Τελευταία ενημέρωση 03:38, 24 Απρ 2024

Ουαζντί Κεσχρίντα: Ο Μudialομάχος!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Tυνήσιος αμυντικός «διαφήμιση» του Ατρόμητου στα γήπεδα του Κατάρ.

Από το Κατάρ στο Περιστέρι. Από το κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού του πλανήτη στην ελληνική πραγματικότητα. Ο  Ουαζντί Κεσχρίντα αποτέλεσε τον εκπρόσωπο του Ατρόμητου στο Μουντιάλ καθώς αγωνίστηκε με την Εθνική Τυνησίας και στις τρεις αναμετρήσεις της Α’ Φάσης των Ομίλων. Με Αυστραλία και Δανία χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή ενώ με τη Γαλλία του Εμπαμπέ έπαιξε σε όλο το 90λεπτο πανηγυρίζοντας μια πολύ μεγάλη και ιστορική νίκη για τη χώρα του.  Οι φίλαθλοι του Ατρόμητου τον γνωρίζουν, τα διαπιστευτήρια του τον έχουν κατατάξει σε μια βασική μονάδα της ομάδας του Κρις Κόλμαν. Με φόντο την στολισμένη πλατεία Μπουρναζίου ο Τυνήσιος δεξιός μπακ μίλησε στην εφημερίδα μας για την εμπειρία του στο Μουντιάλ και όχι μόνο…

Από το Κατάρ πίσω στο Περιστέρι. Πώς βίωσες το Παγκόσμιο Κύπελλο;

«Μια τρομερή εμπειρία που εύχομαι κάθε ποδοσφαιριστής να ζήσει. Θα μου μείνει αξέχαστη σε όλη μου τη ζωή. Η επιστροφή στην Ελλάδα ήταν δύσκολη γιατί δεν υπάρχουν απευθείας μέσα συγκοινωνίας αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό που έζησα είναι αξεπέραστο».

Τι νιώθει ένας αθλητής μπροστά σε αστέρια πρώτου μεγέθους όπως ο Εμπαπέ;

«Για να μπορέσεις να παίξεις με τέτοιους παίκτες πρέπει να δουλέψεις πάρα πολύ. Αυτό είναι το συμπέρασμα της παρουσίας μου εκεί και αυτό το μήνυμα θα ήθελα να στείλω σε όλα τα παιδιά που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για να παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Για τον Εμπαπέ, δεν χρειάζεται να πω εγώ τίποτα περισσότερο, το όνομα του απλά τα λέει όλα. Και βέβαια ήταν χαρά μου που τον αντιμετώπισα, μόνο να κερδίσεις έχεις και όχι να χάσεις».

Έπαιξες  και στα 3 ματς, αλλά σε εκείνο με την Γαλλία σε ολόκληρα τα 90 λεπτά.

«Με τη Δανία δεν κάναμε τόσο καλή εμφάνιση αλλά πήραμε ένα βαθμό. Με την Αυστραλία δεν πήραμε κάτι γιατί δεν ήμασταν καλοί, ενώ με τη πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία καταφέραμε να νικήσουμε αλλά δεν μπορέσαμε να περάσουμε στην επόμενη φάση έστω και αν μαζέψαμε 4 βαθμούς. Κρατάμε όμως αυτή τη νίκη με τη Γαλλία και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι που την πετύχαμε».

Ποια είναι η επόμενη πρόκληση με την εθνική ομάδα της Τυνησίας;

«Η πρόκριση στο επόμενο Κόπα Άφρικα και πιο μελλοντικά η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026»

Σίγουρα θα θέλεις να είσαι στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, σωστά;

«Βέβαια και ποιος δεν θέλει να βρεθεί σε ένα δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ. Είμαι σε μια ηλικία που με κάνει να νιώθω ότι μπορώ να βοηθήσω την Εθνική της χώρας μου για να βρεθεί στο κορυφαίο ραντεβού του πλανήτη και θα κάνω τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους αυτούς».

Όσον αφορά την οργάνωση και τα γήπεδα, όλα  τέλεια;

«Απλά φανταστικά. Οι εγκαταστάσεις, τα γήπεδα, η ασφάλεια. Η λέξη που σου είπα τα λέει όλα».

Μίλησε μου για τα παιδικά σου χρόνια. Σε ποια πόλη μεγάλωσες και ποιες είναι οι αναμνήσεις σου;

«Τα πέρασα στη Νις όπου και γεννήθηκα. Οι γονείς μου έφυγαν από τη Τυνησία ως μετανάστες και πήγαν στη Γαλλία όταν ήταν 16 ετών. Εγώ γεννήθηκα εκεί. Όμορφα χρόνια με τις όποιες δυσκολίες. Οι γονείς μου με έμαθαν να σέβομαι τους ανθρώπους και με την σειρά  μου τους σεβόμουν κι εγώ. Μου παρείχαν καλή εκπαίδευση και μου έλεγαν ότι πρέπει να κρατάω την ταπεινότητα μου».

Σε ποια ομάδα και σε ποια ηλικία ξεκίνησες ποδόσφαιρο;

«Έξι χρονών έπαιξα για πρώτη φορά στην ομάδα της Νις και πραγματικά χρειάστηκε πολύ δουλειά από την πλευρά μου για να μπορέσω να φθάσω ως εδώ».

Στην πατρίδα σου ποια γνώμη έχουν για το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε κάποια ιδιαίτερη εικόνα, εμείς παρακολουθούμε το γαλλικό πρωτάθλημα που είναι πιο κοντά σε εμάς. Γνωρίζουμε ωστόσο τους Τυνήσιους παίκτες που έρχονται να παίξουν στην Ελλάδα και έτσι μαθαίνουμε για τις ελληνικές ομάδες. Κυρίως τις μεγάλες. Χαρά μου είναι πάντως ότι στην Τυνησία έμαθαν και τον Ατρόμητο επειδή παίζω εγώ εδώ».

Η Τυνησία είναι κατάλληλη για διακοπές; Και πότε είναι η καλύτερη εποχή;

«Βέβαια και είναι ιδανική κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Την συνιστώ ανεπιφύλακτα να την επισκεφθείτε, θα περάσετε υπέροχα, είμαστε πολύ φιλικός λαός όπως και οι Έλληνες».

Είσαι ελεύθερος ή έχεις οικογένεια;

«Ακόμη είμαι ελεύθερος και προς το παρόν δεν με απασχολεί  κάτι τέτοιο».

Σου αρέσει η ζωή στην Ελλάδα;

«Όχι μόνο μου αρέσει, θα έλεγα ότι είναι τρομερή. Περνώ υπέροχα, η ιδανική χώρα για να μείνει κάποιος από το εξωτερικό».

Στον Ατρόμητο βρήκες όσα περίμενες; Τα περνάς καλά;

«Είναι και ακόμη καλύτερη από όσα μου έλεγαν. Μια ομάδα οικογένεια, έχω περάσει σε τόσο σύντομο διάστημα υπέροχες στιγμές, εύχομαι να περάσω και άλλες στην συνέχεια της σεζόν».

Είσαι ευχαριστημένος με την απόδοσή σου;

«Θα μπορούσα να σας πω ότι είμαι ευχαριστημένος αλλά θα μπορούσα να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο και να γίνω καλύτερος. Πάντα ένας αθλητής θέλει να γίνεται καλύτερος και να μην σταματάει να βάζει ομαδικούς και ατομικούς στόχους».

 Πως θέλεις να εξελιχθεί η σεζόν για την ομάδα;

«Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας. Κάθε χρόνο ο Ατρόμητος παίζει για να μπει στην πρώτη εξάδα. Για τον ίδιο στόχο θα παλέψουμε σκληρά μέχρι τέλος. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, όμως έχουμε τις δυνατότητες ως ομάδα για να το πετύχουμε».

Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα το βρίσκεις ανταγωνιστικό;

«Και καλύτερο από ότι περίμενα, είναι πολύ ανταγωνιστικό γιατί πέρα από τις «μεγάλες» ομάδες είναι πολύ δυνατές και οι υπόλοιπες. Όλα τα παιχνίδια είναι αμφίρροπα και με μεγάλη ένταση».

 Το 2023 ο Ατρόμητος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής. Μια ευχή;

« Να κερδίσει κάποτε ένα τίτλο. Αυτή είναι η ευχή που μπορώ να δώσω, πέρα από τα χρόνια πολλά. Ξέρω ότι στο παρελθόν είχε φθάσει δύο φορές σε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά δεν μπόρεσε να σηκώνει ένα κύπελλο. Ο Ατρόμητος είναι ομάδα που αξίζει να φθάσει ψηλά, έτσι όπως λειτουργεί και είναι δομημένος, μακάρι να συμβεί  όσο το δυνατόν πιο σύντομα η κατάκτηση ενός τίτλου».

Τι θα ήθελες να πεις στους φιλάθλους της ομάδας σου;

«Μέσα από την καρδιά μου θέλω να τους ευχαριστήσω για την συμπαράσταση τους σε όλα τα παιχνίδια και να τους καλέσω στα επόμενα παιχνίδια, ακόμη περισσότεροι να είναι στο γήπεδο».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Με αμυντικές ελλείψεις αύριο στο Αγρίνιο »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας