Τελευταία ενημέρωση 19:47, 19 Απρ 2024
Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Ήρθα στο Περιστέρι για να βοηθήσω και να βοηθηθώ»

Η μπασκετική  του διαδρομή χαρακτηρίζεται «πλούσια». Σε Άρη, ΠΑΟΚ, Ηρακλή, Ολυμπιακό. Στην ισπανική Τενερίφη, στον Προμηθέα, στη Λάρισα, στον Ήφαιστο Λήμνου. Στα μέσα του Μαρτίου αποδέχθηκε την πρόταση του «ΓουΣουΠου» κι έγινε κάτοικος Περιστερίου αντικαθιστώντας τον Γιάννη Μπουρούση. Ο ύψους 2,08μ. πάουερ φόργουοντ  Μιχάλης Τσαϊρέλης στα 33 πια χρόνια βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του και το αποδεικνύει με τις εμφανίσεις του πάνω στο παρκέ.

---- Καταρχάς Μιχάλη ως γνήσιο τέκνο της Θεσσαλονίκης πως βιώνεις την δεύτερη κάθοδο στην πρωτεύουσα, η πρώτη φορά το 2015 και η δεύτερη τώρα με το Περιστέρι. Εύκολη ή δύσκολη η προσαρμογή;

«Θα έλεγα ότι είναι πολύ εύκολη, άλλωστε δεν έχω τέτοιου είδους κωλύματα, η Αθήνα μπορεί να είναι τεράστια όμως λίγο πολύ όλοι γνωρίζονται με όλους στο χώρο μας».

---- Άφησες τον Ηρακλή και ήρθες στο Περιστέρι με συμβόλαιο έξι μηνών.  Η προοπτική ωστόσο μήπως είναι διαφορετική;

«Ήρθα σε μια ομάδα που είναι στις πέντε-έξι καλύτερες του πρωταθλήματος. Ήρθα για τη βοηθήσω και να βοηθηθώ, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει το καλοκαίρι».

---- Καταλυτικός παράγοντας για τον ερχομό σου να θεωρήσουμε ότι είναι ο Σωτήρης Μανωλόπουλος σωστά;

«Με τον κόουτς συνεργαστήκαμε πέρσι στον Ήφαιστο Λήμνο και πριν χρόνια στον Άρη. Είναι φυσικό λοιπόν όταν γνωρίζεις τον προπονητή σου να είναι και η πιο εύκολη η ένταξη σου στην ομάδα».

---- Πράγματι  ενσωματώθηκες αμέσως με την ομάδα. Πως το εξηγείς αυτό;

«Ξέρω τι ζητάει ο προπονητής και ποια είναι η φιλοσοφία του αλλά με βοήθησαν πολύ οι συμπαίκτες μου, με τους Έλληνες γνωρίζομαι πολλά χρόνια αλλά και οι ξένοι είναι πολύ καλά παιδιά και δέθηκα αμέσως».

----- Η ομάδα βιώνει μια περίεργη χρονιά με αλλαγές προπονητών και παικτών. Εκτιμάς ότι μέχρι να πάμε στη φάση των play offs έχει πράγματα να δώσει;

«Παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα εμφανίζεται βελτιωμένη, παίζει καλύτερα άσχετα αν την έχουν βοηθήσει τα αποτελέσματα. Οι πολλές αλλαγές μέσα στη χρονιά δεν είναι και το πιο εύκολο για τους αθλητές και τους προπονητές, έχουμε μια ομάδα που προσπαθεί να βελτιώσει τις αδυναμίες της γιατί είμαστε στην τελική ευθεία».

---- Σε τι ηλικία διαπίστωσες ότι θέλεις να παίξεις επαγγελματικό μπάσκετ και ποιο ήταν το ίνδαλμά σου;

«Έπαιζα μπάσκετ και χάντμπολ ταυτόχρονα, προς το γυμνάσιο έπρεπε να διαλέξω και διάλεξα το μπάσκετ που το αγαπούσα περισσότερο. Όταν ήμουν μικρός μου άρεσε ο τρόπος του Αντώνη Φώτση αν και δεν έχουμε το ίδιο στυλ παιχνιδιού».

----- Οι φίλοι του μπάσκετ  πως πιστεύεις ότι έχουν κατατάξει γενικότερα  το Περιστέρι στη συνείδηση τους και ποιες είναι οι δικές σου αναμνήσεις;

«Μια από τις δυνατότερες ομάδες της Ελλάδας ειδικά τα τελευταία αλλά  και πιο παλιά. Γενικά μια παραδοσιακή δύναμη».

----- Έχεις έρθεις αντίπαλος του Περιστερίου στο κλειστό της Τζων Κέννεντι με παρουσία φιλάθλων στην κερκίδα. Ποια είναι η γεύση που σου έχει αφήσει;

«Ο κόσμος του Περιστερίου είναι πολύ θερμός υποστηρίζει  με μέτρο την ομάδα του και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί μερικές φορές χάνεται στα γήπεδα και  κυρίως στην Ελλάδα. Είναι λοιπόν πολύ θετικό ότι οι φίλαθλοι της ομάδας έχουν μέτρο».

---- Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της καριέρας σου μέχρι τώρα;

«Θα έλεγα με τον Ολυμπιακό, όταν πήραμε πρωτάθλημα και κύπελλο και βγήκαμε στο final-4 στην Ευρωλίγκα. Τρομερή εμπειρία για εμένα ήταν όμως και η Τενερίφη».

---- Ποιος είναι ο Μιχάλης εκτός γηπέδων;

«Είμαι αρραβωνιασμένος, η κοπέλα μου είναι στη Θεσσαλονίκη. Είχα περάσει στο ΤΕΙ Πληροφορικής αλλά δεν το τελείωσα».

---- Πως περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου και ποια είναι η αγαπημένη σου απασχόληση εκτός μπάσκετ; 

«Με φίλους και με συμπαίκτες, βλέποντας ταινίες ή διαβάζοντας βιβλία. Μου αρέσει το ψάρεμα και η σκοποβολή αλλά και το τένις που παίζω αρκετά».

-----Ποιο πρόσωπο του μπάσκετ εκτιμάς περισσότερο; 

«Επειδή έχω συνεργαστεί μαζί του θα πω τον Μπάνε Πρέλεβιτς γιατί το  σκεπτικό του με βοήθησε πολύ. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί ακόμη που εκτιμώ πάρα πολύ».

---- Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός;

«Θα πω την Τενερίφη γιατί είχα αγωνιστεί εκεί και όποτε μπορώ την επισκέπτομαι».

----Για ποια απόφασή σου έχεις μετανιώσει περισσότερο μέχρι τώρα; 

«Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα γιατί μέσα από τα λάθη μας προχωράμε, χωρίς λάθη δεν μαθαίνουμε».

----- Ποιο ταλέντο πέρα από το μπάσκετ θα ήθελες να έχεις;

«Θα ήθελα να ασχοληθώ πολύ με την Πληροφορική».

----Ποιος είναι ο αγαπημένος σου φανταστικός ήρωας; 

«Ο Σογκόκου από το Dragon Ball.

---- Αν είχες απέναντι σου, τους φιλάθλους του Περιστερίου τι θα τους έλεγες;

«Θα τους έλεγα ότι χρειάζεται υπομονή και για τα προβλήματα ως κοινωνία αλλά και ως ομάδα. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, άρα μόνο στήριξη, θέληση υπάρχει».

----- Είμαστε πια  στην περίοδο του Πάσχα. Ποια ευχή θα ήθελες να στείλεις σε όσους σε διαβάζουν αυτή την στιγμή;

«Οι ευχές είναι να είμαστε όλοι υγιείς και ότι είναι να έρθει θα έρθει. Προέχει η υγεία. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο».

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Αύριο στο ΟΑΚΑ με ΠΑΟ! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας