Τελευταία ενημέρωση 09:37, 20 Απρ 2024
Κατηγορία Παλαίμαχοι
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Το σύνθημα που δονούσε το Περιστέρι το  μακρινό 1982

Ό,τι και να γράψω για τον Κώστα Τσάκο θα είναι λίγο. Έχει κάνει μια εντυπωσιακή πορεία στο ποδόσφαιρο και σε όποιες ομάδες εργάστηκε κέρδισε την αγάπη του κόσμου.  Το μυαλό του παραμένει…ξυράφι και μιλώντας μαζί του ήταν πραγματικό χείμαρρος. Εκτός από τον Ατρόμητο που ανέλαβε σε μια δύσκολη σεζόν στο μακρινό 1981-82 πέρασε από Εθνικό, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Απόλλωνα, Παναιτωλικό, Χαλκίδα και άλλες ομάδες.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΟΥΡΙΔΗ

Την εποχή που ανέλαβε τον Ατρόμητο, η ομάδα είχε υποβιβαστεί στη Β’ Εθνική και προχώρησε σε μια ριζική ανανέωση. «Ήταν μια δύσκολη εποχή, εκτός από τον Γιώργο Βασιλόπουλο, τον Γιώργο Ρυμική και τον Χρήστο Πάτση όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είχαν φύγει. Πήρα πολλούς νέους παίκτες, κάναμε από την αρχή την ομάδα, ενώ δεν υπήρχε καν αθλητικό υλικό. Προσπαθούσε ο Γιώργος Δούρος όσο μπορούσε ενώ για να πάρουμε αθλητικό υλικό, μου έδωσαν ένα γραμμάτιο 300 χιλιάδες δραχμές του Γιώργου Βαρδινογιάννη από τη μεταγραφή του Κότσαλου στη Κόρινθο. Έτσι πήγα στο κατάστημα αθλητικών ειδών του Λιβαθηνού, αγόρασα ρούχα και η απάντηση του ήταν: «Κύριε Τσάκο πάρε ότι θέλεις, ούτε το γραμμάτιο θέλω, ούτε εγγύηση. Αρκεί που είσαι εσύ μπροστά. Πήραμε ρούχα και η ομάδα έγινε μοντέλο. Αργότερα μας πήγαιναν στα καλύτερα ξενοδοχεία».

Και ο Τσάκος συνέχισε: «Θυμάμαι ένα ματς με το Αιγάλεω, παραμονές του Σταυρού που χάσαμε 1-0 με γκολ του Χατζησκουλίδη και μετά κερδίσαμε 6-2 τον Φωστήρα. Σιγά σιγά η ομάδα άρχισε να δυναμώνει και γύρω από τον Τσιαντάκη έκτισα ένα πολύ καλό σύνολο για το οποίο κόσμος φώναξε το σύνθημα «1-2-3 του Τσάκου η Βραζιλία». Συνεργάτη μου είχα τον Άγγελο Ράμφο. Διοικητικά είχαμε τον Καραγεωργάκη, τον Γλυκό, τον Κασπίρη. Θυμάμαι ότι  μου έδωσαν γραμμάτια για μισθούς τριών μηνών τα οποία δεν πληρώθηκα ποτέ και τα έχω κρατήσει για ενθύμιο. Μου είπαν από τον Σύνδεσμο Προπονητών να κάνω καταγγελία στον Αθλητικό Δικαστή όμως ουδέποτε θα έκανα ζημιά στον Ατρόμητο. Δεν είχα κανένα όφελος από το ποδόσφαιρο και ότι έκανα ήταν από τη δουλειά μου στο Εμπορικό Επιμελητήριο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον κόσμο του Ατρόμητου και την μεγάλη εκτίμηση του στο πρόσωπό μου. Κέρδισα τον τίτλο του «δάσκαλου» και αυτό είναι το μεγάλο μου επίτευγμα.

 Για τον σημερινό Ατρόμητο, ο Τσάκος μου είπε: «Όταν ήμουν στην Αθήνα πήγαινα σε πολλά ματς, όμως τώρα που μένω στην επαρχία βλέπω την ομάδα από την τηλεόραση. Ο Σπανός με τη δήλωση που έκανε τους ταρακούνησε όλους γιατί είναι γνωστή η προσφορά του στην ομάδα».

 Όπως μου είπε ο Τσάκος, επιθυμία του όταν φύγει από τη ζωή είναι να έχει μαζί του τις φανέλες του Ατρόμητου και του Εθνικού που επίσης αγάπησε. Έχει γεννηθεί στις 28 Οκτωβρίου 1935. Έχει γράψει βιβλία γύρω από το ποδόσφαιρο και η βιβλιοθήκη του έχει περισσότερα από 5 χιλιάδες βιβλία. Μένει στη Νεάπολη Λακωνίας που διατέλεσε και Δήμαρχος, μάλιστα για να τον τιμήσουν το δημοτικό στάδιο της πόλης έχει πάρει το όνομα του.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Μάιος 2021 11:49
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Όταν οι Fentagin ήταν και…γιατροί! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας