Τελευταία ενημέρωση 06:32, 25 Απρ 2024
Κατηγορία Μπάσκετ
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σοφία Κλιγκοπούλου και Ανθή Μπαλτά κάτω από την ίδια (προπονητική) στέγη!

Τι κοινό έχουν η αθλήτρια με την περισσότερες συμμετοχές στην Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών με την αθλήτρια  που έχει πετύχει triple double, δηλαδή διψήφιο νούμερο σε τουλάχιστον 3 στατιστικές κατηγορίες), πράγμα σπάνιο στα ελληνικά δεδομένα; Μεταδίδουν τις γνώσεις τους στα νέα παιδιά κάτω από την ίδια στέγη το κλειστό «Γ.Στεφανόπουλος» στο Μπουρνάζι αν και σε διαφορετικές ομάδες.

Σοφία Κλιγκοπούλου - Ανθή Μπαλτά

Στα 52 της χρόνια η Κλιγκοπούλου αγωνίστηκε 210 φορές με το εθνόσημο σημειώνοντας  1069 πόντους, συγκαταλέγεται μεταξύ των legends στο μπάσκετ γυναικών με τελευταία της συμμετοχή τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.. Εδώ και τρία χρόνια είναι στην Ακαδημία του Γ.Σ.Περιστερίου προπονώντας «μικρά» τμήματα, παράλληλα είναι team manager της Εθνικής Ομάδας γυναικών.

Η 35χρονη πλέον Ανθή Μπαλτά που έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Ελλάδας και 3 κύπελλα ενώ αποτέλεσε τον MVP στο τελικό του 2014, αποτελεί γέννημα θρέμμα της Άμιλλας καθώς ξεκίνησε σε αυτή την καριέρα της στα εφηβικά της χρόνια. Μάλιστα το 2014 αν και αγωνιζόταν στην Α1 ξεκίνησε την προπονητική πάντα στις γυναίκες της Άμιλλας έχοντας περάσει από τότε σχεδόν απ’ όλα τα τμήματα.

 Η συνύπαρξη τους έστω και με διαφορετικές φανέλες αποτελεί μια ευχάριστη συγκυρία για τους δύο συλλόγους της πόλης και αποδεικνύει ότι μεγάλες παίκτριες  που διέπρεψαν πάνω στο παρκέ μπορούν να  έχουν τη δική τους  θέση στο άθλημα που υπηρετούν.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Γιαννακόπουλος:«Γεννημένος νικητής ο Σπανούλης» »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας