Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ.Στολίγκας:«Είμαι φανατικός Ατρόμητος»

Κατηγορία Παρασκήνια
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Με κορυφαία γράμματα έχει γράψει το όνομα του στην ιστορία του Ατρόμητου ο Γιώργος Στολίγκας! Τεράστια η προσφορά του.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΟΥΡΙΔΗ

«Είμαι φανατικός Ατρόμητος» μου λέει μόλις του ζήτησα να κάνουμε αφιέρωμα. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το γκολ που πέτυχα στον ιστορικό αγώνα με το Ρουφ και ο Ατρόμητος ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική» συμπληρώνει αμέσως. Όπως είναι φυσικό φίλοι μου πρέπει να ξεκινήσω με αυτό το γκολ. Ιούνιος του 1972 και ο Ατρόμητος δίνει  τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος στο γήπεδο Ταύρου κόντρα στο Ρουφ. Θέλει μόνο τη νίκη για να πάρει την άνοδο γιατί με ισοπαλία θα ανέβαινε  η Προοδευτική. Πριν από το φινάλε του α’ ημιχρόνου ο υπέροχος Γιώργος Στολίγκας με κεραυνοβόλο σουτ έξω από τη περιοχή καρφώνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ελευθεριάδη. Γίνεται ο ήρωας του Περιστερίου. Χιλιάδες Περιστεριώτες που είχαν κατακλύσει  το γήπεδο Ταύρου τον αποθεώνουν όπως και τους υπόλοιπους παίκτες. Άρχισε ένα τρελό πανηγύρι που συνεχίστηκε στο Περιστέρι. Είχα τη χαρά και την ευτυχία να ήμουν παρών σε αυτόν τον αγώνα. Το γράφω και ανατριχιάζω

Ο Στολίγκας ξεκίνησε από τα Πετράλωνα, μετά πήγε στον Ολυμπιακό ( τον χαρακτήριζαν σαν  τον καινούργιο Μπέμπη) και  ήρθε στον Ατρόμητο στα ανταλλάγματα για τη μεταγραφή του αείμνηστου Γιώργου Βασιλόπουλου. Για την καριέρα του στον Ολυμπιακό μου λέει: Έπαιξα 4 χρόνια και ήμουν τυχερός γιατί είχα μπροστά μου τέσσερις παικταράδες τους Σιδέρη, Γιούτσο, Μποτίνο, Βασιλείου. Μετά ήρθα Ατρόμητο και χάρηκα δύο ανόδους στην Α’ Εθνική ως παίκτης και χρόνια μετά από τη Γ’ στη Β’  Εθνική προπονητής». Για το ιστορικό γκολ μου είπε: «Θα το θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή και δεν πρόκειται να ξεχάσω τι έγινε μετά. Ανεβήκαμε σε ένα ανοικτό φορτηγό και συνοδεία φιλάθλων πήγαμε στην πλατεία δημαρχείου. Στην Λένορμαν μας κατέβασαν και μας πήραν στα χέρια.  Ανεπανάληπτες στιγμές μεγαλείου και δόξας. Κάποια στιγμή έφυγα και πήγα στον Άρη Θεσσαλονίκης αλλά δεν άντεξα και γύρισα στα μέσα της σεζόν. Επειδή δεν υπήρχαν μεταγραφές έπρεπε να περιμένω έξι μήνες για να παίξω και θυμάμαι ότι κάθε Πέμπτη που παίζαμε διπλό  χίλιοι και πλέον φίλαθλοι ερχόντουσαν στο γήπεδο επειδή δεν μπορούσαν να με δουν στους αγώνες».

Ο Στολίγκας αν και μέσος την σεζόν 1973-74 σημείωσε 28 γκολ και  αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη Β’ εθνική. Είχε σπουδαίους συμπαίκτες, δεν θέλησε να αδικήσει κανένα αλλά αναφέρθηκε στον αξέχαστο Άγγελο Ράμφο, τον Κώστα Μισαηλίδη, τον Βακάλη, τον Κότσαλο. Για τη χρονιά (1987-88) που ήρθε ως προπονητής μου είπε για τον Ανδρέα Κουλόπουλος: «Είχαν πάρει την ομάδα οι φίλαθλοι κάτι πολύ σπουδαίο για εκείνα τα χρόνια με πρόεδρο τον Βασίλη Πέτρου. Μας βοήθησε αφάνταστα ο μακαρίτης Ανδρέας Κουλόπουλος αν δεν ήταν αυτός δεν θα ανεβαίναμε κατηγορία».

Η προπονητική του καριέρα

Εκτός από τον Ατρόμητο εργάστηκε σε Καλαμάτα, Ρέθυμνο, Παναιτωλικό, Αλεξάνδρεια, Καλλιθέα, Ηρόδοτο και άλλες ομάδες. Στο ξεκίνημα του πέρασε από τον Ήφαιστο όπου ανέδειξε τους Αποστόλου, Καζιάνη, Αλεξόπουλο. Για ένα μικρό διάστημα πέρασε και από τον ΑΟ Περιστερίου λέγοντας μου ότι μετάνιωσε που έφυγε

«Ο Σπανός ξέρει πολύ μπάλα»

Για τον σημερινό Ατρόμητο μου είπε: « Ο Ατρόμητος είναι πολύ τυχερός που ήρθε ο Γιώργος Σπανός. Ξέρει πολύ μπάλα, ξέρει ποδόσφαιρο γιατί έχει ζήσει μέσα στα αποδυτήρια κι έχει μυρίσει ποδοσφαιρική κάλτσα. Αν  δεν ήταν αυτός κανείς δεν ξέρει που θα ήταν σήμερα ο Ατρόμητος. Παρακολουθώ την πορεία της ομάδας, είμαι φανατικός Ατρόμητος αλλά πρέπει ο κόσμος να σταθεί πιο κοντά στην ομάδα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και  στο team των ακαδημιών που μετέχει και ο παλιός μου ποδοσφαιριστής ο Τόλης Αποστόλου για το φοβερό έργο που γίνεται».

Ο Γιώργος Στολίγκας είναι ένας πανευτυχής παππούς αφού οι δύο λεβέντες γιοι του, ο Αντώνης και ο Νίκος του έχουν χαρίσει πέντε εγγόνια που δικαιολογημένα τα καμαρώνει.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2020 19:32