Τελευταία ενημέρωση 21:24, 19 Απρ 2024

Πανηγυρική δικαίωση Ατρόμητου - έφεση η ΑΕΚ

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Την διεξαγωγή του αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ σε νέα ημερομηνία αποφάσισε το πειθαρχικό όργανο της  Super League! Οι γηπεδούχοι απαλλάχθηκαν πανηγυρική από κάθε υπαιτιότητα για το θέμα που είχε προκύψει με το ύψος της εστίας και τους αναγνωρίστηκε ότι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διεξαχθεί το ματς.

Έτσι το ματς, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό, δεν κρίνεται στα χαρτιά, ενώ οι Περιστεριώτες δεν τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών. Η απόφαση είναι εφέσιμη, δικαίωμα που αν αποφασίσει να ασκήσει η ΑΕΚ θα φέρει την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, ενώ το θέμα μπορεί να φτάσει μέχρι και στο Διεθνής Αθλητικό Δικαστήριο (CAS). Μένει να φανεί αν η «Ένωση» θα κάνει έφεση ή θα δεχτεί την απόφαση που λήφθηκε σήμερα.

Η απόφαση καταλήγει αναφέροντας πως το δικαιοδοτικό όργανο «... ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την εγκαλούμενη από την αποδιδόμενη πειθαρχική παράβαση λόγω έλλειψης υπαιτιότητας. ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την υπό στοιχείο Β’ ένσταση της ΠΑΕ ΑΕΚ, ΔΕΧΕΤΑΙ εν μέρει τις ως άνω (υπό στοιχ. Γ, Δ) πρόσθετες παρεμβάσεις της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ να επανοριστεί ο αγώνας που δεν διεξήχθη στην Αθήνα, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ στις 5-2-2023 και ώρα 17.30 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE Ελλάδα της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023 μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΕ ΑΕΚ με γηπεδούχο την ομάδα της πρώτης από τις δύο διαγωνιζόμενες Π.Α.Ε. και ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την κατάπτωση του καταβληθέντος από την ενιστάμενη παραβόλου υπέρ της Διοργανώτριας Αρχής».

Ασβεστάς: «Απαλλάχθηκε γιατί κρίθηκε πως δεν είναι υπαίτιος ο Ατρόμητος»

Η αναγνώριση του Ατρομήτου ως μη έχοντα υπαιτιότητα για την μη διεξαγωγή του αγώνα ήταν ο βασικός άξονας στον οποίο στηρίζεται η απόφαση του δικαιοδοτικού οργάνου της Stoiximan Super League να οριστεί εκ νέου ο αγώνας με την ΑΕΚ, όπως εξήγησε ο Άρης Ασβεστάς αναλύοντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 το σκεπτικό.

«Ο Ατρόμητος απαλλάχθηκε γιατί κρίθηκε πως δεν φέρει υπαιτιότητα. Η απόφαση αναφέρει πως το γήπεδο ανήκει δημοτική αρχή, ότι έχει ελεγχθεί και από UEFA, ότι έχουν γίνει πολλοί αγώνες χωρίς πρόβλημα και ότι οι εστίες είναι πακτωμένες με τσιμέντο εδώ και 15 χρόνια. Άρα το πρόβλημα που διαπιστώθηκε δεν μπορεί να οφείλεται σε ηθελημένη ενέργεια του Ατρομήτου. Επίσης του αναγνωρίστηκε πως κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια αλλά δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα για μη αντικειμενικούς λόγους, ενώ επισημαίνεται πως η μη αποκατάσταση του προβλήματος δεν θα πρόσφερε συγκριτικό πλεονέκτημα στον Ατρόμητο. Για όλα αυτά, αλλά και επειδή οι ποινές είναι βαρύτατες, θα έπρεπε η απόδειξη της υπαιτιότητας να είναι πλήρης και ακλόνητη, κάτι που δεν διέκρινε ο δικαστής», τόνισε.

Κάνει έφεση η ΑΕΚ

Το δικαίωμα έφεσης στην απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της Stoiximan Super League να διεξαχθεί το ματς με τον Ατρόμητο θα ασκήσει η ΑΕΚ.

Με ανακοίνωσή της που έχει τον τίτλο «φτάνει πια με τις παρεμβάσεις» και περιέχει, μεταξύ άλλων, αιχμές εναντίον του Λευτέρη Αυγενάκη, η «Ένωση» γνωστοποίησε την απόφαση να προσφύγει στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Νέα Φιλαδέλφεια, 14 Φεβρουαρίου 2023

Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων και διατηρεί τη βεβαιότητα ότι οι Εφέτες που θα εκδικάσουν την υπόθεση θα μείνουν ανεπηρέαστοι από τις όποιες παρεμβάσεις και θα εκδώσουν τη σωστή απόφαση.

Πότε αναμένεται η τύχη της έφεσης

Βάσει κανονισμών, η πλευρά της «Ένωσης» έχει προθεσμία δύο εργάσιμων ημερών, μέχρι και την Πέμπτη δηλαδή, να καταθέσει την έφεση. Αυτή θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, δηλαδή ένα διαφορετικό όργανο (τριμελές), με άλλους τακτικούς δικαστές.

Η αρμόδια επιτροπή συνεδριάζει συνήθως τις Τετάρτες και συνήθως εκδίδει τις αποφάσεις της εντός μιας εβδομάδας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η υπόθεση δεν αναμένεται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα και το πιθανότερο είναι αυτό να συμβεί την επόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά στην έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων; Το καλό αλλά μάλλον πολύ ασυνήθιστο σενάριο είναι να βγάλει ετυμηγορία ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, αλλά μάλλον το πιο ρεαλιστικό είναι να εκδώσει απόφαση στα μέσα της μεθεπόμενης εβδομάδας.

Στην εκδίκαση της έφεσης, πέρα από την ΑΕΚ που θα την καταθέσει, θα κληθεί να παραστεί και ο Ατρόμητος ως εγκαλούμενος βάσει της ένστασης που είχαν κάνει οι «κιτρινόμαυροι». Όσον αφορά στους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που έκαναν πρόσθετη παρέμβαση στην εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό ως έχοντες έννομο συμφέρον, δεν θα κληθούν από το δικαστήριο, ωστόσο εφόσον το επιθυμούν μπορούν να παραστούν και στην εκδίκαση της έφεσης.

Σημειώνεται πως υπάρχει δυνατότητα προσφυγής κατά της απόφασης και στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS), αλλά σημειώνεται πως υπάρχει η χρονική πίεση για την επικύρωση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, που ολοκληρώνεται στις 12 Μαρτίου, εν όψει των playoffs. Για να υπάρξει επικύρωση, δεν θα πρέπει να υπάρχουν... δικαστικές εκκρεμότητες που μπορεί να ανατρέψουν τη βαθμολογία ή και το ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στα playoffs και τα play out.

 

Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας