Τελευταία ενημέρωση 03:15, 26 Απρ 2024

«Νέα έργα και νέοι χώροι θα κάνουν την πόλη μας πόλο έλξης»

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Οι αρμόδιοι περί Αθλητισμού στο Περιστέρι Αλέκος Πλέστης και Θανάσης Πλέστης μιλησαν στην εφημερίδα Αθλητικό Περιστέρι.

Δύο «ποδοσφαιράνθρωποι» που μεγάλωσαν μέσα στις αλάνες της πόλης και έπαιξαν μπάλα στα ξερά γήπεδα μιας άλλης αλλά ρομαντικής εποχής αποτελούν την εποπτεύουσα αρχή της δημοτικής αρχής σε θέματα αθλητισμού.  Αποστολή τους είναι  να διευκολύνουν και να διεκπεραιώνουν με επιτυχία την καθημερινότητα των σωματείων της πόλης να δίνουν λύσεις αλλά και να προωθούν αθλητικά έργα. Ο Αλέκος Πλέστης, πρόεδρος του νομικού προσώπου του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Αθλητισμού Περιστερίου και ο Θανάσης Δημητρίου, Υπεύθυνος Αθλητισμού, μίλησαν από κοινού  στο «Α.Π.»  για τα θέματα της αρμοδιότητας τους:

---- Καταρχάς καλή σεζόν. Πως βρίσκει η νέα χρονιά τον αθλητισμό της πόλης στο σύνολό της;

Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια . πράγματι μεγαλώσαμε και παίξαμε ποδόσφαιρο σε μια άλλη εποχή. Την εποχή της αλάνας και της ανεμελιάς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα πράγματα σήμερα δεν είναι καλύτερα. Η επιθυμία του δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη είναι σαφής. Ο αθλητισμός της πόλης  πρέπει να είναι στην κορυφή της πυραμίδας του έργου που επιτελεί η διοίκηση. Αυτή την επιθυμία φροντίζουμε να την κάνουμε πράξη. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με την νεολαία της πόλης, άλλωστε και το μότο της διοίκησης είναι «Αθλητισμός και νιότη επιλογή μας πρώτη».

---- Το γεγονός ότι προέρχεστε από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό σας διευκολύνει να κατανοείτε τα προβλήματα των ομάδων;

Σίγουρα η ενασχόλησή μας με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε μια σαφή εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία. Μην ξεχνάτε ότι εκτός από αθλητές υπήρξαμε και παράγοντες σωματείων. Πράγμα που μας κάνει να γνωρίζουμε τα προβλήματα από πρώτο χέρι.

----- Υπάρχει μέρα που να πέρασε και δεν χρειάστηκε η παρέμβαση σας σε κάποιο θέμα; Πόσο εύκολη ή όχι διαχειρίσιμη είναι η καθημερινότητα;

Πρέπει να γνωρίζετε ότι σήμερα στον Δήμο μας πέρα από τα επαγγελματικά σωματεία που αγωνίζονται στις κορυφαίες διοργανώσεις τόσο της χώρας  όσο και της Ευρώπης (Ατρόμητος, ΓΣ Περιστερίου σε μπάσκετ και water polo) τους ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες λειτουργούν και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία στα αθλήματά τους όπως κολύμβηση, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, πάλη, πυγμαχία, ενόργανη και διάφορα άλλα  περισσότερα από ογδόντα πέντε σωματεία Αυτό σημαίνει ότι καθημερινά πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δίνουμε λύσεις και μέχρι σήμερα το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό.

---- Τις μεταξύ σχέσεις των περιστεριώτικων ομάδων πως θα τις χαρακτηρίζατε;

Νομίζω ότι καθημερινά οι σχέσεις των συλλόγων βελτιώνονται. Αυτό συμβαίνει διότι το μορφωτικό επίπεδο τόσο των αθλητικών όσο και των νέων παραγόντων συνεχώς ανεβαίνει και αυτό κάνει τα πράγματα πιο εύκολα ώστε να υπάρχει μία καλύτερη συνεννόηση μεταξύ τους. Σίγουρα όμως όπως σε κάθε κλειστή και ανταγωνιστική κοινωνία υπάρχουν και τα προβλήματα. Ευτυχώς όμως είναι διαχειρίσιμα από όλους τους εμπλεκόμενους τόσο τους παράγοντες όσο και την δημοτική αρχή.

--- Έγινε μια σπουδαία προσπάθεια το καλοκαίρι και το κολυμβητήριο της Χωράφας άλλαξε κυριολεκτικά όψη.

Πράγματι το κολυμβητήριο της Χωράφας το 1ο Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης μας, άλλαξε όψη. Επισκευάστηκε το κατάστρωμα της πισίνας με νέο αντιολισθητικό δάπεδο, αλλάχτηκαν οι σχάρες υπερχείλισης, βάφτηκαν τόσο οι εσωτερικοί όσο και οι εξωτερικοί χώροι, τοποθετήθηκαν νέα πάνελ περιμετρικά της πισίνας απεικονίζοντας όμορφες εικόνες. Γενικά το κολυμβητήριο παρουσιάζει μία νέα εικόνα που την χαίρονται τόσο οι δημότες όσο και τα σωματεία που το χρησιμοποιούν.

---- Υπάρχουν έργα που έχουν προγραμματιστεί και μπορούν να ανακοινωθούν;

Τα έργα δεν σταματούν ποτέ για τον αθλητισμό της πόλης. Σίγουρα είναι πάρα πολλά. Οι δημότες κάθε μέρα που περνάει θα βλέπουν και κάτι καινούργιο. Μετά το καινούργιο ταρτάν που τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου έρχεται εντός 2-3 μηνών η τοποθέτηση νέου ταρτάν στο Λαϊκό Στάδιο Χωράφας. Η ανακατασκευή του τάπητα στο γήπεδο της Χρυσούπολης. Επίσης σε λίγο καιρό θα μπορούμε να ανακοινώσουμε και την δημιουργία νέων αθλητικών χώρων γεγονός που θα κάνει την πόλη μας πόλο έλξης για την αθλούμενη νεολαία και όχι μόνο.

---- Το κολυμβητήριο του Λόφου αποτελεί πράγματι ένα στολίδι για την πόλη. Από την άλλη όμως είδαμε την ανδρική ομάδα πόλο του ΓΣΠ που παίζει φέτος Ευρώπη να πηγαίνει στη Γλυφάδα ή στο Χαϊδάρι για προπονήσεις όσο διάστημα ήταν κλειστή η Χωράφα.

Έχουμε την ευτυχία να υπάρχουν στην πόλη μας δύο κολυμβητήρια. Πράγματι το κολυμβητήριο του Λόφου είναι ένα στολίδι. Μετά την ανακαίνιση της Χωράφας πλέον μπορούμε να μιλάμε για δύο στολίδια. Η διοίκηση αντιλαμβανόμενη την αναγκαιότητα της χρήσης της Χωράφας από τους συλλόγους κολύμβησης όσο και του πόλο φρόντισε σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να τελειώσουν οι εργασίες και να παραδοθεί στα σωματεία. Επειδή λοιπόν έχουμε την πολυτέλεια δύο σύγχρονων κολυμβητηρίων ο Λόφος χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο από τους δημότες όπου καθημερινά το επισκέπτονται πάνω από 800 λουόμενοι κάθε ηλικίας. Αυτό δεν μας δίνει την δυνατότητα να το δώσουμε για χρήση στους συλλόγους. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν θα είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα εάν το κολυμβητήριο έκλεινε την προγραμματισμένη ημερομηνία και όχι δέκα μέρες αργότερα. Αυτό συνέβη μετά από παράκληση της ομάδας πόλο γυναικών του Γ.Σ. Περιστερίου ώστε οι αγώνες κατάταξης για άνοδο κατηγορίας να φιλοξενηθούν στην πόλη μας.

---- Τα θέματα φύλαξης των εγκαταστάσεων χρονίζουν. Πως τα αντιμετωπίζετε γιατί έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο φθορών.

Σίγουρα η καραντίνα δημιούργησε πολλά προβλήματα. Ένα από αυτά και μάλιστα σοβαρό ήταν οι μεγάλες φθορές που δημιουργήθηκαν στους αθλητικούς χώρους. Έτσι λοιπόν παρά τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού έχουμε φροντίσει την 24ωρη φύλαξη των κολυμβητηρίων καθώς επίσης και την φύλαξη των περισσοτέρων αθλητικών εγκαταστάσεων.

---- Ιατρική φροντίδα. Κάθε μέρα χιλιάδες παιδιά προπονούνται σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους. Υπάρχουν παντού γιατροί; Τι πρόβλεψη έχει γίνει; Η ιατρική φροντίδα και μέριμνα είναι το πρώτο ζήτημα που έχουμε θέσει σαν διοίκηση.

Η πρόληψη και αντιμετώπιση διάφορων περιστατικών είναι το κυρίαρχο μέλημα μας. Πρόσφατα με την βοήθεια του αντιδημάρχου Υγείας Κου Μπεκιάρη και ομάδα εθελοντών διασωστών πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του δημαρχείου σεμινάριο με τα ποδοσφαιρικά σωματεία της πόλης πώς να χρησιμοποιούν τον απινιδωτή καθώς και τεχνικές πρώτων βοηθειών. Επίσης έχουν εγκατασταθεί απινιδωτές στους περισσότερους αθλητικούς χώρους κάτι που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει στο σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν σε αρκετές εγκαταστάσεις. Σίγουρα χρειαζόμαστε πολύ περισσότερους ώστε να καλύψουμε το σύνολό τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προγνωστικά Euroleague. Η βραδιά των φαβορί ως και 2.34 »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας