Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Έργα και μέρες» του Κόλμαν!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο Ουαλός  έκλεισε ένα χρόνο στον πάγκο του Ατρόμητου.

Η έμφυτη ευγένεια που τον καθιστά ως ένα «τζέντλεμαν» τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπο!.  Σοβαρός στη δουλειά του, γνώστης του αντικειμένου, που εκτιμάει τους συνεργάτες του και  τους δίνει χώρο. Ψύχραιμος και διορατικός. Μα πάνω απ’ όλα μια ωραία προσωπικότητα!

Μια προσωπικότητα που την είχε ως παίκτης και την έχει και ως προπονητής που σε κερδίζει αμέσως με την συμπεριφορά του και την «περνάει» στον απέναντι του με τρόπο φυσικό και όχι επιτηδευμένο. Μιλάς μαζί του και καταλαβαίνεις αμέσως ότι έχεις να κάνεις με ένα άνθρωπο που σέβεται τον εαυτό του. Και ο άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του σέβεται και τους άλλους.

Αυτός είναι ο Κρις Κόλμαν που συμπλήρωσε φέτος τον Ιανουάριο ένα χρόνο στον πάγκο του Ατρόμητου έχοντας κερδίσει δικαιολογημένα την εκτίμηση των φιλάθλων. Αλλά και εκείνος προς επίρρωση των προαναφερθέντων σέβεται και εκτιμάει τους φιλάθλους. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από τέλος του κάθε παιχνιδιού δεν παραλείπει να διασχίζει τον αγωνιστικό για να πάει προς την πλευρά των οργανωμένων φιλάθλων για τους χαιρετήσει, είτε χάσει είτε κερδίσει.

Στο πρόσωπο του ο Ατρόμητος δείχνει να βρίσκει την προπονητική σταθερότητα που επιζητούσε, όσο παρακινδυνευμένη και αν είναι αυτή τη πρόβλεψη, καθώς με τους προπονητές κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί από τη μια στιγμή στην άλλη . Φιλοσοφία της ομάδας είναι να προσφέρει όλο τον απαραίτητο χρόνο στους προπονητές για να παρουσιάσουν το έργο τους εκτός ελάχιστων περιπτώσεων στο παρελθόν (βλέπε περίπτωση Άνχελ Λόπεθ) και ο Κόλμαν το έχει κερδίσει με το σπαθί του. Όλα δείχνουν μάλιστα ότι και στη νέα περίοδο θα συνεχίσει να είναι προπονητής της ομάδας.

Το ντεμπούτο του στον πάγκο του Ατρόμητου στις 18 Ιανουαρίου 2022 στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα που έληξε ισόπαλος 1-1. Είχε αναλάβει την ομάδα σε μια δύσκολη περίοδο, βρισκόταν στην προτελευταία θέση, μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παράσχου με μια και μοναδική αποστολή: Την αποφυγή του υποβιβασμού κάτι ασυνήθιστο για την ομάδα που χρειαζόταν μια άλλους είδους διαχείριση. Βήμα – βήμα ο Ατρόμητος βελτίωνε την αγωνιστική του εικόνα, έστω και με μικρά δείγματα, αλλά πάνω από όλα τον ενδιέφερε η βαθμοθηρία. Το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς στις 15 Μαϊου 2022 στη Λαμία βρήκε τον Ατρόμητο να έχει πετύχει τον στόχο του με την απευθείας παραμονή του στη Super League. Η αποστολή εξετελέσθη. Στα 18 παιχνίδια πρωταθλήματος της περσινής σεζόν ο Κόλμαν είχε απολογισμό 6 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες μια απόλυτη ισορροπία που επαναλαμβάνεται κι εφέτος αλλά με τελείως διαφορετικές συνθήκες.

Στα πρώτα 18 παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος (μέχρι και το ισόπαλο ματς της Λαμίας δηλαδή) ο Ατρόμητος του Κόλμαν έχει  6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 7 ήττες αλλά η συγκομιδή των βαθμών δείχνει να τον σταθεροποιεί στην 7η θέση κοιτάζοντας μόνο προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω.

 Σε αυτό τον ένα χρόνο της θητείας του ο Ουαλός προπονητής έχει δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους σχεδόν τους παίκτες του. Φέτος είναι ξεκάθαρο ότι για τη βασική ενδεκάδα έχει καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο σχήμα με συγκεκριμένους παίκτες που τους αλλάζει μόνο σε περίπτωση υποχρεωτικής απουσίας αλλά και πάλι επιδιώκει να έχει όλο το δυναμικό της ομάδας σε εγρήγορση για να το διατηρεί «μάχιμο» ανά πάσα στιγμή. Στο ματς της ρεβάνς κυπέλλου με τον Ολυμπιακού, κι ενώ η πρόκριση είχε κριθεί, δεν φοβήθηκε το ρίσκο και  χρησιμοποίησε εννέα  Έλληνες παίκτες κερδίζοντας ένα ακόμη στοίχημα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2023 19:49