Τελευταία ενημέρωση 01:42, 20 Απρ 2024

Σέρζιο Εσπινόζα: «Πέρασα υπέροχες στιγμές στον Ατρόμητο»

Κατηγορία Παλαίμαχοι
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένας από τους κορυφαίους ξένους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τον Ατρόμητο, ήταν αναμφισβήτητα ο Σέρζιο Κλεμέντο Εσπινόζα που κέρδισε με το σπαθί του και την αξία του τον φίλαθλο κόσμο του Περιστερίου.

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΟΥΡΙΔΗ

 Ήρθε στην ομάδα την σεζόν 1975-76 όταν ο Ατρόμητος αγωνίζονταν στην Α’ Εθνική και μάλιστα έκανε την καλύτερη χρονιά της εκείνα τα χρόνια τερματίζοντας στην ένατη θέση μεταξύ 16 ομάδων. Ο Αργεντινός άσος από τότε ρίζωσε στην Ελλάδα, έκανε οικογένεια με την γοητευτική σύζυγο του Καίτη και απέκτησαν δύο παιδιά τον Γιώργο και τη Σοφία. Παρά το γεγονός ότι στον Ατρόμητο έπαιξε μόλις ένα χρόνο αγαπήθηκε από τους φιλάθλους.

 Μάλιστα είχε 29 συμμετοχές και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 10 γκολ. Τον Εσπινόζα έφερε στην Ελλάδα ο γνωστός προπονητής Γκομέζ Ντε Φαρία που ήταν τότε στον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά ο Εσπινόζα πήγε στην Καλαμάτα και από εκεί ήρθε στον Ατρόμητο. Όταν αποχώρησε πήγε στον ΠΑΣ Γιάννινα, έπαιξε ακόμη στην Καβάλα, στον Λεβαδειακό, στην Προοδευτική και τη μεγαλύτερη θητεία την έκανε στον Παναιγιάλειο. Όταν τερμάτισε την καριέρα του έγινε προπονητής. Πέρα από την ευχέρεια στο σκοράρισμα, το βασικό προσόν του ήταν η ταχύτητα και πραγματικά δεν μπορούσαν οι αντίπαλοι να τον ανακόψουν.

Για τη θητεία στον Ατρόμητο μου είπε: «Πέρασα υπέροχες στιγμές και δεν πρόκειται να τις ξεχάσω ποτέ. Στενοχωρήθηκα που δεν έμεινα περισσότερο χρόνο γιατί υπήρχε οικονομικό πρόβλημα. Απέναντι μου όλοι ήταν άψογοι και όταν πήγα στα Γιάννινα ο Ατρόμητος πήρε ένα σημαντικό ποσόν για τη μεταγραφή μου. Είχαμε εξαιρετικούς παράγοντες τον πρόεδρο Σταμάτη Γλκυκό, τον Παύλο Πανουτσόπουλο και άλλους. Ο Γλυκός ήταν Κύριος με «Κ» κεφαλαίο. Έπαιξα πλάι σε σπουδαίους συμπαίκτες όπως οι  Ράμφος, Κώστας και Σταύρος Μισαηλίδης, Κότσαλος, Μπεργελές, Κοσμάτος, και άλλοι. Μάλιστα με τον Σταύρο τον Μισαηλίδη που είναι κουμπάρος μου και τον αξέχαστο Κώστα Δαβουρρλή ήμασταν συμπαίκτες στον Παναιγιάλειο. Πρέπει ακόμη να αναφέρω ότι έφθασα ένα βήμα για να πάω στον Παναθηναϊκό όταν είχε πάει ο Ρότσα όμως τελικά χάλασε. Αξέχαστο μου έχει μείνει το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, είχε ήδη αναδειχθεί πρωταθλητής. Κερδίσαμε 2-1 κι πέτυχα και τα δύο γκολ».

 «Κλέφθηκε» με την Καίτη

Η γνωριμία του με την σύζυγο του Καίτη έγινε όταν έπαιζε στην Καλαμάτα. Σε ματς με τον ΠΑΟΚ συγκρούστηκε με τον Φορτούλα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί τον είδε τυχαία η Καίτη και ύστερα από καιρό αποφάσισε να την παντρευτεί. Δεν τον  ήθελαν οι γονείς της και αναγκάστηκαν να κλεφθούνε για να παντρευτούνε δημιουργώντας μια υπέροχη οικογένεια που μένει μόνιμα στο Νέο Ψυχικό. Δεν έχει κόψει τους δεσμούς του με το Περιστέρι και ακόμη και τώρα τον έστειλαν να κάνει το εμβόλιο για τον Covid19 στο Περιστέρι. Όταν τον ρώτησα για την ποδοσφαιρική  παιδεία που υπάρχει στην Αργεντινή μου είπε: «Το μαθαίνουν από μικρά παιδιά στο σχολείο. Εκεί μπαίνουν οι βάσεις για τη μετέπειτα εξέλιξη τους. Έτσι βγήκε και ο τεράστιος Ντέγκο Μαραντόνα. Κάθε πρωί στις 7 πήγαινα 3 χιλιόμετρα τρέχοντας μέχρι το σχολείο για να γυμναστώ ενώ από τα 12 μου χρόνια έκανα μασάζ».

Στη φωτό ο Εσπινόζα, μαζί με τους Ντεμέλο και Πάτση.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Ιούνιος 2021 12:47
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Λουτσιάνο:«Πέρασα πολύ ωραία στον Ατρόμητο» »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας