Τελευταία ενημέρωση 01:40, 26 Φεβ 2021

Μ. Βαρβιτσιώτης για Ημέρα Μνήμης θυμάτων Ολοκαυτώματος: Ποτέ Ξανά!

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Tην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό εκπροσώπησε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην Εκδήλωση Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, που πραγματοποιήθηκε με την κατάθεση στεφάνου της ΑΕ Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Στην εκδήλωση, παρών ήταν και ο Ισαάκ Μιζάν, ένας εκ των τελευταίων επιζώντων του Ολοκαυτώματος.   Με αφορμή την Ήμερα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο Facebook:

“Ισαάκ Μιζάν, αριθμός βραχίονα 182641, Άουσβιτς

Ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος που μας συγκινεί με την παρουσία του και μας θυμίζει ότι η ναζιστική θηριωδία δεν είναι μία απλή ιστορία αλλά μια ζωντανή μνήμη. Τιμώντας την μνήμη των εκατομμυρίων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος και των περίπου 60.000 Ελλήνων θυμάτων οφείλουμε να διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη τους και να υπηρετούμε πιστά την προσταγή Ποτέ Ξανά. 

Η Ελλάδα φέτος αναλαμβάνει την προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για την Μνήμη του Ολοκαυτώματος IHRA και οφείλει να συνεχίσει έμπρακτα να καταπολεμά τον αντισημιτισμό.Από την σημερινή τελετή μνήμης και κατάθεσης στεφάνου από την ΑΕ Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο μνημείο θυμάτων του Ολοκαυτώματος στον Κεραμεικό.”

Δείτε εδώ την ανάρτηση στο Facebook: https://www.facebook.com/MVarvitsiotis/posts/10157587898122301

Δείτε την ανάρτηση στο Twitter: https://twitter.com/MVarvitsiotis/status/1354396325782163457?s=20

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Τελικός-ματσάρα! Με την… αύρα του Πελέ η Σάντος! »
Μπακαράς
Hatzi
Asfaleies Kalogeras
Leventis kreopoleio
neo frontistiria
ACS Περιστερίου
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας