Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Yπέροχο Περιστέρι στο ΣΕΦ!

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το Περιστέρι που θέλουμε να βλέπουκε το είδαμε σήμερα στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός » ήταν για 35 λεπτά ακόμη στο… Βελιγράδι απέναντι σε έναν πολύ ανταγωνιστικό ΓΣΠ ωστόσο στο τέλος νίκησε με 79-67, για το 1-0.

Κορυφαίοι των Πειραιωτών ήταν οι Βεζένκοφ και Σλούκας με 20 πόντους ο καθένας, με τον Βούλγαρο φόργουορντ είχε και 15 ριμπάουντ. Η έλλειψη ενέργειας φάνηκε και στα τρίποντα, καθώς οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν 8/27.

Για το σύνολο του Μίλαν Τόμιτς που «κέρδισε» το χειροκρότημα, πρώτος σκόρερ ήταν ο Πέτεγουεϊ με 19 πόντους, με τον Μωραΐτη να είχε 14π.

Το επόμενο ματς της σειράς είναι προγραμματισμένο την Παρασκευή (27/5, 19:30), στο Περιστέρι.

                                                       Το ματς
Το τραγικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο πρώτο δίλεπτο, που είχε μόνο λάθη, εκμεταλλεύτηκε το Περιστέρι και προηγήθηκε 5-0. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να ήταν άστοχοι και σκόραραν κυρίως με τα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά ο Πέτεγουεϊ είχε βρει εξαιρετικό ρυθμό και έστειλε τους φιλοξενούμενους στο +7 (6-13), στο 6’. Ίδια ήταν εικόνα του ματς και στα επόμενα λεπτά, με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να κάνουν λάθη και να σκοράρουν με το… ζόρι, ενώ τα τρίποντα των παικτών του Τόμιτς να τους στέλνουν στο +9 (11-20), στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Με τα σουτ έξω από τα 6,75μ. των Σαλούστρου και Γκρέι, το Περιστέρι ξέφυγε ακόμη και στο +13 (13-26), στο 12’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έδειξαν τα πρώτα σημάδια συγκέντρωσης. Μέσα από την άμυνά τους και το ορεξάτο δίδυμο Σλούκα και Ζαν-Σαρλ στην επίθεση, έκαναν επιμέρους σκορ 15-2, για την ισοφάριση (28-28), στο 17’. Ωστόσο, στο τελευταίο τρίλεπτο, ο διεθνής γκαρντ βγήκε για «ανάσες», η κυκλοφορία των Πειραιωτών είχε πάει… περίπατο, με τα λάθη και την γενικά τραγική εικόνα να επιστρέφουν και έτσι οι φιλοξενούμενοι να τρέχουν στο ανοικτό γήπεδο και να κλείνουν το πρώτο ημίχρονο στο +7 (28-35).

 

Ο Ολυμπιακός ακουμπούσε συνεχώς την μπάλα στο καλάθι σε Βεζένκοφ και Φαλ στην αρχή του δεύτερου μέρους, ροκανίζοντας αρχικά τη διαφορά (34-38), ενώ με το καλάθι και φάουλ του Γουόκαπ πήρε το προβάδισμα (41-40), στο 25’. Στη συνέχεια, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να συμβάδιζαν στο σκορ και ένα μίνι σερί των Μωραΐτη και Γκίελο να στέλνει το Περιστέρι στο +4 (48-52), στο 28’. Στον εναπομείναντα χρόνο, δεν άλλαξε κάτι δραματικά, με την ομάδα του Τόμιτς να κλείνει μπροστά (51-54) την τρίτη περίοδο.

Με απανωτές άμυνες και τους Βεζένκοφ-Σλούκα, ο Ολυμπιακός μπήκε με σερί 8-0 για το +5 (59-54) στην αρχή της τέταρτης περιόδου. Το Περιστέρι αντέδρασε και όχι μόνο δεν επέτρεψε να μεγαλώσει η διαφορά, αλλά με Γκίελο και Γκρέι πλησίασε στον πόντο (63-62), στο 35’. Η απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήταν άμυνες και τα τρίποντα των Λαρεντζάκη και Σλούκα για το +7 (69-62). Από εκείνο το σημείο και μέχρι τη λήξη, οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν τον πλήρη έλεγχο και έφτασαν στη νίκη με το τελικό 79-67.

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 28-35, 51-54, 79-67

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

Ολυμπιακός-Περιστέρι

Ολυμπιακός-Περιστέρι