριαζε;

ΛΑΖ: «Το έχω ξαναπεί. Πυροσβέστης, Μου αρέσει πολύ».

ΠΑΝ:« Δεν το έχω σκεφθεί αλλά ότι και αν έκανα θα το έκανα με εργατικότητα και συνέπεια όπως έχω μάθει από παιδί. Από την άλλη έχω την πολυτέλεια να δοκιμάσω κάτι επενδύσεις που θεωρώ ότι θα είναι το κλειδί για να κάνει πιο εύκολη τη μετάβαση όταν σταματήσω την ενεργό δράση».

 

---- Ποιο κομμάτι της καριέρας σας θεωρείτε ότι ήταν το κομβικό που άλλαξε τη ροή του ποταμιού;

ΛΑΖ: «Για εμένα ήταν μια μικρή απογοήτευση που πήγα στην Ιταλία και κατά τη γνώμη μου δεν έπαιξα αυτά που άξιζα μέσα στο γήπεδο. Με κτύπησε ο εγωισμός και έδωσα το κάτι παραπάνω».

ΠΑΝ: «Από όλα τα κομμάτια της καριέρας σου κάτι παίρνεις κι εγώ πήρα από όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα. Δεν υπάρχει ένας σταθμός στον αθλητισμό έχει πολλές ανηφόρες και κατηφόρες. Όταν ξεκινάει η κατηφόρα και τρώς τη μια σφαλιάρα πίσω από την άλλη πρέπει να είσαι έτοιμος να την αντιμετωπίσεις».

---- Για ποια απόφαση έχετε μετανιώσει κι έχετε  πει «έκανα λάθος που πήγα ή που το έκανα;»

ΛΑΖ: «Το λέω με ειλικρίνεια, το μετάνιωσα που πήγα στην Ελλάς Βερόνα»

ΠΑΝ: «Δεν έχω μετανιώσει γιατί απ’ όλα κάτι κερδίζεις. Σε μια ομάδα που δεν κερδίζεις τίποτα θα μάθεις ότι δεν είναι όλα ένα ροζ συννεφάκι ή ένας γυάλινος κόσμος. Γι’ αυτό και όταν πας στην επόμενη ομάδα που θα είναι πιο οργανωμένη θα το εκτιμήσεις περισσότερο».

---- Πόσο έχει επηρεάσει την καθημερινότητα σας η πανδημία και αν θα κάνετε όταν έρθει το εμβόλιο για τον covid-19;

ΛΑΖ: «Στο θέμα της καθημερινότητας νομίζω έχει επηρεαστεί πάρα πολύ. Υπάρχει μια ανησυχία για εμάς του ίδιους, για τα παιδιά μας. Έχει αλλάξει η ζωή μας σε μεγάλο βαθμό. Για το άλλο θέμα δεν θέλω να επεκταθώ, οι ειδικοί θα είναι εκείνοι που θα αποφανθούν».

ΠΑΝ: «Εμένα αντίθετα με τον Λάζαρο δεν με έχει επηρεάσει πάρα πολύ γιατί έτσι κι αλλιώς δεν βγαίνω πολύ λόγω υποχρεώσεων. Θα έλεγα μάλιστα ότι την περίοδο της καραντίνας είδα τα παιδιά μου περισσότερο που δεν προλάβαινα πριν να τα δω. Για το θέμα του εμβολίου για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι θετικός, προτιμώ την καραντίνα παρά ένα εμβόλιο».

---- Επειδή είμαστε και σε μέρες Εθνικής Επετείου, ποιες εικόνες σας έρχονται στο μυαλό από την παιδική σας ηλικία και τι συναισθήματα σας γεννούν» τούτες τις ημέρες;

ΛΑΖ: «Μεγάλη σοβαρότητα και σεβασμός πάντα σε κάθε παρέλαση. Οι δάσκαλοι μας προσπαθούσαν να μας περάσουν την ιστορία των ηρώων μας που έδωσαν τα πάντα για την πατρίδα. Ζούσαμε τις ημέρες με απόλυτο σεβασμό. Θυμάμαι επειδή η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου γινόταν  στη Θεσσαλονίκη να περιμένουμε τα αεροπλάνα να περάσουν από πάνω μας».

ΠΑΝ: «Μεγάλωσα σε ένα χωριό που οι Εθνικές επέτειοι ήταν η βάση για να καταλάβουμε την αξία των αγώνων που έγιναν στο παρελθόν για μια ελεύθερη Ελλάδα. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει κόσμος που τον ρωτάς τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου και σου απαντά άλλα ντι άλλων. Το κίνητρο στα μαθητικά μας χρόνια ήταν να κρατήσουμε την σημαία στην Ελλάδα και είμαι πολύ υπερήφανος που παρέλασα στο χωριό μου το Σαμικό Ηλείας».

---- Σε επαγγελματικό επίπεδο έχετε σηκώσει κούπες. Σε προσωπικό επίπεδο ποια είναι η σημαντικότερη κούπα σας;

ΛΑΖ: «Τα δύο παιδιά μου η Στέλλα και ο Ραφαέλο, Αυτή την κούπα μάλιστα πρέπει να την κατακτάς κάθε χρόνο».

ΠΑΝ: «Συμφωνώ απόλυτα. Η οικογένεια είναι η μεγαλύτερη κούπα μου. Έχω δύο αγοράκια τον Κωνσταντίνο και τον Πέτρο. Οκτώ και 3,5 ετών αντίστοιχα».

 

--- Αν τα παιδιά σας, σας πουν «μπαμπά θέλω να γίνω ποδοσφαιριστής ή μπασκετμπολίστας» θα τα βοηθήσετε ή θα τα αποτρέψετε;

ΛΑΖ: «Θα τον  βοηθήσω πολύ και θα τον εκπαιδεύσω αφού κι εγώ μάθω κάποια πράγματα γιατί ακόμη μαθαίνω πάνω στο ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα θα είμαι σκληρός» όπως και με τον εαυτό μου, άμα δω ότι δεν υπάρχουν στοιχεία θα είμαι ειλικρινής. Το έκανα και σε εμένα όταν είχα βάλει όριο τα 17 χρόνια να γίνω επαγγελματίας αλλιώς θα τα παρατούσα».

ΠΑΝ: «Θα τα βοηθήσω σε οτιδήποτε θέλουν και θα τους δώσω όσο πιο πολλά μπορώ σε θέματα αξιών, σεβασμού, χαρακτήρα. Είναι σημαντικό να γίνουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία, όχι μεγάλοι αθλητές. Ο μεγάλος μου γιος παίζει τερματοφύλακας στο Μαρούσι και μπάσκετ στη Νίκη Αμαρουσίου αλλά έχει κολλήσει με το ποδόσφαιρο τώρα τελευταία».

---- Για να φθάσετε μέχρι εδώ σημαίνει ότι δουλέψατε σκληρά και είχα

τε «γερό στομάχι». Στους νεότερους από εσάς που τώρα ξεκινάνε τι θα τους λέγατε;

ΛΑΖ: «Όλα είναι θέμα οπτικής γωνία. Υπάρχουν χαρές, εμπόδια και δυσκολίες στα αθλήματα, πρέπει όμως να τα αφήνεις απέξω και να κοιτάζεις τη δουλειά σου αυτό είναι το καλύτερο. Όταν αυτό το έβαλα σε ένα καλούπι ήμουν καλύτερος στις 4 γραμμές του γηπέδου».

ΠΑΝ: «Θα έλεγα αυτό που λέω και στα παιδιά μου. Να μάθουν να διαχειρίζονται την αδικία, να δουλεύουν πιο πολύ από τους άλλους και να μην τα παρατάνε ποτέ. Άμα είσαι καλά προετοιμασμένος δεν έχεις κάτι να φοβάσαι».

---- Στα των ομάδων τώρα. Και ο Ατρόμητος και ο ΓΣΠ δείχνουν πολύ δυνατοί γεγονός που αποτελεί σπουδαία συγκυρία για την πόλη. Οι στόχοι λοιπόν είναι ξεκάθαροι;

ΛΑΖ: «Για εμένα ναι,  είναι η εξάδα και μια θέση στην Ευρώπη.  Εκεί πρέπει να στοχεύσουμε καθαρά κι επειδή ξέρω ότι το μεγάλο όνειρο του προέδρου είναι ένας τίτλος, το κύπελλο Ελλάδας είναι θεσμός που δεν με αφήνει ασυγκίνητο».

ΠΑΝ: «Για εμάς στο Περιστέρι δεν θα έλεγα ότι τόσο ξεκάθαρος. Ναι μεν πρώτος στόχος είναι η 4αδα όμως θέλει ιδιαίτερη διαχείριση με όσα έχουν συμβεί αυτούς τους μήνες. Και στην Ευρώπη έχει αλλάξει η κλήρωση, είναι άλλη κατάσταση. Άρα να κοιτάς την κορυφή και να κτίζεις χαρακτήρα, αυτό προέχει».

---- Παναγιώτη, ο ΓΣΠ έφθασε πάντως πολύ κοντά στην κατάκτηση της πρώτης κούπας στην ιστορίας του που αν έπαιρνε το Super Cup η χρονιά θα ήταν ήδη πετυχημένη. Τι πιστεύεις ότι έφταιξε;

«Σε αυτά τα ματς όλα κρίνονται σε ένα καλάθι, σε ένα λάθος, σε μια κακή άμυνα. Δεν έχεις την πολυτέλεια και την σειρά των αγώνων για να καλύψεις το λάθος σου. Στον τελικό με τον Προμηθέα κάναμε εμείς τα περισσότερα λάθη και το πληρώσαμε αυτό είναι όλο».

---- Λάζαρε στο ματς με την ΑΕΚ έκανες ντεμπούτο κι  έδειξες ότι θα βοηθήσεις σημαντικά τον Ατρόμητο. Στο διάστημα που πέρασες δύσκολες στιγμές έκανες δεύτερες σκέψεις;

«Κάποιες στιγμές έκανα φευγαλέες σκέψεις τι κάθομαι και ταλαιπωρούμαι καθαρά από τσαντίλα.  Η αγάπη όμως για το άθλημα και αυτά που παίρνεις από το γήπεδο στο τέλος υπερισχύουν».

---- Ποια ευχή θα ήθελε να δώσει ο ένας για τον άλλον;

ΛΑΖ: «Επειδή καταλαβαίνω δύο – τρία πράγματα στον Παναγιώτη που έχει περάσει δύσκολα από τραυματισμούς θα ευχόμουν να παλέψει για ένα ακόμη τίτλο, να είναι υγιής και να εκπληρώσει ένα από τα τελευταία του όνειρα στα γήπεδα και να είναι γεμάτος μέχρι την τελευταία μέρα. Και όταν αποφασίσει να φύγει να είναι πραγματικά ευτυχισμένος για όσα πέτυχε».

ΠΑΝ: «Επειδή περάσαμε και οι δύο μια δύσκολη κατάσταση του εύχομαι να έχει υγεία που είναι το Α και το Ω και να συνεχίσει να συνεργάζεται με σωματεία που εκτιμάνε τον αθλητή, τον σέβονται για αυτά που μπορεί να τους προσφέρει. Και γνωρίζω ότι ο Ατρόμητος είναι ένα τέτοιο σωματείο που μπορεί να σεβαστεί ένα σπουδαίο αθλητή όπψς ο Λάζαρος».

---- Κι ένα μήνυμα για τους φιλάθλους που είναι οι ίδιοι στα δύο σωματεία, τους οποίους στερείστε αλλά κι εκείνοι σας στερούνται;

ΛΑΖ: «Είναι μια σχέση που δίνεις και παίρνεις. Λίγη υπομονή ακόμη και όταν έρθει η στιγμή να τους ξαναδούμε στο γήπεδο  και να κάνουμε όλοι μαζί ένα restart. Αυτό δεν αφορά τους φιλάθλους του Ατρόμητου για τους οποίους γνωρίζω τα καλύτερα αλλά για τους φιλάθλους όλων των φιλάθλων γενικότερα».

ΠΑΝ:« Όλοι κάτι στερούμαστε. Εμείς θέλουμε τον κόσμο στην κερκίδα, εκείνοι θέλουν να είναι στο γήπεδο να μας βλέπουν. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης του αθλητισμού. Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό και να επιστρέψουμε στη φυσιολογική πραγματικότητα».

----- Να σας ευχαριστήσω θερμά για το όμορφο αυτό αντάμωμα και να σας ευχηθώ καλή συνέχεια μέσα από τις δύο ομάδες της πόλης μας.

ΛΑΖ: «Κι εγώ ευχαριστώ. Καλή συνέχεια στο Αθλητικό Περιστέρι και στον Παναγιώτη».

ΠΑΝ:« Ευχαριστώ με την σειρά μου ότι το καλύτερο στον Λάζαρο και στο Αθλητικό Περιστέρι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Tο Euro των ανατροπών, η χρονιά των… πέναλτι »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας