Τελευταία ενημέρωση 13:10, 24 Απρ 2024

Φάρμερ και Φάρκας μιλούν για το πόλο και το Περιστέρι

Κατηγορία Water Polo
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δύο αστέρια της υδατοσφαίρισης με παγκόσμια ακτινοβολία φορούν φέτος το κυανοκίτρινο σκουφάκι του Περιστερίου και ενισχύουν την προσπάθεια της ομάδας στις ελληνικές διοργανώσεις αλλά και στην πρώτη εμφάνισή της στην Ευρώπη.

Ο Αμερικανός Ματ Φάρμερ και ο Ούγγρος Φάρκας Ντόρι, παίκτες με ποιότητα που θα έκανε τη διαφορά σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα, λίγο πριν ταξιδέψουν στις Συρακούσες για τη συμμετοχή στον όμιλο του Euro Cup, μιλούν για την ελληνική τους εμπειρία, για το τι τους έκανε να επιλέξουν το ΓΣΠ και για τη ζωή τους στην Ελλάδα.

 

Εν ενεργεία διεθνής με τις ΗΠΑ, ο Ματ θα μπορούσε να παίζει σε κπαποια από τις πλέον καθιερωμένες δυνάμεις του ευρωπαϊκού πόλο, ωστόσο, όχι μόνο ήρθε στο Περιστέρι, αλλά έμεινε και για δεύτερη σεζόν.

«Αναζητούσα μία αλλαγή στην καριέρα μου και ο προπονητής μου από το κολλέγιο μού είπε εξαιρετικά λόγια για τον Κώστα Λούδη, έμαθα ότι είναι ένας προπονητής που κάνει διαφορά για τους παίκτες. Την πρώτη μου χρονιά ήμουν πολύ ικανοποιημένος και από την ατομική πρόοδο που πέτυχα ως παίκτης και από το Σύλλογο και τον επαγγελματισμό με τον οποίον κινείται. Με τους συμπαίκτες μου έχω άριστες σχέσεις και αισθάνομαι πραγματικά μέλος της ομάδας, χάρη και στην κουλτούρα που επικρατεί, το σημαντικότερο στοιχείο για μένα στον αθλητισμό, το ομαδικό πνεύμα».

Σε αυτή την κουλτούρα αναφέρεται και ο Φάρκας, αφού εξηγεί ότι υπέγραψε στο Περιστέρι γιατί έχει προοπτική να πάει μακριά στις ελληνικές διοργανώσεις:

«Η νοοτροπία της σκληρής δουλειάς, της ομαδικής βελτίωσης και των επιτυχιών είναι αυτή που μου ταιριάζει. Πιστεύω πως μπορώ να είμαι χρήσιμος στην ομάδα, μέσα και έξω από την πισίνα, και να συμβάλω στην επίτευξη των στόχων μας στη σεζόν, όπως το να προχωρήσουμε στο Euro Cup».

Φάρκας Ντόρι

Ο Φάρκας, «προϊόν» της σημαντικότερης ίσως σχολής στην παγκόσμια υδατοσφαίριση, της ουγγρικής, έχει αποκομίσει θετικές εντυπώσεις από την επαγγελματικού επιπέδου συνεργασία ανάμεσα στα τμήματα μπάσκετ και πόλο του ΓΣΠ. Θεωρεί υψηλό το επίπεδο της ελληνικής υδατοσφαίρισης, καθώς τρεις ομάδες της Α1 μετέχουν στο Champions League και δύο στο Euro Cup.

Ο Ματ, έχοντας αγωνισθεί με τα χρώματα των ΗΠΑ εναντίον της Εθνικής Ελλάδος, ήταν προετοιμασμένος για το τι θα συναντούσε στις ελληνικές πισίνες. Βλέπει δε στα αποτελέσματα που έχει το πόλο του Περιστερίου την επιβεβαίωση της καλής δουλειάς που γίνεται στην ομάδα και θεωρεί βέβαιο πως η θετική αυτή πορεία θα συνεχισθεί και στη φετινή σεζόν.

Η εμπειρία του Αμερικανού φουνταριστού από τη ζωή στην Αθήνα είναι ανάμικτη:

«Κατά περιόδους περάσαμε δύσκολα, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία και του λόκνταουν και επειδή για μεγάλα διαστήματα δεν μας επιτρεπόταν να προπονηθούμε. Παρ’ όλα αυτά, ήταν μία υπέροχη χρονιά και ελπίζω φέτος να μαζέψω ακόμη περισσότερες όμορφες εμπειρίες».

Ο Ούγγρος περιφερειακός, που έχει και ένα σημαντικό πλεονέκτημα για οποιαδήποτε ομάδα υδατοσφαίρισης καθώς είναι αριστερόχειρας, είναι ενθουσιασμένος από τη μέχρι τώρα ζωή του στην Αθήνα: «Μ’ αρέσει να ζω σε πόλεις τέτοιου μεγέθους, μητροπόλεις. Ακόμη περισσότερο που η Αθήνα είναι και δίπλα στη θάλασσα».

Σχετικά με τη μεγάλη επιτυχία του ΓΣΠ να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του, για πρώτη φορά στην ιστορία, σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, στο Euro Cup, ο Φάρμερ σημειώνει ότι πολλοί από τους παίκτες δεν έχουν εμπειρία συμμετοχής σε ευρωπαϊκούς αγώνες, μια που είναι ένα νέο επίτευγμα για την ομάδα.

«Ωστόσο, προετοιμασθήκαμε σωστά και θα μπούμε σε κάθε παιχνίδι με στόχο να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που θα φέρουμε, αν μπορέσουμε να αγωνισθούμε ως ομάδα στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας, τότε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα εμπρός και θα έχουμε κερδίσει ανεκτίμητη εμπειρία. Η ευκαιρία που έχουμε να παίξουμε απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε».

Ο Ντόρι, που, όπως είθισται στην Ουγγαρία, είναι γνωστός με το μικρό του όνομα – Φάρκας (Φάρκι για τους φίλους του), έχει ήδη κατακτήσει δύο φορές στην καριέρα του το Euro Cup, και προσεγγίζει τα τρία παιχνίδια στις Συρακούσες «επιθετικά».

«Πάμε στην Ιταλία για τρεις νίκες! Πιστεύω πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος για μία ομάδα να πετυχαίνει αποτελέσματα, παιχνίδι με παιχνίδι, πάντοτε δίνοντας ό,τι καλύτερο έχει».

Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας