Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι προπονητές της διπλανής πόρτας!

Κατηγορία Ποδόσφαιρο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τέσσερις ομάδες, τέσσερις προπονητές, μια πόρτα, ένας στόχος! Για την γειτνίαση των ομάδων τους μέσα σε ελάχιστα τετραγωνικά στο γήπεδο του Ηφαίστου που στεγάζονται τα γραφεία και τα αποδυτήρια τους μιλούν στο «Αθλητικό Περιστέρι» οι προπονητές Λευτέρης Αλεξάξης (Ήφαιστος), Βασίλης Βόγλης (Ιπποκράτης), Ανδρέας Νάστος (Ηρακλής) και Γιάννης Σκαρπέλης (ΑΕ Περιστερίου_

---  Πως είναι η καθημερινότητα σας και ποια προβλήματα ενδεχομένως δημιουργεί αυτή η συγκατοίκηση;

ΑΛΕΞΑΚΗΣ: «Το πρόβλημα σε μια συγκατοίκηση τεσσάρων ομάδων είναι  ότι τα 75 λεπτά προπόνησης πού δικαιούμαστε δεν είναι αρκετά για να γίνει σωστή δουλειά. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με τις ομάδες καθαυτές αλλά με την αναγκαιότητα να συνυπάρχουμε στο ίδιο γήπεδο».

ΒΟΓΛΗΣ: Το μόνο «κακό» είναι οτι προσπαθούμε να προετοιμάσουμε τις ομάδες μας χρησιμοποιώντας το μισό γήπεδο. Ειδικά  στην περίοδο προετοιμασίας ήταν κάπως δύσκολο αυτό το κομμάτι με τα τρεξίματα που είναι αναγκαίο να βγουν αλλά νομίζω ότι συνεργαζόμαστε άψογα και οι 4 ομάδες ώστε να μην «τρώμε χρόνο» η μια από την άλλη».

ΝΑΣΤΟΣ: «Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του χώρου και του χρόνου αλλά με την συνεννόηση και τον σεβασμό που δείχνουμε πιστεύω οτι λειτουργούμε σε καλό επίπεδο. Ας ελπίσουμε οτι θα βρεθούν και άλλοι χώροι, είμαστε ένας μεγάλος δήμος με πολλούς συλλόγους».

ΣΚΑΡΠΕΛΗΣ:«Η καθημερινότητα μας θα έλεγα ότι είναι πολύ καλή και υπάρχει εξαιρετική συνεργασία και αλληλοσεβασμός με όλους τους συλλόγους τουλάχιστον στα 2,5 χρόνια που βρίσκομαι  στην Ένωση. Τα προβλήματα αφορούν το γήπεδο που έχουμε 4 φορές μισό  και μία ολόκληρο αλλά αυτό έχει να κάνει ότι είμαστε αρκετές ομάδες  και είναι λογικό. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι ίσως σε παιχνίδια με τις συγκεκριμένες ομάδες που θα παίξουμε αντίπαλοί να μην μπορούμε να δουλέψουμε την ειδική τακτική που θα θέλουμε γιατί έχουμε πέσει και οι 3 ομάδες στον ίδιο όμιλο πλην του Ήφαιστου που είναι μία κατηγορία πάνω».

Με τους συναδέλφους σας προπονητές ανταλλάσσετε απόψεις για την κατάσταση των ομάδων σας και των παικτών ή για θέματα τακτικής;

ΑΛΕΞΑΚΗΣ: «Μπορεί να μην έχω ιδιαίτερες σχέσεις με τούς συγκεκριμένους συναδέλφους αλλά ποτέ δεν έχει υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα μεταξύ μας. Όλα είναι μία χαρά από τη δική μου τουλάχιστον πλευρά».

ΒΟΓΛΗΣ:« Κοιτάξτε θα μιλήσω για τον Ανδρέα και τον Γιάννη που έχω πολύ καλές σχέσεις, νομίζω μάλιστα ότι αυτή η  σχέση είναι αιτία που έχουμε πάει ένα βήμα μπροστά και τις ομάδες που δουλεύουμε. Είμαστε στον ίδιο όμιλο και οι τρεις και αυτό που κάνουμε νομίζω είναι πρωτόγνωρο και αποπνέει υγεία. Να τονίσω ότι πίνουμε καφέ μια φορά την εβδομάδα σχολιάζοντας το πως πήγε το κάθε παιχνίδι και το πως είδαμε ο καθένας από την δική του σκοπιά την ανάλυση προπονητικά  χωρίς ίχνος ανταγωνισμού. Φυσικά όταν είμαστε αντίπαλοι, είμαστε για 95 λεπτά ανταγωνιστικοί θέλοντας να κερδίσουμε σαν τρελοί ο ένας τον άλλον. Με τον κόουτς του Ηφαίστου δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις δεν τον γνωρίζω προσωπικά, χωρίς να σημαίνει αυτό κάτι, ήμουν παίκτης του Ήφαιστου και είμαι πολύ χαρούμενος για το τρομερό ξεκίνημα που έχει κάνει, κάτι που φυσικά το πιστώνεται ο κύριος Αλεξάκης 100%».

ΝΑΣΤΟΣ «Με όλους τους συνάδελφους υπάρχει ένα καλό κλίμα και αλληλοσεβασμός αλλά ειδικά με τον Γιάννη Σκαρπέλη και τον Βασίλη Βόγλη που είμαστε και στον ίδιο όμιλο στο πρωτάθλημα τα λέμε πιο συχνά και ανταλλάσσουμε απόψεις και προβληματισμούς».

ΣΚΑΡΠΕΛΗΣ «Η αλήθεια είναι ότι με τον Ανδρέα (Νάστο)και τον Βασίλη (Βόγλη) μιλάμε πολύ και βρισκόμαστε και εκτός γηπέδου και υπάρχει πολύ ποδοσφαιρική συζήτηση και για τακτικά θέματα και για θέματα τον ομάδων μας και για τα παιχνίδια που παίξαμε γιατί είμαστε και στον ίδιο όμιλο συμβουλεύοντας ο ένας τον άλλον σεβόμενος ο καθένας μας την άποψη και γνώση του άλλου . Με τον κύριο Αλεξακη δεν έχουμε έρθει τόσο κοντά χωρίς να έχουμε κανένα θέμα μεταξύ μας απλά δεν έχει τύχει».

---- Υπάρχει η εντύπωση στον κόσμο ότι οι σχέσεις μεταξύ των περιστεριώτικων ομάδων είναι μια  κρύο και μια  ζέστη. Εσείς που ζείτε καθημερινά αυτή τη σχέση ποια είναι η άποψη μας;

ΑΛΕΞΑΞΗΣ: «Αυτούς τους μήνες που βρίσκομαι πάλι στον Ήφαιστο και μέχρι στις αρχές του Νοεμβρίου που σταματήσαμε λόγω κορονοϊου, ειλικρινά δεν έχω νιώσει κάτι το άσχημο μεταξύ των ομάδων και δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα».Αρχή φόρμας

 ΒΟΓΛΗΣ: «Σίγουρα στον κόσμο μπορεί να υπάρχει αυτή η εντύπωση αλλά όποιος έρθει στο γήπεδό μας θα καταλάβει το αντίθετο τουλάχιστον από όσα έχω δει 1.5 χρόνο τώρα. Η σχέση μας είναι σε πολύ καλό επίπεδο και ευελπιστώ να συνεχιστεί για όλες τις περιστεριώτικες ομάδες. Πράγματι κυκλοφορεί μια τέτοια εντύπωση, μπορεί να συμβαίνει από μια η δύο ομάδες και τις παίρνει η μπάλα όλες. Εμείς στεγαζόμαστε 3 ομάδες της β κατηγορίας που είναι στον ίδιο όμιλο και δεν έχουμε μεταξύ μας το παραμικρό».

ΝΑΣΤΟΣ: «Σαν Περιστεριώτης θα ήθελα να υπήρχαν καλύτερες σχέσεις και ειδικά με τη μεγαλύτερη ομάδα της πόλης μας τον Ατρόμητο αλλά δεν νομίζω ταυτόχρονα ότι υπάρχουν και προβλήματα στις μεταξύ μας σχέσεις. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνουν ακόμη καλύτερες γιατί όλες οι ομάδες προσπαθούν για τους ίδιους σκοπούς».

ΣΚΑΡΠΕΛΗΣ: «Εγώ βλέποντας τις σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των ομάδων  στο γήπεδο του Ήφαιστου να είναι πολύ καλές και να υπάρχει σεβασμός στην δουλειά του άλλου πιστεύω ότι αυτό μπορεί να συμβεί σε όλες τις ομάδες του Περιστερίου.  Σίγουρα μια κακή σχέση μπορεί να διορθωθεί αρκεί να υπάρχει θέληση , πέρα από τα 90 λεπτά που είμαστε αντίπαλοί και ο ένας θέλει να κερδίσει τον άλλον δεν πιστεύω πάντως ότι υπάρχει θέμα μεταξύ των ομάδων του Περιστερίου ειδικά όπου υπάρχουν λογικοί άνθρωποι».

 

 

 

Τέλος φόρμας

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2021 19:59