Τελευταία ενημέρωση 04:42, 25 Απρ 2024
Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΚΑΤΙΑ KOΞΕΝΟΓΛΟΥ

Η ατρόμητη αντιπρόεδρος που έφθασε στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου

Την αποκαλούν «σιδηρά Κυρία» αλλά οι συνεργάτες της πίνουν νερό στο όνομά της! Σε κερδίζει με την «πρώτη ματιά», με τον σεβασμό που προσεγγίζει τον συνομιλητή της, με την απλότητα, την ευθύτητα και τον ειλικρινή χαρακτήρα της. Κατάφερε να σπάσει  ένα κοινωνικό στερεότυπο λόγω της ικανότητας, της επιμονής, της ευφυΐας και της εργατικότητας της σε ένα καθαρά ανδροκρατούμενο χώρο!.

Η Κάτια Κοξένογλου, είναι η πρώτη γυναίκα που« κατέκτησε» τη θέση της αναπληρώτριας προέδρου της Super League για δύο συνεχόμενες μάλιστα θητείες.  Από το 2005 μέχρι σήμερα είναι ο  «διοικητικός πνεύμονας» του Ατρόμητου έχοντας το δικό της σημαντικό μερίδιο στην καθιέρωση της ομάδας μεταξύ της elite του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ιστορία ζωής της, διδάσκει ότι το όνειρο κάθε ανθρώπου πρέπει να είναι ο ουρανός.

---- Κάτια όταν  ξεκινούσες από μια απλή γραμματειακή υποστήριξη την ενασχόληση σου με το  ποδόσφαιρο φανταζόσουν ποτέ ότι θα έφθανες μέχρι το αξίωμα της Αναπληρώτριας Προέδρου της Super League;

«Όταν ξεκινούσα το 1999 είναι αλήθεια ότι δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα έκανα καριέρα. Ειλικρινά δεν το είχα φανταστεί. Εκείνο το διάστημα ήμουν στο Πανεπιστήμιο και μπήκα στο ποδόσφαιρο για να έχω μια βοήθεια για τα φοιτητικά μου χρόνια».

---- Άρα ποιο μήνυμα μπορείς να στείλεις στους νέους και στις νέες που ξεκινούν τώρα την επαγγελματική τους σταδιοδρομία;

«Να προσπαθούν συνεχώς για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος έχει πολλές δυσκολίες αλλά νιώθεις μεγάλη ικανοποίηση όταν φθάνεις στην υλοποίηση των στόχων σου. Ποτέ δεν πρέπει να σταματάς αυτό είναι το νόημα της ζωής».

---- Συμπληρώνεις φέτος 18 χρόνια έχοντας κομβικό ρόλο στην ανέλιξη της ομάδας. Τι σημαίνει πια ο Ατρόμητος για εσένα;

«Κυριολεκτικά η δεύτερη οικογένεια μου. Μια στο σπίτι και μια στα γραφεία. Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας είναι αφιερωμένο στον Ατρόμητο, ακόμη και όταν φύγω από το γραφείο πάλι με τον Ατρόμητο θα ασχολούμαι, αυτό δεν σταματάει 7 μέρες την εβδομάδα».

---- Η καλύτερη στιγμή που έχεις ζήσει  ποια είναι;

«Όταν παίξαμε το 2006 με την Σεβίλλη την κάτοχο τότε του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ήταν η πρώτη μας ευρωπαϊκή συμμετοχή, πολύ αγχωτική για εμένα γιατί έπρεπε να οργανώσω την ομάδα. Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα για εμένα και για όλο το club που το φέραμε σε πέρας με επιτυχία γι’ αυτό και αποσπάσαμε εγκωμιαστικά σχόλια από την ΟΥΕΦΑ».

---- Και η χειρότερη;

«Όταν πέσαμε στην Β’ Εθνική το 2008 αλλά ευτυχώς επανήλθαμε τον επόμενο χρόνο στην Α’ Εθνική».

---- Ο ανεκπλήρωτος στόχος;

«Ένα Κύπελλο Ελλάδας, φθάσαμε δύο φορές στον τελικό αλλά για διαφορετικούς λόγους δεν ήπιαμε νερό από την πηγή».

---- Και ένα στοίχημα που δεν κερδήθηκε μέσα σε τόσες επιτυχίες;

«Να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο και να το βλέπουμε συνέχεια γεμάτο».

---- Μέσα από τον Ατρόμητο γνώρισες όμως και τον άνδρα της ζωής σου, τον Γιώργο Κορακάκη. Θυμάσαι το πρώτο σας ραντεβού;

«Ο Γιώργος ήταν παίκτης της ομάδας μας και ξεχώριζε για την ποιότητα του χαρακτήρα του. Πρώτη φορά συναντηθήκαμε στα γραφεία και σε φιλικό επίπεδο αποφασίσαμε να βγούμε έξω για να διασκεδάσουμε, έτσι ξεκινήσαμε».

---- Η πρόταση γάμου από τον Γιώργο που και πως έγινε;

«Από εμένα έγινε (γελάει). Παντρευόταν ένα φιλικό ζευγάρι και του είπα: «Γιώργο του χρόνου πρέπει να παντρευτούμε κι εμείς», βέβαια ξέραμε και οι δύο ότι αυτό θα γινόταν κάποια στιγμή».

---- Ένας γάμος που έφερε και δύο πανέμορφα κοριτσάκια.

«Ναι, την Σήλια και την Αντζελίνα που είναι πια 11 ετών και πηγαίνουν στην Ε’ Δημοτικού».

---- Το μυστικό για τον  πετυχημένο τρόπο διοίκησης με τους συνεργάτες σου ποιο πιστεύεις ότι είναι;

«Το κλειδί μιας πετυχημένης συνεργασίας είναι ο αλληλοσεβασμός και από την πλευρά εκείνου που ηγείται είναι να έχει ενσυναίσθηση».

---- Σε προσωπικό επίπεδο η μεγαλύτερη επιτυχία σου ποια είναι;

« Οι κόρες μου, το δώρο που μου έκανε ο Θεός και είμαι ευγνώμων σε αυτόν».

---- To πρωί ξυπνάς αμέσως ή είσαι λάτρης του ύπνου;

«Δεν είμαι λάτρης του ύπνου αλλά ούτε και του ξενυχτιού. Κοιμάμαι νωρίς και ξυπνάω νωρίς».

---- Τι σημαίνει για εσένα «απόλυτη ευτυχία;»

«Να εισπράττω αγάπη αλλά και να δίνω αγάπη».

---- Έχεις σκεφθείς με τι άλλο θα μπορούσες να ασχοληθείς με την ίδια επιτυχία;

«Αυτό που έχω σκεφθεί ότι θα μπορούσα να κάνω αν δεν είχα την ανάγκη να εργαστώ για βιοπορισμό είναι να ασχοληθώ με την κοινωνική προσφορά γιατί  υπάρχουν άνθρωποι που μας έχουν ανάγκη».

---- Παρακολουθείς την πολιτική;  Έχεις δεχθείς πρόταση για να κατέβεις υποψήφια;

«Ναι, μου αρέσει γιατί έχει να κάνει με τις δράσεις μέσα στο κοινωνικό σύνολο και θα ήθελα κάποια στιγμή να ασχοληθώ».

---- Τα παιδικά σου χρόνια πως ήταν; Ο μπαμπάς σου με τι ασχολούνταν;

«Πολύ ευτυχισμένα, γιατί μεγάλωσα σε γειτονιά με πολλούς φίλους, με ξεγνοιασιά και ελευθερία. Ο μπαμπάς μου ήταν ναυτικός έλειπε για μεγάλα διαστήματα από το σπίτι και μεγάλωσα περισσότερο κοντά στη μητέρα και στη γιαγιά μου. Αυτή η παιδική εμπειρία με βοήθησε πάντως να μάχομαι και να είμαι πιο δυνατή».

---- Σε ποιον οφείλεις την είσοδό σου στο χώρο του ποδοσφαίρου;

«Στον αείμνηστο Βασίλη Κοντοβαζαινίτη με τον οποίο είχα συγγενική σχέση και με σύστησε στον πρόεδρο μας».

---- Συνεργάζεσαι καθημερινά με τον Γιώργο Σπανό, άρα τον γνωρίζεις πολύ καλά.

«Με τον πρόεδρο έχω μια πολυετή καθημερινή συνεργασία και ασφαλώς μετά από τόσα χρόνια αισθάνομαι κι εκείνον σαν την οικογένεια μου. Περάσαμε εύκολες και ευτυχισμένες στιγμές αλλά και δύσκολες καταστάσεις που έπρεπε να ξεπεράσουμε για να προχωρήσουμε. Με έχει βοηθήσει πολύ στην επαγγελματική μου ανέλιξη και κάθε φορά που αναζητούσα ένα καινούργιο εφόδιο στη μόρφωσή μου ήταν πάντα δίπλα μου  και σε αυτό το κομμάτι. Μου έδειξε εμπιστοσύνη και το δρόμο να εκπροσωπώ τον Ατρόμητο από  θέσεις ευθύνης».

---- Τι σε κάνει να χαλαρώνεις;

«Ο χορός. Από 4 ετών έκανα μπαλέτο και ήμουν πολύ καλή. Σταμάτησα στα 19 μου έχοντας φθάσει σε ένα υψηλό επίπεδο αλλά λόγω του Πανεπιστημίου δεν μπορούσα να συνεχίσω και πλέον χορεύω όταν μου το επιτρέπει ο χρόνος μου για να χαλαρώνω».

---- Η ομάδα σε έχει κάνει να νιώσεις πιεσμένη ψυχολογικά;

«Ο χώρος του ποδοσφαίρου γενικά σε πιέζει ψυχολογικά, πάντα νιώθεις πίεση γιατί κάθε εβδομάδα έχει αγώνα και δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο πέρα από το να πάει καλά η ομάδα».

--- Τα ΜΜΕ σε έχουν αποκαλέσει η «σιδηρά γόησσα» του Ατρόμητου; Τον αποδέχεσαι αυτόν τον τίτλο;

«Όχι δεν θα το έλεγα και δεν ξέρω με ποια έννοια το λένε. Εγώ προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ και να εξελιχθώ σε ένα όχι τόσο εύκολο χώρο. Όποιος με ξέρει καλά  έχει καταλάβει ότι δεν είναι θέμα «σιδηράς κυρίας», αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάνω πίσω στις αξίες της ζωής».

 

---- Έχεις απογοητευτεί από συμπεριφορές ανθρώπων σε σημείο που να πεις μέσα σου «φεύγω;»

«Σαφώς όλοι οι άνθρωποι έχουν απογοητευτεί από σχέσεις και συμπεριφορές, αλλά ποτέ δεν άλλαξα τον χαρακτήρα μου όταν ο άλλος δεν εκτίμησε αυτά που του έδωσα».

---- Είμαστε πια στην Άνοιξη, η αγαπημένη σου εποχή ποια είναι και γιατί;

«Είναι το Φθινόπωρο γιατί από παιδί μου άρεσε να πηγαίνω στο σχολείο και περίμενα πως και πώς να ανοίξουν. Μέχρι σήμερα μου αρέσει πολύ η γνώση και πάντα το Φθινόπωρο το έχω συνδυάσει με μια νέα αρχή, σαν μια νέα χρονιά. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα που είμαι τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο. Γενικά δεν είμαι άνθρωπος της ξεγνοιασιάς, έχω μάθει σε ρυθμούς που είμαι πάντα σε μια εγρήγορση».

--- Πως  σου αρέσει να ξοδεύεις τον ελεύθερο χρόνο σου;

«Μου αρέσουν πάρα πολύ το Θέατρο, ο κινηματογράφος και το διάβασμα».

----- Η αγαπημένη σου μουσική;

«Μου αρέσει η ιταλική μελωδία γι’ αυτό και αγαπημένος μου καλλιτέχνης είναι ο Έρος Ραμαζότι».

---- Αγαπημένος  τόπος για τις καλοκαιρινές διακοπές;

«Η Φοινικούντα Μεσσηνίας γιατί από εκεί είναι ο σύζυγός μου και πηγαίνουμε κάθε καλοκαίρι μαζί με τις κόρες μας και περνάμε πολύ ωραία».

---- Πόσο σημαντικό είναι για τον Ατρόμητο να μετέχει σε ευρωπαϊκούς φορείς όπως η ECA, ποιο είναι το κέρδος του;

«Βλέπεις την εξέλιξη του ποδοσφαίρου, παίρνεις γνώσεις, συναντάς ανθρώπους που έχουν μεγάλη ιστορία παίκτες και παράγοντες. Όσες γνώσεις αποκτήσεις τόσο το καλύτερο, μπορεί μετά να τις φέρεις και στο δικό σου χώρο».

---- Αν καθόσουν σε ένα καναπέ και είχες να εξομολογείς κάτι δημοσίως τι θα έλεγες;

«Θα έλεγα ότι όποιο εμπόδιο και να συναντήσει κανείς στη διαδρομή της ζωής, δεν πρέπει να το βάζει κάτω όταν υπάρχει λύση. Να έχει υπομονή και πίστη ότι όλα θα πάνε καλά και τα εμπόδια θα υπερνικηθούν».

---- Κλείνοντας τι έχεις να πεις στους φιλάθλους του Περιστερίου που σε διαβάζουν αυτή την στιγμή;

«Καταρχάς η ομάδα μας συμπληρώνει τον επόμενο μήνα 100  χρόνια από την ίδρυση της και της εύχομαι να τα χιλιάσει. Στους φιλάθλους μας θα έλεγα, ανεξάρτητα από τα όποια λάθη γίνονται γιατί είμαστε άνθρωποι,  ότι όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται τόσα χρόνια πρέπει να αγκαλιαστεί πολύ περισσότερο. Ο Ατρόμητος είναι ο τόπος τους, είναι το Περιστέρι, είναι το καμάρι της περιοχής».

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ

Η Κάτια Κοξένογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά.  Σπούδασε Business Management στο Πανεπιστήμιο Laverve.  Μιλά άπταιστα τέσσερις γλώσσες: Αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά και ρώσικα. Αποτελεί την   πρέσβειρα του Ατρόμητου σε όλες τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του συλλόγου. Από το 2005 είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΠΑΕ Ατρόμητος ενώ πλέον κατέχει και τη θέση της Α’ Αντιπροέδρου. Προσφάτως ολοκλήρωσε με επιτυχία το Μεταπτυχιακό της  στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για τη «Διοίκηση Επιχειρήσεων». Τον Μάιο του 2020 εκλέχθηκε Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Super League, θέση που κατέχει ως σήμερα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Βαλενσιέν για Ρομπάιγ »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας