Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρομπάιγ πολλά υποσχόμενος!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παίκτης που αγωνίζεται winger κι  έχει στην καριέρα του 65 γκολ και 27 ασίστ είναι από το «πάνω ράφι» και μια πολλά υποσχόμενη περίπτωση. Και αυτός είναι ο Γκαετάν Ρομπάιγ που έφερε ο Ατρόμητος στην Ελλάδα.

 

Asfaleies Kalogeras

Οι πληροφορίες του atromitistas.gr αναφέρουν ότι η ομάδα του Περιστερίου έκλεισε τον 28χρονο winger, ελεύθερο από τη Λανς, με θητεία σε Βαλενσιέν (4 γκολ, 4 ασίστ σε 33 ματς πέρυσι), Γκινκάμπ, Σερκλ Μπριζ και Παρί ΣΖ. Ο Γάλλος άσος υποβάλλεται σε ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και θα ενεργοποιηθεί η συνεργασία που θα αφορά διετές συμβόλαιο. Οπως και να έχει, εφόσον ολοκληρωθεί θα πρόκειται για ακόμα μία σημαντική μεταγραφική επιτυχία από πλευράς του συλλόγου.
Ο 28χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός (παίζει αριστερά στην επίθεση με... ανάποδο πόδι), αλλά και στην κορυφή της επίθεσης) ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Λανς και ξεχώρισε στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα με την Αρας (26 γκολ σε 89 ματς), λόγω της έφεσης στο σκοράρισμα, αλλά και στην ικανότητα του στις ασίστ. Οι σκάουτερ της Παρί Σεν Ζερμέν και εισηγήθηκαν να ενταχθεί στην β' ομάδα της Γαλλικής ομάδας, που αγωνίζεται στην 3η τη τάξει κατηγορία. Σημείωσε 8 γκολ σε 16 ματς (2016-17), αναγκάζοντας τον Ουνάι Έμερι να τον πάρει στην πρώτη ομάδα τον Μάρτιο του 2017, (ήταν στον πάγκο αλλά δεν τον χρησιμοποίησε). Απο την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στο Βέλγιο και τη Σερκλ Μπριζ και έπειτα στη Βαλενσιέν της Λιγκ 2, με την οποία σε 1,5 χρόνο κατέγραψε 17 γκολ και 8 ασίστ σε 44 ματς. Το καλοκαίρι του 2019 τον απέκτησε η Λανς, με τη φανέλα της οποίας είχε 7 γκολ, 4 ασίστ σε 24 παιχνίδια. Η εν λόγω ομάδα τον παραχώρησε δανεικό διαδοχικά σε Γκινκάμπ και Βαλενσιέν (αμφότερες στη β' γαλλίας). Μόνο στη δεύτερη τη τάξει κατηγορίας του γαλλικού ποδοσφαίρου έχει 28 τέρματα, 26 ασίστ σε 128 παιχνίδια. Συνολικά μετρά περισσότερες από 200 συμμετοχές και 50 γκολ.Να σημειώσουμε ότι η Λανς αρχικά τον παραχωρούσε δανεικό, αλλά ύστερα από διαπραγματεύσεις αρκετών ημερών βρέθηκε η χρυσή τομή και λύθηκε η συνεργασία.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιούλιος 2022 21:25