Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ποδόσφαιρο που παίξαμε μικροί και το αγαπάμε μεγάλοι!

Κατηγορία Παρασκήνια
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μέσα σε ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου η συνάντηση των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, στο γήπεδο της Χωράφας στο Περιστέρι.Με αγκαλιές, φιλιά, πειράγματα και αναμνήσεις από τα παλιά έγινε η πρώτη επαφή των παλαιμάχων προτού πάνε στα αποδυτήρια για να ετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στα ματς που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν. Οι άσσοι των γηπέδων που στο παρελθόν γοήτευαν τους φιλάθλους με το παιχνίδι τους στα ξερά γήπεδα, εμφανίστηκαν με κοιλίτσες, άσπρα και λιγοστά μαλλιά αλλά έδειξαν ότι διατηρούν ακόμα την τεχνική τους κατάρτιση με την μπάλα. Ιδιαίτερο τόνο στο αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης έδωσαν με τις ομάδες τους οι ηθοποιοί και οι δημοσιογράφοι. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις ηλεκτρονικές σελίδες «Καραβολίδα», «Αναμνήσεις μιας Φανέλας» και την ιστοσελίδα Sport-Retro.gr, σε συνεργασία με το Episkyron.gr και την υποστήριξη του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Περιστερίου.

Δεκάδες βετεράνοι άσοι, διεθνείς διαιτητές και ο δήμαρχος Περιστερίου στην συνάντηση

Η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα συντόνισε την έναρξη της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στον πρόσφατο θάνατο του ποδοσφαιριστή Νίκου Τσουμάνη, τα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι παίκτες μέσα και έξω από τα γήπεδα. Στη συνέχεια ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, πρώην Γ.Γ του Π.Σ.Α.Π και νυν πρόεδρος του ''ΕΠΙΣΚΥΡΟΝ'', Νίκος Μάλλιαρης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για να καταγραφεί και να αναδειχθεί ολοκληρωμενα η ιστορία των παλαιμάχων με την ίδρυση και λειτουργία του Μουσείου Ποδοσφαίρου, μια πρωτοβουλία που θα μποροσε να ενταχθεί στους εορτασμούς του 2026, για τα 100χρονα από την ίδρυση της Ε.Π.Ο.

 

Ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, χαιρέτησε την παρουσία των παλαιμάχων που συγκεντρώθηκαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, εκδήλωσε την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και υπενθύμισε τη μεγάλη προσφορά των σωματείων του Περιστερίου και ιδιαίτερα του ιστορικού ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ και την ανάδειξη σπουδαίων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έπαιξαν και στις Εθνικές ομάδες. Τέλος, δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στις πρωτοβουλίες και αγώνες των παλαιμάχων για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια η Μαίρη Μπενέα διάβασε μικρά κείμενα και δηλώσεις του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, μεγάλου λάτρη του ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα των ποδοσφαιριστών. Ακολούθως, ο Θάνος Κανούσης, πρόεδρος της ομάδας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, διάβασε το κείμενο ύμνο ''Ιεροτελεστια της Ανοιξης'', που είχε γράψει ο Θάνος Μικρούτσικος για τους ποδοσφαιριστές. Το εναρκτήριο λάκτισμα του αγώνα δόθηκε από τον δημαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, τον Χρήστο Αρδίζογλου, τον Νίκο Μάλλιαρη και τον Χρήστο Πάτση.

 

Το αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή τριών 30λεπτων αγώνων μεταξύ των ομάδων:

  • Παλαίμαχοι Ατρομήτου Αθηνών – Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών
  • Καραβολίδα – Επίλεκτα Αστέρια
  • Επίλεκτοι Περιστερίου – Over FM

  • Δεκάδες βετεράνοι άσοι, καθώς και οι διεθνείς διαιτητές Βαγγέλης Γιαννακουδάκης και Μελέτης Βουτσαράς, έδωσαν το «παρών» στο αθλητικό κέντρο του Περιστερίου το απόγευμα της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου.

    Ενδεικτικά, αναφέρονται οι εξής: Χρήστος Αρδίζογλου, Λάκης Νικολάου, Αντώνης Κασδοβασίλης, Γιώργος Μουκέας, Άρης Δαμιανίδης, Χρήστος Αντωνόπουλος, Μπάμπης Σαϊπάς, Δημήτρης Τύρπος, Κώστας Μπάκης, Βαγγέλης Κότσαλος, Κλεάνθης Νικολαΐδης, Δημήτρης Ρωμανός, Ηλίας Βασιλαράκης, Γιώργος Καλογερόπουλος, Άρης Σταμάτης, Γιώργος & Γιάννης Φακής, ενώ ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στους παλαιμάχους του Ατρομήτου Αθηνών.