Τελευταία ενημέρωση 06:30, 16 Απρ 2024

Παρθενίου: «Είπαμε ότι πρέπει να τους νικήσουμε όλους και τους νικήσαμε»

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο προπονητής της Κ17, Κώστας Παρθενίου, μίλησε στο atromitosfc.gr μετά τη μεγάλη πρόκριση του Ατρόμητου στο Final Four του πρωταθλήματος και εξηγεί πώς έχει βιώσει τη φετινή σεζόν, αλλά και για τους στόχους εν όψει της μεγάλης πρόκλησης που βρίσκεται μπροστά.

Από το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, το τμήμα της Κ17 του Ατρόμητου κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της και όπως εξηγεί ο προπονητής Κώστας Παρθενίου η σεζόν δεν ήταν καθόλου εύκολη, ούτε ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, καθώς στις πρώτες έξι αγωνιστικές καταγράφηκαν τρεις ήττες.

«Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ήταν η κάκιστη. Θυμάμαι ότι μετά την ήττα από τον Απόλλωνα, κάναμε ένα μίτινγκ. Όλοι στην ομάδα και ο τότε τεχνικός διευθυντής, Γιώργος Κορακάκης. Είπαμε, τότε, ότι έπρεπε να βάλουμε κάποιες γραμμές. Μιλήσαμε όλοι και είπαμε ότι είναι κρίμα να έχουμε τρεις ήττες, καθώς δεν ανταποκρινόταν στην πραγματική μας αξία. Αποφασίσαε ότι πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά για να επιστρέψουμε σε καλή τροχιά. Κανείς δεν το πίστεψε με εξαίρεση τον κ. Κορακάκη, που πραγματικά πίστευε στη δουλειά που κάνουμε. Όπως αποδείχθηκε διορθώσαμε πράγματα και σε επίπεδο τακτικής, αλλά και σε επίπεδο προσωπικότητας μέσα στην ομάδα, που νομίζω ότι αυτό ήταν και το πιο σημαντικό μέσω συζητήσεων που έγιναν».

Έπειτα από ένα τρελό ματς και μία τρελή νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, το δύσκολο για έναν προπονητή είναι να προσγειώσει τους ποδοσφαιριστές του, πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν σε μεγάλο βαθμό και οι κόουτς σε κορυφαίο επαγγελματικό επίπεδο, αλλά ο Κώστας Παρθενίου εξηγεί πως δεν εντόπισε άγχος, αλλά μόνο προσμονή για να παίξουν οι ποδοσφαιριστές του το παιχνίδι με τον Αστέρα.

«Όλη αυτή την εβδομάδα, που ξέραμε ότι θέλουμε μόνο τη νίκη με τον Αστέρα, ανυπομονούσαμε να παίξουμε. Ξέρουμε το επίπεδό μας, ξέρουμε ότι είμαστε σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και θέλαμε απλά να παίξουμε αυτό το παιχνίδι και να προκριθούμε. Αυτή η ομάδα έχει μομέντουμ και δουλεύουμε καθημερινά, για αυτό κερδίζουμε πράγματα», είπε ο κόουτς που είδε την ομάδα του έπειτα από εκείνο το ματς κόντρα στον Απόλλωνα να φτάνει σε 10 νίκες σε 11 αναμετρήσεις, έχοντας και μία ισοπαλία κόντρα στον Ολυμπιακό.

Θα έλεγε κανείς ότι με τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί στην αρχή της σεζόν, η σημερινή επιτυχία ήταν ένα όνειρο θερινής νυκτός και η μοναδική λύση για αυτό το «θαύμα» ήταν μία. «Η διαχείριση ήταν πολύ δύσκολη. Κάθε Δευτέρα στην ομιλία λέγαμε ότι τελείωσε αυτή η νίκη και πάμε στο επόμενο ματς. Ήταν πολύ δύσκολο να κυνηγάμε όλη τη σεζόν και λέγαμε ότι πρέπει να τους νικήσουμε όλους και τελικά να τους νικήσαμε όλους», με τους παίκτες του Κώστα Παρθενίου, όντως να τους νικούν όλους.

Αν, πάντως, κληθεί κάποιος να ξεχωρίσει μία νίκη σε όλο αυτό το σερί, δικαιολογημένα η πλειοψηφία θα σταθεί σε αυτή κόντρα στον Ολυμπιακό, που παρά το γεγονός ότι η ισοφάριση προέκυψε στα τελευταία λεπτά του αγώνα, η απάντηση από το «Αστέρι» ήταν άμεση και ο κόουτς τονίζει ότι ακόμα και αυτή η αντίδραση δεν ήταν τυχαία.

«Αυτή η ομάδα έχει εκπαιδευτεί να βρίσκει λύσεις και είναι κυρίαρχη. Είπα ότι το παιχνίδι έχει κάτι να μας δώσει. Διεκδικούμε πράγματα και για αυτό μας είχαμε και τύχη. Τη διεκδικήσαμε την τύχη μας. Βρήκαμε λύσεις από όλα τα παιδιά. Παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, με κατοχή της μπάλας. Χτίζουμε φάσεις. Και το πιο σημαντικό υπήρχε αναγνώριση και από αντιπάλους».

Μπορεί η σεζόν ακόμα να μην έχει ολοκληρωθεί και να είναι μπροστά η μεγάλη πρόκληση του Final Four, ωστόσο η επιτυχία αυτού του τμήματος είναι δεδομένη, γεγονός που επισημαίνει ο ίδιος ο κόουτς Παρθενίου, που εξέφρασε ποια είναι η δική του χαρά σε αυτό το επίτευγμα.

«Τα συναισθήματα μου; Έχω πολύ γλυκά συναισθήματα για τους παίκτες μου. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές και χαίρομαι ακόμα περισσότερο γιατί πιστεύω ότι θα έχουμε συνέχεια, ώστε αυτά τα παιδιά να αποτελέσει τη βάση για την Κ19. Να ξέρετε είναι πολύ σημαντικό για τον Ατρόμητο και το όνομα της ομάδας και για αυτούς που δουλεύουν, ότι άφησε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό εκτός τετράδας, σε μια χρονιά που έχουν πολύ καλούς παίκτες. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για τον Ατρόμητο».

Ωστόσο, τα όνειρα και οι φιλοδοξίες δεν σταματούν εδώ! Η Κ15 το 2020 έχασε τον τίτλο στα πέναλτι και τα περισσότερα παιδιά που αποτελούσαν τη βάση για εκείνη την ομάδα, θέλουν τώρα να πάρουν το… αίμα τους πίσω και όπως επιβεβαιώνει ο προπονητής της Κ17, το κίνητρο τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

«Όχι, η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει ακόμα. Έχουμε να δώσουμε ακόμα λίγο και μπορούμε να δώσουμε ακόμα παραπάνω. Το έργο μας σαφώς και δεν είναι εύκολο. Ο ΠΑΟΚ, που είναι αντίπαλός μας, έχει 10 διεθνείς. Αντιλαμβάνεστε ότι το έργο μας είναι πολύ δύσκολο, αλλά δεν φοβόμαστε γιατί πάντα έχουμε μάθει στα δύσκολα και έτσι έχει μάθει ο Ατρόμητος. Δουλεύουμε με 20 ποδοσφαιριστές και αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο. Τους υπολογίζουμε όλους. Θα μελετήσουμε τον ΠΑΟΚ όσο μπορούμε. Ξαναλέω, έχουμε ακόμα λίγο. Αυτή η ομάδα έχει… αύρα».

Για μια τόσο μεγάλη επιτυχία, όμως, δεν αρκεί να λειτουργούν… ρολόι ο προπονητής και οι παίκτες, αλλά οι άνθρωποι που αποτελούν μέρος της ομάδας και αποτελούν συνδετικό κρίκο ο ένας με τον άλλο κι αυτό τονίζει και ο ίδιος ο κόουτς.

«Παίζουν ρόλο οι πάντες. Είναι μεγάλη η βοήθεια και η συνεισφορά σε αυτά τα αποτελέσματα από τις γυναίκες που είναι στο αθλητικό κέντρο και φροντίζουν αυτά τα παιδιά, τα οποία είναι μακριά από τα σπίτια τους, τους φροντιστές, μέλη του τεχνικού τιμ ακόμα και το σκάουτινγκ που έχει επιλέξει πολλούς από αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Τα μπράβο αξίζουν σε όλους αυτούς και φυσικά στους παίκτες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Η αποστολή για το ματς -σταθμό με Απόλλωνα »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περνάει από την Βόννη

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περ…

16 Απρ 2024 ΓΣ Περιστερίου

Ήττα από Ορφέα

Ήττα από Ορφέα

15 Απρ 2024 Ανθούπολη

Χάνει έδαφος

Χάνει έδαφος

15 Απρ 2024 Φοίνικας

Δεν...ξέμπλεξε!

Δεν...ξέμπλεξε!

14 Απρ 2024 ΑΟ Περιστερίου

Τρίτη σερί απώλεια

Τρίτη σερί απώλεια

14 Απρ 2024 Κηπούπολη

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας