Τελευταία ενημέρωση 06:50, 23 Απρ 2024

Καρύδας:«Οι ερμηνείες της θα μείνουν αξέχαστες!»

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο δημοσιογράφος και Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Βόρειο Τομέα Αθηνών Φώτης Καρύδας εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο της σπουδαίας ερμηνεύτριας Ρένας Κουμιώτη λέγοντας τα εξής:

«Φτωχότερο είναι το Ελληνικό τραγούδι, μετά τον θάνατο της εμβληματικής ερμηνεύτριας Ρένας Κουμιώτη που έφυγε από την ζωή στα 82 της χρόνια.

Η Ρένα Κουμιώτη, από τις σπουδαιότερες φωνές του Νέου Κύματος, αποτέλεσε ένα κομμάτι της ιστορίας του λαϊκού τραγουδιού, έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη σε όλους όσοι την ξεχωρίσαμε και την αγαπήσαμε για τη μοναδική φωνή της, το ήθος της, την αξιοπρέπειά της, την ψυχή της και την αυθεντικότητά της.

Από τα πρώτα της βήματα, ο κόσμος την αγκάλιασε, χαρίζοντάς της μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους ερμηνευτές της εποχής του «Νέου Κύματος». Η φωνή της, αυτή η υπέροχη φωνή, που συνδύαζε μοναδικά τη λαϊκότητα και το συναίσθημα, θα μας συντροφεύει για πάντα. Η σπουδαία ερμηνεύτρια, γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Αττικής από γονείς πρόσφυγες. Ο πατέρας της Σμυρνιός, η μάνα της από την Κωνσταντινούπολη. Ξεκίνησε την καριέρα της τo 1968 δουλεύει στην «Απανεμιά» όπου ήρθε και ο Μανώλης Μητσιάς, που μόλις είχε κατέβει απ’ τη Θεσσαλονίκη.

Πριν ακόμη περάσει ένας μήνας από τότε που εργαζόταν, ένα βράδυ την άκουσε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος που της προτείνει να τραγουδήσει με τον Γιάννη Πουλόπουλο στον δίσκο «Ο Δρόμος» που ετοίμαζαν μαζί με τον Μίμη Πλέσσα.

Αυτή ήταν η αρχή μιας λαμπρής σταδιοδρομίας, στην πορεία της οποίας συνεργάστηκε με σπουδαία ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, μεταξύ των οποίων ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Στράτος Διονυσίου, ο Σταμάτης Κόκοτας και άλλοι».

Οι δισκογραφικές της δουλειές και η φωνή της σημάδεψαν στην κυριολεξία μια εποχή. Μια σπουδαία, χαρισματική και αναγνωρίσιμη καλλιτέχνης, μία άψογη επαγγελματίας που τραγούδησε με τον δικό της μοναδικό τρόπο δεκάδες τραγούδια, διαχρονικές επιτυχίες που αγαπήθηκαν από όλους τους Έλληνες.

Αν είναι κάτι σίγουρο, αυτό είναι ότι οι ερμηνείες της θα μείνουν αξέχαστες και θα εξακολουθήσουν να μας θυμίζουν τη σημαντική παρουσία της στην ελληνική μουσική. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους της. Θα τη θυμόμαστε για πάντα με αγάπη και νοσταλγία τη μούσα του «Νέου Κύματος».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Απρίλιος 2023 16:40
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Νικηφόρο ντεμπούτο

22 Απρ 2024 Φοίνικας

Μπήκε σε μπελάδες!

Μπήκε σε μπελάδες!

22 Απρ 2024 Ηρακλής

Δυσκολεύει το όνειρο

Δυσκολεύει το όνειρο

22 Απρ 2024 Κηπούπολη

Ήττα στο Ίλιον

Ήττα στο Ίλιον

22 Απρ 2024 Ιπποκράτης

Σε μπαράζ με Αρίωνα

Σε μπαράζ με Αρίωνα

22 Απρ 2024 Ένωση Περιστερίου

Για την.... πάρτη της!

Για την.... πάρτη της!

22 Απρ 2024 Ανθούπολη

Κέρδισε και... περιμένει

Κέρδισε και... περιμένει

21 Απρ 2024 ΑΟ Περιστερίου

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας