Τελευταία ενημέρωση 13:46, 23 Απρ 2024

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Ευρώπη δεν πρέπει να μένει αμέτοχη απέναντι στην ενεργειακή κρίση.

Κατηγορία Παρασκήνια
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Σήμερα θα δώσουμε τη μάχη του αυτονόητου. Η Ευρώπη θα πρέπει να δράσει, θα πρέπει να σταματήσει τις συζητήσεις και να περάσει επιτέλους σε πράξεις.».

  Αυτό τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προσερχόμενος σήμερα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο. «Υπάρχει ένα σχέδιο προτάσεων για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θεωρούμε ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης και επανέλαβε ότι ήδη 15 χώρες-μέλη της ΕΕ έχουν αγκαλιάσει τις σχετικές προτάσεις που έχει καταθέσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η Ευρώπη δεν πρόκειται να μείνει για άλλη μια φορά αμέτοχη απέναντι στη μεγάλη πρόκληση, να αντιμετωπίσει δηλαδή την ενεργειακή επάρκεια, την αύξηση των τιμών, αλλά και την αύξηση του πληθωρισμού που σήμερα πλήττει κάθε ευρωπαϊκό νοικοκυριό», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι «ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να μαίνεται, με την επίθεση πλέον σε αμάχους ανθρώπους της καθημερινότητας, οι οποίοι βομβαρδίζονται μέσα στις πόλεις τους και μέσα στα σπίτια τους». «Γι΄ αυτό η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει με τον ίδιο αυστηρό τρόπο να ενισχύει την Ουκρανία και να δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει. Θα κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό για να το πετύχουμε», τόνισε ο Αναπλήρωτής Υπουργός. Σημείωσε δε ότι η ενεργειακή κρίση που βιώνουμε και η πρωτοφανής αύξηση των τιμών αποτελεί συνέπεια του πολέμου και της εργαλειοποίησης των ενεργειακών πηγών από την πλευρά της Ρωσίας.

Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας