Τελευταία ενημέρωση 15:43, 25 Απρ 2024

Φριντζόνσον:«Έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα»

Κατηγορία Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι Βορειοευωπαίοι είθισται να αποτελούν «καλή πάστα» ποδοσφαιριστών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι τελειομανείς αλλά δεν υπερβάλλουν. Είτε η ομάδα είναι πίσω στο σκορ κατά τη διάρκεια του αγώνα είτε μπροστά τα συναισθήματα τους δεν μεταβάλλονται και παραμένουν σταθερά. Προσπαθούν να βγάζουν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους και διακατέχονται από το αίσθημα της συλλογικότητας. Μια τέτοια «καλή πάστα» είναι ο Σάμουελ Φριντζόνσον (Samuel Fridjonsson), που αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό που δημιούργησε με την αποχώρηση του ο Χάρης Χαρίοης και θα λέγαμε ότι τα πρώτα δείγματα γραφής είναι τόσο απτά σε τέτοιο βαθμό να ξεχάσουμε γρήγορα τον Έλληνα χαφ με την τόσο σημαντική προσφορά στον Ατρόμητο. Ο «Σάμι» που  μαζί με τον Βίνταρ Ερν Κιάταρσον αποτελούν την «ισλανδική παροικία»  στο Περιστέρι μιλάει στο «Α.Π.» στο τεύχος Σεπτεμβρίου. Αν του δίναμε ένα τίτλο θα λέγαμε ότι είναι ένα «ποδοσφαιρικό άτι» που εγκαταστάθηκε στην πόλη.

--- Που γεννήθηκες και πως πέρασες τα παιδικά σου χρόνια;

 «Γεννήθηκα στην Ισλανδία και μεγάλωσα εκεί, αλλά πέρασα τα παιδικά μου χρόνια στο Λουξεμβούργο και την Αγγλία. Θα έλεγα ότι πέρασα πολύ όμορφα χρόνια».

Οι γονείς σου πιο επάγγελμα  κάνουν;

«Ο πατέρας μου είναι πολιτικός και η μαμά μου  είναι νοσοκόμα»
---- Έχεις  αδέλφια;

«Είμαστε πολυμελής οικογένεια, έχω τέσσερις αδελφές».

Πάντα ονειρευόσουν να γίνεις ποδοσφαιριστής ή μικρός ήθελες να γίνεις κάτι άλλο;

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό του είχα όνειρο να γίνω ποδοσφαιριστής και χαίρομαι που το παιδικό μου όνειρο το έκανα πραγματικότητα»

--- Ποιους ρώτησες πριν έρθεις στον Ατρόμητο;

«Εκτός από το γραφείο που με εκπροσωπεί και το οποίο μου είπε τα καλύτερα για τον Ατρόμητο, μίλησα με τον Βίνταρ (Κιάταρσον) που είχε έρθει λίγες μέρες νωρίτερα και ασφαλώς μου είπε ότι όλα εδώ στην ομάδα είναι εξαιρετικά, πράγμα που το διαπίστωσα από την πρώτη στιγμή. Σε κάθε περίπτωση ο τρόπος που με προσέγγισαν από την ομάδα και μου μίλησαν με έκαναν να καταλάβω πόσο με θέλουν και για τι ακριβώς με θέλουν. Βρίσκω την προοπτική του Ατρόμητου πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και όσο έχω καταλάβει, εδώ είμαστε πάνω από όλα μια οικογένεια».
----- Είσαι ελεύθερος ή έχεις οικογένεια;

«Ναι έχω οικογένεια»
--- Ποιο είναι το αγαπημένο σου χόμπι εκτός ποδοσφαίρου;

«Μου αρέσει το γκολφ, έμαθα ότι υπάρχει γκολφ στην περιοχή της Γλυφάδας και όταν προσαρμοστώ πλήρως θα πάω να παίξω, είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ».
--- Τι θέλεις να πετύχεις μέσα από τον Ατρόμητο;

«Γνωρίζω ότι βασικός στόχος της ομάδας είναι η είσοδος της στα play offs. Γνωρίζω ακόμη ότι η περσινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για την ομάδα που έμεινε έξω από τον στόχο αυτό πολύ γρήγορα και βρέθηκε στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Καμιά φορά είναι δύσκολο όταν βρίσκεσαι σε θέσεις που δεν έχεις συνηθίσει και σου παίρνει χρόνο για να επανέλθεις. Σε προσωπικό επίπεδο θα δίνω το 100% σε κάθε παιχνίδι και ελπίζω να έχουμε μια καλή και δυνατή σεζόν που θα μας φέρει στην πρώτη εξάδα».

---- Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις όταν έχει ελεύθερο χρόνο στην Αθήνα ποιο θα είναι;

«Περιήγηση στα πολλά αξιοθέατα, αρχής γενομένης από την Ακρόπολη. Μέχρι τώρα δεν το έχω καταφέρει αλλά σύντομα θα βάλω τα πράγματα σε τάξη (γελάει)».
--- Η αγαπημένη σου μουσική;
«Λίγο από όλα θα έλεγα. Και ροκ και ποπ, ανάλογα με τη διάθεση και την στιγμή».
 ---- Στην Ελλάδα έχεις έρθει για διακοπές;

«Όχι δεν είχα έρθει ποτέ. Είμαστε άλλωστε πολύ μακριά (γελάει). Είναι λοιπόν η πρώτη μου φορά και χαίρομαι που είμαι σε μια χώρα με πολιτισμό, δική της κουλτούρα και τόσο λαμπερό ήλιο».

---- Με τον  Κιάταρσον υπήρξατε συμπαίκτες;

«Ο Βίνταρ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ισλανδικού ποδοσφαίρου και ήμασταν μαζί στην Εθνική Ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθαν έτσι τα πράγματα και τώρα είμαστε μαζί στην Ελλάδα και στον Ατρόμητο. Εύχομαι να έχουμε μια ωραία σεζόν».
--- Όταν σκοράρεις έχεις συγκεκριμένο τρόπο που πανηγυρίζεις; Ήδη έκανες την αρχή εναντίον του Ιωνικού;

«Όχι δεν έχω κάτι το συγκεκριμένο, ότι μου βγει εκείνη την στιγμή».
---- Ποιον  ποδοσφαιριστής είχες πρότυπο;

«Όταν ήμουν πιο μικρός ο Ροναλντίνιο, μου άρεσε πάρα πολύ, καταπληκτικός παίκτης. Σήμερα μου αρέσει πολύ ο Βεράτι».

----- Ποιο μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους της ομάδας;

«Γνωρίζω  ότι το club μπήκε σε μια σεζόν που είναι σημαντική καθώς θα γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση τoυ. Ελπίζω λοιπόν να τους χαρίσουμε πολλές χαρές αυτή τη σεζόν, σαν και αυτή  με τη νίκη μας εναντίον του Ιωνικού. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο μας, όπως την έζησα στο πρώτο μου παιχνίδι εναντίον του Παναιτωλικού είναι πολύ καλή και πραγματικά χαίρεσαι να παίζεις μέσα σε ένα τόσο υγιές περιβάλλον.

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο  Φριντζόνσον είναι 26 ετών (22/2/96)  και γεννήθηκε στη νότιο Ισλανδία  στην πόλη Reykjanesbær  που είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος δήμος στην χώρα με 20.000 κατοίκους που αποτελείται από τις πόλεις Keflavík, Njarðvík και το χωριό Hafnir. Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα Ισλανδίας  έχοντας πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 8 συμμετοχές ενώ ήταν και στην αποστολή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Τα πρώτα του βήματα τα πραγματοποίησε με την Κέφλαβικ, αλλά σε ηλικία μόλις 17 ετών αποκτήθηκε από την αγγλική Ρέντινγκ. Στο «Νησί» παρέμεινε μέχρι το 2016, καθώς  μετακόμισε στη Νορβηγία για τη Βαλερένγκα στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2019. Τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Βίκινγκ έχοντας 33 συμμετοχές και πέντε γκολ και χάρη στις εμφανίσεις του συνέχισε την καριέρα του στη γερμανική Πάντερμπορν. Τον Οκτώβριο του 2020 αποκτήθηκε εκ νέου από τη Βίκινγκ με την οποία συμπλήρωσε συνολικά 94 συμμετοχές και 15 γκολ ενώ ήταν βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος των πρώτων ματς της φετινής σεζόν στις έξι αναμετρήσεις για τα playoffs του Europa Conference League.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2022 13:44
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας