Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόλμαν:«Ενθουσιασμένος με αυτή την πρόκληση»

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στον Κρις Κόλμαν αρέσουν τα δύσκολα και οι άνθρωποι του Ατρόμητου πιστεύουν ότι με τον Ουαλό στο τιμόνι οι «κυανόλευκοι» θα βγουν από τις επικίνδυνες θέσεις της Σούπερ Λιγκ. Ο νέος προπονητής του «αστεριού» μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας και έδωσε το στίγμα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα, καλώς ήρθατε στον Ατρόμητο. Πείτε μας τα πρώτα σας συναισθήματα και για αυτή τη νέα σας εμπειρία στον Ατρόμητο.

«Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Η σχέση μου με τον Ατρόμητο υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Περίπου 10 χρόνια για να είμαι ειλικρινής. Μερικές φορές πρέπει το timing να είναι το κατάλληλο και για μένα και για την ομάδα. Επιτέλους, είμαστε μαζί. Είμαι ενθουσιασμένος. Ανυπομονώ να προσπαθήσω να χτίσω την ομάδα να λειτουργεί με έναν τρόπο που εγώ νομίζω θα είναι καλός για τον Ατρόμητο και να ξεφύγουμε από τη θέση που είμαστε τώρα στο πρωτάθλημα».

Ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις από τον Ατρόμητο σε αυτές τις λίγες ώρες που είστε στην Ελλάδα;

«Είναι μια ομάδα με οικογενειακό κλίμα. Είναι μια ομάδα με πολύ καλούς ανθρώπους. Με καλωσόρισαν πάρα πολύ θερμά από την πρώτη στιγμή. Όλα όσα μου είπαν για τον Ατρόμητο, από τις πρώτες μου εντυπώσεις είναι αλήθεια. Θεωρώ ότι ο Ατρόμητος είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα στη Super League όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή τη χρονιά δυσκολεύεται για κάποιους λόγους και είναι κάτι το οποίο αποτελεί έκπληξη και για εκείνους.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι είναι δική μου δουλειά να αλλάξω τη νοοτροπία, τη διάθεση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα, γιατί είναι πολύ καλή ομάδα στο επίπεδο της Super League. Ανήκει ψηλά. Οι εγκαταστάσεις είναι καλές, οι άνθρωποι που διοικούν την ομάδα είναι καλοί. Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα δώσουμε στους οπαδούς μας κάτι που να τους ενθουσιάσει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αρνητική ατμόσφαιρα, γιατί δεν έχουν συνηθίσει την ομάδα να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Οι μόνοι που μπορούν να το αλλάξουν αυτό είναι ο εαυτός μου και οι παίκτες. Αυτό δεν αποτελεί κάποιο μεγάλο μυστικό. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε με καλές εμφανίσεις και με ενότητα».

Είστε ένας από τους πιο γνωστούς προπονητές που έχουν αναλάβει τον Ατρόμητο. Κάποιος θα σας χαρακτήριζε τρελό που αναλαμβάνετε την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη θέση. Αυτό οφείλεται στο ότι σας αρέσουν οι προκλήσεις;

«Πραγματικά μου αρέσουν οι προκλήσεις. Το μεγάλο θέμα με τις προκλήσεις είναι το γεγονός πως σε μερικούς ανθρώπους δεν αρέσουν οι προκλήσεις, γιατί αν αποτύχουν αυτό το συναίσθημα είναι ανυπόφορο, ένα πολύ άσχημο συναίσθημα. Για αυτόν τον λόγο δεν μπαίνουν εξ αρχής στη διαδικασία μίας πρόκλησης. Αλλά εγώ δεν το βλέπω έτσι. Εμένα μου αρέσουν οι προκλήσεις και θεωρώ ότι μπορώ να τις αντιμετωπίσω, το συναίσθημα που έχω από αυτό είναι απερίγραπτο.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν κοιτάς ένα πρόβλημα είναι ότι μπορείς να διαλέξεις 10 λόγους για να μην αποδεχθείς μια πρόκληση,αν το δεις με κακό μάτι. Εκτός κι αν το δεις με καλό τρόπο. Ναι, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αλλάξεις, πράγματα που πρέπει να βελτιώσεις και νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι του να είσαι μέρος στο να χτίζεις κάτι νέο. Είναι διαφορετικό, είναι δικό σου, είναι οι δικές σου ιδέες. Είτε θα είναι καλό, είτε δεν πρόκειται να δουλέψει. Μου αρέσει αυτός ο ενθουσιασμός».

Από αυτά που έχετε δει μέχρι τώρα στον Ατρόμητο, ποιο είναι το κυριότερο πρόβλημα που έχετε δει και θέλετε να το αλλάξετε; Είναι το θέμα της διάθεσης, της ψυχολογίας που είπατε πριν;

«Είναι όλα αυτά μαζί, όπως είπα και προηγουμένως. Θα προσπαθήσω να εφαρμόσω το δικό μου στυλ ποδοσφαίρου, τη δική μου τακτική, αλλά η τακτική με την οποία θα παίξουμε θα είναι βάσει των παικτών που έχουμε. Μπορεί εμένα να μου αρέσει μια κατάσταση ή μία τακτική στο κεφάλι μου, αλλά μπορεί να μην είναι η κατάλληλη για αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Πρέπει γρήγορα να την επιβάλλουμε. Ποιος κάνει τι; Ποιος είναι καλύτερος να κάνει τι και σε ποια θέση; Στη θέση που είμαστε, χρειαζόμαστε να αλλάξουμε τη διάθεση, το περιβάλλον. Αυτό δεν θα συμβεί σε μία μέρα φυσικά. Χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο. Πρέπει να βοηθήσουμε τους παίκτες να καταλάβουν την ευθύνη.

Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τίποτα. Ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε οι παίκτες. Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τίποτα στη ζωή. Πρέπει να μάθεις να υποφέρεις. Πρέπει να μάθεις να είσαι άνετος, όταν δεν είσαι άνετος. Όταν είσαι σε αυτή την κατάσταση και μπορείς να δέχεσαι τα χτυπήματα και εσύ μπορείς να συνεχίσεις, μπορείς να συνεχίσεις να δουλεύεις, γυρίζεις στη γωνία σου, μπορεί και σχετικά αργά και τότε μπορούν να συμβούν σπουδαία πράγματα. Τα έχω δει να συμβαίνουν. Και τώρα επειδή τα πράγματα δεν είναι πάνε τόσο καλά και είμαστε εκεί που είμαστε, εξαρτάται από μας να συνεχίσουμε».