Τελευταία ενημέρωση 21:40, 18 Απρ 2024

Πουλιανίτης:«Ο ένας για τον άλλον!»

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 Ο θεσσαλονικιός γκαρντ δείχνει το «κλειδί» για την επιτυχία του νέου ξεκινήματος του Γ.Σ.Π.

Ο (βέρος θεσσαλονικιός) Στέλιος Πουλιανίτης είναι ένα από τα νέα πρόσωπα του φιλόδοξου φέτος Γ.Σ.Π. που υπό τις οδηγίες του Σπανούλη καλείται να δώσει ενέργεια και λύσεις στην περιφέρεια καλύπτοντας κυρίως τη θέση «1». Στα 27 του χρόνια δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για να ανταποκριθεί με επιτυχία στο ρόλο του και να βοηθήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Πουλιανίτης μίλησε στο «Α.Π.» για τη χρονιά που ξεδιπλώνεται μπροστά μας και βέβαια για την συνεργασία του με έναν «ογκόλιθο» του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Θα λέγαμε ότι το χαρακτηρίζει η λέξη «εργάτης» γιατί θα είναι αληθινός εργάτης για την ομάδα.

--- Καταρχάς Στέλιο καλώς ήρθες στο Περιστέρι. Μετά από ένα μήνα προετοιμασίας ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις για το Club;

«Είναι πολύ θετικές γιατί όλοι οι άνθρωποι της ομάδας μας είναι δίπλα μας και μας προσέχουν, έχουμε ότι χρειαζόμαστε και μας δείχνουν ότι το κλίμα που χαρακτηρίζει τον ΓΣΠ είναι  «οικογενειακό και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ».

---- Έφυγες από μια ομάδα με πολύ βαριά φανέλα που δεν είναι πια στην ακμή της και ήρθες σε μια ομάδα που δεν έχει πρωταθλήματα αλλά έχει κάνει τη δική της διαδρομή. Είναι βήμα για την καριέρα σου;

«Εννοείται ότι και το Περιστέρι είναι ένα σημαντικό club, είναι από μόνο του «μεγάλο», έχει κάνει σημαντικά άλματα και οπότε θεωρώ ότι πράγματι είναι ένα βήμα παραπάνω».

---- Από τον ΓΣΠ του παρελθόντος γνωρίζεις κάτι;

«Ξέρω ότι έχουν παίξει σπουδαίοι παίκτες, όπως ο αξέχαστος Φόρντ. Αλλά και πολλοί ακόμη. Από τους πιο νέους ο Πελεκάνος που τον είχα συμπαίκτη και ο Βαγγέλης Μάντζαρης που μου είπαν τα καλύτερα για την ομάδα».

---- Μιλάμε πλέον για μια νέα ομάδα εξ ολοκλήρου με νέο staff. Χρειάζεστε πίστωση χρόνου ή θα είστε έτοιμοι με την επίσημη έναρξη της σεζόν;

«Είναι όλα καινούργια στον σύλλογο και σίγουρα οι εργασιακές σχέσεις χρειάζονται χρόνο. Το κλίμα είναι άκρως μπασκετικό και όλοι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν έτσι ώστε ο χρόνος προσαρμογής  να είναι λιγότερος από ότι πρέπει. Όταν πολλοί άνθρωποι ξέρουν πολύ καλά ένα άθλημα τόσο καλύτερα για να γίνουν όλα όπως πρέπει».

--- Πέρα από την Ελλάδα υπάρχει και η Ευρώπη. Μπορεί  η ομάδα να χωρέσει και τα δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη;

«Το ρόστερ μας έχει χτιστεί με έμπειρους παίκτες με θητεία και στην Ευρωλίγκα. Άρα γνωρίζουν πως είναι να έχεις δύο υποχρεώσεις σε μια εβδομάδα και να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σημασία είναι να έχουμε την ίδια ενέργεια και στα δύο παιχνίδια της εβδομάδας, ίσως και τρία, αλλά βέβαια η υγεία είναι πάνω απ’ όλα».

---- Ο δικός σου ρόλος ποιος θα είναι φέτος στην ομάδα και τι μπορεί να περιμένει από εσένα ο κόσμος του Περιστερίου;

«Εγώ αυτό που θέλω είναι να προσπαθώ το 100% στην προπόνηση και στους αγώνες με την ίδια ενέργεια και διάθεση, να είμαι εκεί για τους συμπαίκτες μου και τους συνεργάτες της ομάδας. Από εκεί και πέρα ότι είναι να βγει θα βγει».

---- Το  στοίχημα της ομάδας ποιο πιστεύεις ότι είναι;

«Καταρχάς είναι να δείξουμε ότι όλη αυτή η προσπάθεια που κάνουμε και να είστε βέβαιοι ότι κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, να συνδυαστεί με το αποτέλεσμα και γενικότερα να τραβήξουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να μας αγκαλιάσει αν και είμαι βέβαιος ότι ούτως ή άλλως θα γίνει».

----- Ένα τεράστιο όνομα, όπως ο Βασίλης Σπανούλης σας καθοδηγεί από τον πάγκο στο παρθενικό του ταξίδι ως προπονητής. Ποιο σημείο της προσωπικότητας του σε έχει κερδίσει;

«Είναι πραγματικά τόσο εργασιομανής και φαίνεται πόσο έχει δουλέψει για να φθάσει τόσο ψηλά και να γίνει ένας από τους θρύλους του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Έχει το μέταλλο του νικητή και όταν τον κοιτάς αυτό φαίνεται στα μάτια του. Θέλει να είμαστε καλά μεταξύ μας και να βγαίνει κάτι καλό μέσα από την σκληρή δουλειά που κάνουμε όλοι μαζί».

----- Είσαι σε μια πολύ καλή ηλικία (27 ετών) που σου επιτρέπει να κάνεις ακόμη όνειρα; Ποιο είναι το όνειρο που θέλεις να πραγματοποιήσει;

«Σαν  άνθρωπος δεν κοιτάω πολύ μακριά, ξυπνώ με το όνειρο να είμαι καλύτερος από την προηγούμενη μέρα και να βελτιώνομαι.  Είναι πολλά τα ερεθίσματα που μπορείς να πάρεις από την κάθε μέρα και να κοιτάζεις να αρπάξεις ότι θετικό υπάρχει γύρω σου για να γίνεσαι καλύτερος»

---- Έχεις μια πλούσια διαδρομή αλλά για πρώτη φορά έρχεσαι επαγγελματικά  στην Αθήνα. Εσύ Θεσσαλονικιός βέρος την βλέπεις τεράστια;

«Γενικά η Αθήνα μου φαίνεται χαοτική αλλά επειδή μένω στον Κολωνό και η διαδρομή προς το κλειστό δεν είναι μεγάλη δεν το έχω καταλάβει τόσο πολύ. Αλλά με την κίνηση στους δρόμους είναι αλήθεια ότι έχω θέμα».

--- Η οικογένεια σου ζει στη Θεσσαλονίκη; Το επάγγελμα του μπαμπά;

«Ναι. Ο πατέρας μου ο Βαγγέλης έπαιζε και αυτός μπάσκετ, αγωνίστηκε στην Α1 με τον Φίλιππο και είχε ένα ρεκόρ στις μικρές κατηγορίες με 18 τρίποντα σε ένα ματς που ίσως να κρατάει ακόμη».

--- Το μπάσκετ ήταν η πρώτη σου επιλογή ή έπαιξες κάπου μπάλα όπως τα περισσότερα παιδιά;

«Έκανα και άλλα αθλήματα, ποδόσφαιρο φυσικά, ταε κβο ντο, κολύμβηση, μάλλον λόγω του μπαμπά με τράβηξε το μπάσκετ»

---- Τις δουλειές του σπιτιού εσύ τις κάνεις; Από μαγείρεμα;

«Τον περισσότερο είμαι μόνος μου αλλά έρχεται συχνά και η κοπέλα μου, φτιάχνουμε μαζί φαγητό ακολουθώντας τη διατροφή που μας έχει δώσει η ομάδα και είναι λίγο πιο αυστηρή. Κάνω την προσπάθεια μου δεν μπορώ να πω (γελάει)».

----- Περιέγραψε με λίγες λέξεις τον χαρακτήρα σου.

«Απλός συναισθηματικός και πεισματάρης».

------ Διακοπές που πήγες φέτος;

«Στην Πάρο μαζί με τον Γιάννη Αθηναίου που πέρασε πέρσι από την ομάδα και επίσης μου είπε καλά λόγια».

---- Την επόμενη μέρα μετά το τέλος της καριέρας σου την σκέφτεσαι;

«Για την ώρα όχι, κοιτώ κάποια πράγματα κυρίως με τις επιχειρήσεις χωρίς κάτι συγκεκριμένο. Με το μπάσκετ έχω πολλά πράγματα ακόμη να μάθω και ως εκ τούτου δεν ξέρω  ακόμη αν μπορώ να το ακολουθήσω όταν αποφασίσω να σταματήσω».

---- Όταν με το καλό τελειώσει η σεζόν 2022-23 τι πρέπει να έχει πετύχει ο ΓΣΠ για να πούμε ότι είναι πετυχημένη;

«Δεν είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να βάζω γενικά στόχους. Θα έλεγα ότι θα με ενδιάφερε περισσότερο να έχουμε καλό κλίμα στην ομάδα, να είναι ο ένας για τον άλλο και να δημιουργήσουμε μια «οικογένεια» με τις πιο όμορφες μπασκετικές αναμνήσεις στο τέλος της χρονιάς. Τώρα τι είναι αυτό δεν μπορώ να το υποσχεθώ. Αν είμαστε καλά μεταξύ μας θα πετύχουμε πράγματα».

----- Ποιο μήνυμα θέλεις να απευθύνεις στους φιλάθλους του Περιστερίου;

«Να είναι σίγουροι ότι θα δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας σε κάθε παιχνίδι για να δικαιώσουμε την προσπάθεια μας. Ξέρω ότι οι συνθήκες στην κοινωνία είναι δύσκολες, με τον Covid19, με την ακρίβεια και όλα αυτά που συμβαίνουν στον πλανήτη αλλά θα επιδιώκουμε να τον ευχαριστούμε όταν έρχεται στο κόσμο και να βγάζουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Στέλιος Πουλιανίτης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 3 Απριλίου 1995, έχει ύψος 1.90 και αγωνίζεται στη θέση του πόιντ γκαρντ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ακαδημία «Αστέρια» και το 2013 πήρε μεταγραφή για τον Άρη. Μετά από δύο αγωνιστικές περιόδους, το 2015-16 παραχωρήθηκε ως «δανεικός» στον Κόροιβο Αμαλιάδας. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στα Τρίκαλα και την περίοδο 2017-18 επέστρεψε στον Άρη. Τη σεζόν 2018-19 έπαιξε στην Κύμη. Την επόμενη χρονιά (2019-2020) μετακόμισε στη Ρόδο για λογαριασμό του Κολοσσού. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τον Απόλλωνα Πάτρας (2020-2021). Πέρσι (2021-2022) επέστρεψε στον Άρη, όπου σε 21 αγώνες πρωταθλήματος είχε 4.6 πόντους μέσο όρο, 1.4 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ σε 18.6 λεπτά συμμετοχής.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2022 13:45
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Για το «2-2» αύριο στη Πάτρα με Απόλλωνα! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας