Τελευταία ενημέρωση 19:33, 08 Ιουν 2023

Μέχρι την άλλη Παρασκευή η απόφαση

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (24/2) στα γραφεία της ΕΠΟ η εκδίκαση της έφεσης που είχε καταθέσει η ΑΕΚ για την, εις βάρος της, πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση με το αναβληθέν παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Πηγή: sport-fm.gr

Μια διαδικασία που διήρκησε περίπου τρεις ώρες και το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται εντός μίας εβδομάδας και συγκεκριμένα από την Τετάρτη (1/3) έως την Παρασκευή (3/3).

Υπενθυμίζεται ότι το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Stoiximan Super League είχε δικαιώσει τον Ατρόμητο λόγω «έλλειψης υπαιτιότητας» κι αποφάσισε να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας σε νέα ημερομηνία.

Από πλευράς ΑΕΚ ήταν οι Έλλη Ρίζου, Αλέξης Αλεξίου, Γιώργος Κοσμάς και Φένια Καλλιμάνη. Τον Ατρόμητο εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Αλέξης Κούγιας και Αργύρης Λίβας.

Θυμίζουμε ότι τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός ήταν παρόντες στη διαδικασία, καθώς είχαν σχετικό δικαίωμα μετά την παρουσία τους και στην εκδίκαση σε πρώτο βαθμό. Το «τριφύλλι» εκπροσώπηαν οι Λεωνίδας Μπουτσικάρης και Δημήτρης Βαγιάκος, ενώ τους «ερυθρόλευλους» οι Βασίλης Δημακόπουλος και Δημήτρης Καρπετόπουλος.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν δικαίωμα να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (28/2, 12:00). Εξού και η σχετική ανακοίνωση θα βγει από την Τετάρτη. Όλες οι πλευρές πλην Ολυμπιακού γνωστοποίησαν ότι δεν προτίθενται να έχουν υπομνήματα. Συγκεκριμένα, ο κ. Δημακόπουλος σημείωσε ότι επειδή έπρεπε να αποχωρήσει, ήθελε προθεσμία για υποβολή υπομνημάτων, όπως και έλαβε μέχρι την Τρίτη.

Ξεκάθαρη ήταν η θέση του Αλέξη Κούγια αλλά και του Ατρομήτου στην υπόθεση με την ΑΕΚ για το θέμα των δοκαριών. Οι Περιστεριώτες ζητούν να απορριφθεί η ένσταση της «Ένωσης», τονίζοντας ότι μόνο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας θα μπορούσε να παρέμβει.

«Κωμικό το σκηνικό με το μέτρημα των δοκαριών. Δεν αναφέρεται ποιο είχε πρόβλημα», ήταν τα πρώτα λόγια του δικηγόρου του Ατρομήτου.

«Η βάση των ισχυρισμών μας είναι ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ υπέβαλε δύο ενστάσεις. Η πρώτη υπεβλήθη στο γήπεδο που βρήκε την μέτρηση 3-5 πόντους και στο άλλο δοκάρι 2,5 πόντους διαφορά. Μετά από νέα μέτρηση βρέθηκε το ένα δοκάρι κανονικό. Στη 2η μέτρηση βρέθηκαν δύο σημεία σωστά και στο άλλο 2-2.5 πόντους διαφορά. Έχει μία αοριστία. Η δεύτερη ένσταση έγινε για να μπορεί να παρίσταται γιατί η δίκη ήταν πειθαρχική. Οι συνάδελφοι μου έκαναν ένσταση για να παρίστανται. Πρέπει ο διάδικος να έχει έννομο συμφέρον.

Έχουμε μία νέα ένσταση από την ΑΕΚ χωρίς να υπάρχει έννομο συμφέρον. Έννομο συμφέρον έχει στην πρώτη ένσταση. Μόνοι οι πειθαρχικώς ελεγχώμενοι πρέπει να παρίστανται εδώ και να διώξουν όλους τους υπόλοιπους.

Η ΑΕΚ δεν λέει το τι ζητάει σήμερα. Ακόμα κι η ίδια είναι σε δικονομική αμηχανία. Ζητάει γενικά να εξαφανιστεί η απόφαση. Ποια απόφαση; Η νομική εκπροσώπηση του Ατρόμητου ζητά να απορριφθεί η ένσταση της ΑΕΚ λόγω έλλειψης έννομου συμφέροντος και ότι γενικά είναι αβάσιμη
», ξεκαθάρισε.


«Η έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν μπορεί να τεθεί προς συζήτηση και ότι δεν δικαιούται να είναι διάδικος. Επίσης πως κύρια ή πρόσθετη παρέμβαση δεν χωρεί στις πειθαρχικές υποθέσεις.

Ούτε η ΑΕΚ μπορεί να είναι σήμερα εδώ παρούσα ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο Παναθηναϊκός. Δεν υπάρχει κάτι να εξετάσουμε. Είναι προδικαστικό θέμα. Και μόλις τελειώσω θα ζητήσω τη διακοπή της διαδικασίας για να τεθεί θέμα παρουσίας της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.
Ο μοναδικός που θα μπορούσε να εφεσιβάλει είναι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας εφόσον κρίνει ότι υπάρχει παράβαση από το πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν έκανε έφεση και πλέον η υπόθεση καθίσταται αμετάκλητη. Ποιος ήταν ο μοναδικός που θα μπορούσε να κάνει έφεση; Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Ο πειθαρχικός εισαγγελέας δεν έκανε έφεση: έκρινε πως δεν υπάρχει παράβαση κανονισμού.

Το θέμα έχει κριθεί. Ζητάμε να διακόψετε και εν συνεχεία είτε θα συνεχίσουμε είτε θα αποχωρήσουμε
», ανέφερε χαρακτηριστικά.


«Ο διαιτητής δεν τόνισε στο φύλλο αγώνα ότι δεν κάνει τον αγώνα γιατί το γήπεδο είναι ακατάλληλο. Πως λέει ότι το γήπεδο είναι αντικανονικό και δεν έκανε τον αγώνα. Επίσης πως "το μοναδικό σημείο αντικανονικότητας ήταν μόνο μία από τις δύο εστίες είχε μικρότερο ύψος του κανονικού. Δεν λέει σε ποιο σημείο.

Δεκαπέντε χρόνια είναι πακτωμένα τα δοκάρια. Έχουν γίνει πάνω από 600 ματς. Αγώνες ευρωπαϊκού επίπεδου και ουδείς διαπίστωσε ότι υπάρχει απόκλιση. Αυτή είναι μια αόρατη μεζούρα. Ούτε ξέρουμε εάν ελέγχθηκε και εάν τεντώθηκε.

Με βάση τις οδηγίες των διεθνών Ομοσπονδιών έπρεπε ο διαιτητής να μετρήσει σε 2 σημεία και όχι σε 4 άρα είναι αντικανονική η μέτρηση. Εμάς η θέση μας είναι ότι τα 2 σημεία που μέτρησε στη συμβολή των δοκαριών είναι με σωστές διαστάσεις. Επιτρέπονται αποκλίσεις 6-8 χιλιοστών.

Δεν λέγεται ποιος αστυνομικός έδωσε τη μεζούρα και από ποια υπηρεσία. Μεζούρες έχουν οι αστυνομικοί που μετρούν τα ατυχήματα. Αυτή τη μεζούρα μπορεί να την έδωσε ο Παπαδόπουλος και ήταν κοντύτερη. Και γιατί δεν είναι εδώ να την ελέγξουμε". Κάνει λόγο για δόλο από τον διαιτητή και μιλά για τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Επίσης πως ο ρέφερι δεν είχε δικαίωμα να μετρήσει 4 σημεία αλλά 2 με 10 εκατοστά από τη συμβολή των δοκών
», πρόσθεσε στη δευτερολογία του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Στέρεψαν οι ελπίδες! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Ελεύθερος ο Μάζης

Ελεύθερος ο Μάζης

08 Ιουν 2023 Φοίνικας

Σπανούλης: «Η 3η θέση ο μεγάλος στόχος»

Σπανούλης: «Η 3η θέση ο μεγάλος στό…

08 Ιουν 2023 ΓΣ Περιστερίου

«Τέλος» ο Χριστόπουλος!

«Τέλος» ο Χριστόπουλος!

08 Ιουν 2023 Άγιος Ιερόθεος

Ο Ατρόμητος γιορτάζει τα 100  χρόνια και ο.Σπανός τα 18

Ο Ατρόμητος γιορτάζει τα 100 χρόνι…

07 Ιουν 2023 ΠΑΕ Ατρόμητος

Τρεις ανανεώσεις!

Τρεις ανανεώσεις!

07 Ιουν 2023 Χρυσούπολη

Το λάβαρο ας είναι έτοιμο για να το κρεμάσουμε!

Το λάβαρο ας είναι έτοιμο για να το…

07 Ιουν 2023 ΓΣ Περιστερίου

Διαζύγιο με 11 παίκτες!

Διαζύγιο με 11 παίκτες!

07 Ιουν 2023 Ήφαιστος

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας