Τελευταία ενημέρωση 04:57, 16 Απρ 2024
Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αποτελεί  ένα σημαντικό πιόνι στην σκακιέρα που δημιούργησε φέτος στον Γ.Σ.Π. ο Βασίλης Σπανούλης.

 Κάτι σαν τον «Πύργο» που είναι λιγότερο ισχυρός από τη βασίλισσα γιατί και ο ίδιος είναι ένας πύργος 2 μέτρων και 11 εκατοστών. Παίκτης ρολίστας που δεν καταφεύγει σε (αγωνιστικές) υπερβολές για να σε πείσει για την αξία του. Άλλωστε η μέχρι τώρα πορεία του  αποτελεί την καλύτερη απόδειξη. Ο Μίρο Μπίλαν,  ο βασικός σέντερ κάτω  από το καλάθι του Γ.Σ.Περιστερίου στα 33,5 του πια χρόνια προέρχεται από μία πολύ καλή ευρωπαϊκή σεζόν με την Ουκρανική Προμετέι. Είναι κάτοχος του ρεκόρ πόντων σε ένα παιχνίδι για την σεζόν 2021-22 στο Basketball Champions League με τους 38 που σκόραρε κόντρα στην Οστάνδη, ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία και ποιότητα, καθώς αγωνίστηκε στο παρελθόν και στην Ευρωλίγκα με την φανέλα της Τσεντεβίτα. Ο Κροάτης διεθνής,  που έχει περάσει από πολύ καλές ομάδες, όπως η Βιλερμπάν, Στρασμπούργκ και η Ντιναμό Σάσαρι είναι σε κάθε περίπτωση μια πολύ καλή και αξιόπιστη περίπτωση αθλητή. Που κάθε προπονητής θα τον ήθελε στην ομάδα του.

---- Μίρο σε ποια φάση σε βρίσκουμε αυτή την στιγμή;

«Δεν είμαι στην αρχή της καριέρας μου, νιώθω πολύ ωραία που είμαι εδώ. Μου αρέσει το κλαμπ, είναι ένα πρότζετ που μου άρεσε από την πρώτη στιγμή να είμαι με ανθρώπους που έχουν φιλοδοξίες και στόχους. Και θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ προς αυτή την κατεύθυνση».

---- Στην Ελλάδα ήρθες για πρώτη φορά στην καριέρα σου. Πως έγινε η πρώτη προσέγγιση με το Περιστέρι;

«Ο ατζέντης μου, μου είπε ότι έχει μια πρόταση από μια ομάδα με προπονητή τον Σπανούλη. Κατόπιν μίλησα με τον κόουτς και μετά από είκοσι λεπτά κατάλαβα ήταν αρκετά για να με πείσουν και να έρθω εδώ».

---- Το Περιστέρι το γνώριζες ή ρώτησες κι έμαθες για το Club;

«Όχι δεν χρειάστηκε να ρωτήσω κάποιον , το ήξερα το Club γιατί τα τελευταία χρόνια παίζει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και  αυτά στο κόσμο του μπάσκετ μαθαίνονται».

---- Ποιο ήταν το σημείο κλειδί από τις συζητήσεις σου με τον Σπανούλη που σε έπεισε να πεις το ναι;

«Η φιλοδοξία και το project του Περιστερίου αλλά και ο Σπανούλης που ήταν πολύ πειστικός σε όσα μου είπε».

---- Είσαι ευχαριστημένος από την απόδοση σου μέχρι τώρα;

«Κοιτάξτε, πάντα ένας αθλητής πιστεύει ότι μπορεί να γίνει καλύτερος και να παίζει καλύτερα. Εγώ πάντα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, ποτέ εμείς οι αθλητές δεν είμαστε ικανοποιημένοι και πάντα προσπαθούμε για το παραπάνω».

--- Την πορεία της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη πως την χαρακτηρίζεις;

«Στην Ελλάδα πιστεύω ότι τα πάμε περίφημα γιατί είμαστε μέσα στους τέσσερις πρώτους. Όσο για την  Ευρώπη θα μπορούσαμε να περάσουμε στο top 16 αλλά κάποια μικρά πράγματα, μας το στέρησαν».

---- Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να αλλάζεις παρτενέρ κάτω από το καλάθι μέσα στη διάρκεια της σεζόν;

«Δεν είναι εύκολο. Μια κατάσταση δύσκολη που πρέπει όμως να προσαρμόζεσαι και να προσπαθείς να προσαρμοστείς στις νέες συνθήκες».

---- Θα είσαι και του χρόνου εδώ;

«Αυτό δεν το  ξέρω, ας τελειώσει η σεζόν και μετά βλέπουμε».

----  Γεννήθηκες στα χρόνια της αναδιανομής της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Σε ποια πόλη και πως πέρασες τα παιδικά σου χρόνια;

«Γεννήθηκα στο Σιμπένικ μια όμορφη πόλη στις Δαλματικές ακτές, που είναι και η πόλη του Ντράζεν Πέτροβιτς. Ως παιδί θυμάμαι ότι τα πράγματα δεν ήταν εύκολα αλλά πάντα προσπαθείς να βλέπεις τη θετική πλευρά έχεις και άγνοια κινδύνου. Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ στα 8 μου χρόνια, εννοείται ότι ο Ντράζεν ήταν ένα μεγάλο είδωλο, όλα τα παιδιά ήθελαν να του μοιάσουν, ασφαλώς ήταν και ο δικός μου αγαπημένος παίκτης. Όπως όλα τα παιδιά έπαιξα ποδόσφαιρο στο δρόμο αλλά με κέρδισε το μπάσκετ».

---- Ο μπαμπάς τι δουλειά έκανε;

« Είναι πωλητής, πιο παλιά είχε γυρίσει όλο τον κόσμο  με τη δουλειά του».

----- Από μικρός είχε κατασταλάξει ότι θα παίξεις επαγγελματικό μπάσκετ στη ζωή σου;

«Ναι δεν το συζητώ, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου αυτό ήθελα να κάνω».

---- Έχεις αποφασίσει τι θα κάνεις μόλις εγκαταλείψει την ενεργό δράση;

«Κάποιες στιγμές σκέφτομαι να μείνω στο χώρο, κάποιες φορές να κάνω κάτι άλλο. Αυτό που θέλω είναι να παίξω για πέντε ακόμη χρόνια και μετά να αποφασίσω τι θα κάνω».

---- Σε προσωπικό επίπεδο ποια είναι η σημαντικότερη επιτυχία σου;

«Έχω κερδίσει τίτλους με τις ομάδες μου σε διαφορετικές χώρες. Για εμένα όμως ήταν μεγάλη τιμή που ήμουν μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας της Κροατίας το 2016, μια σπουδαία εμπειρία».

----- Στο παρελθόν έχεις έρθεις για διακοπές και αν ναι που πήγες;

«Όχι για διακοπές δεν είχα έρθει. Βρέθηκα στην Ελλάδα για τουρνουά σε Ρόδο, στο Βόλο, στη Θεσσαλονίκη σε πιο μικρή ηλικία αλλά μέχρι εκεί».

--- Στο ελεύθερο χρόνο σου ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία;

«Από τότε που γεννήθηκε ο γιος μου είμαι συνεχώς μαζί του και με τη γυναίκα μου και προσπαθώ να το κάνω όσες περισσότερες ώρες μπορώ».

----Το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχει χρειαστεί να περάσεις μέχρι τώρα στη ζωή σου ποιο είναι;

«Δεν είχα κάποιο μεγάλο εμπόδιο, το πιο δύσκολο ήταν στα ξεκινήματα της καριέρας μου όταν έπρεπε να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω επαγγελματικό μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο».

--- Περιέγραψε μου τον εαυτό σου;

«Προσπαθώ να είμαι καλό παράδειγμα για τους άλλους, να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου και να κάνω καλή αθλητική ζωή».

---- Στους νέους παίκτες σε ηλικία δίνεις συμβουλές και ποιες είναι αυτές;

«Μερικές φορές ναι τους βοηθάω, ναι μεν έχουμε τους προπονητές μας αλλά κι εμείς οι μεγαλύτεροι δίνουμε συμβουλές στους μικρότερους όταν βλέπουμε κάτι και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε για να γίνουν καλύτεροι».

----  Πως ζεις την ατμόσφαιρα του κλειστού;

«Μπορεί να μην καταλαβαίνω τα συνθήματα που λένε οι φίλαθλοι μας, όμως η ατμόσφαιρα είναι τρομερή και απολαμβάνω να παίζω σε ένα τέτοιο γήπεδο. Κακά τα ψέματα είναι φρικτό για έναν αθλητή να παίζει σε άδειο γήπεδο».

Ποδόσφαιρο παρακολουθείς, ποια η αγαπημένη σου ομάδα;

«Ναι όσο μπορώ, ιδίως το ευρωπαϊκό. Έμαθα πάντως τι έγινε με τον Ατρόμητο και την ΑΕΚ (γελάει). Η ομάδα μου είναι η Γιουβέντους».

----- Και σε ποια θέση θέλεις να βρει το Περιστέρι το τέλος της σεζόν για να πεις ότι κάναμε καλά τη δουλειά μας;

«Άμα φθάσουμε στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος θα είναι κάτι πάρα πολύ καλό».

---- Σε ευχαριστώ και ό,τι το καλύτερο….

 «Κι εγώ σε ευχαριστώ».

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Μάρτιος 2023 20:15
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: «Ημέρα Φιλάθλου» με τον Κολοσσό! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Ήττα από Ορφέα

Ήττα από Ορφέα

15 Απρ 2024 Ανθούπολη

Χάνει έδαφος

Χάνει έδαφος

15 Απρ 2024 Φοίνικας

Δεν...ξέμπλεξε!

Δεν...ξέμπλεξε!

14 Απρ 2024 ΑΟ Περιστερίου

Τρίτη σερί απώλεια

Τρίτη σερί απώλεια

14 Απρ 2024 Κηπούπολη

Ήττα στην Αλσούπολη

Ήττα στην Αλσούπολη

14 Απρ 2024 Χρυσούπολη

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας