Τελευταία ενημέρωση 02:40, 02 Δεκ 2023

Η στήλη «Talk of the town» από το «Α.Π.»

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

---- Θα «μπαϊλντίσουμε» από εκλογές φιλαράκια μου. Μάιο και Ιούνιο πήγαμε κάλπες, θα κάνουμε ένα διάλλειμα τριών μηνών και τον Οκτώβριο, αρχές μάλιστα, θα πάμε πάλι κάλπες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, η επιλογή θα γίνει μεταξύ φίλων και γνωστών, συμμαχίες θα γίνουν, σημασία έχει  να μην πέφτουν πισώπλατες μαχαιριές γιατί κατά τα κοινώς λεγόμενα «όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα!».

---- Η πρώτη μου απορία βρε παιδιά είναι τι θα κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα; Θα διατηρήσει την γραμμή υποστήριξης του Ανδρέα Παχατουρίδη ή όχι;. Ο Καποτάς πάντως που ήταν επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Ανοιχτοί Ορίζοντες» θα κατέβει με το ψηφοδέλτιο του δημάρχου. Να κάνει «μπρος –πίσω» δεν το βλέπω πάντως.

--- Εγώ  αν ήμουν Παχατουρίδης, «σκορδοκαΐλα» μου άμα με υποστήριζε ή δεν με υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και σας το ‘χα πει την προηγούμενη φορά ότι η ανακοίνωση στήριξης του Αλέξη για δικό του όφελος έγινε και όχι του δημάρχου. Τέλος πάντων, «τι 30, τι 40, τι 50» που είναι η ταινία του Κωνσταντάρα. Τι «60, τι 70, τι 80» που θα γράψει το κοντέρ τον Οκτώβριο, η ουσία δεν αλλάζει.

---- Είναι ευχάριστο πάντως που ο δήμαρχος ανανεώνει τον «στόλο» στο ψηφοδέλτιο του. Έχει βάλει νέα πρόσωπα, ξέρει να επιλέγει από την κάθε περιοχή και να κάνει τις καλύτερες επιλογές. Ας μην βιάζονται όμως αυτά τα νέα πρόσωπα, αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι.

---- Γκρεμίζεται η «Ξυλοτεχνία», ένα ιστορικό κτίριο στη πόλη και δεν μου καίγεται καρφί. Πιο πολύ λυπήθηκα όταν  γκρεμίστηκε πριν από χρόνια το παλιό δημαρχείο για να κατασκευαστεί το νέο στη θέση του, όντως με είχε πειράξει. Για τον απλούστατο λόγο ότι το ιστορικό του αποτύπωμα στην πόλη ήταν διαφορετικό.

----- Η άποψη μου είναι ότι θα ιστορικά κτίρια δεν πρέπει να χάνονται για να αποτελούν σημείο αναφοράς μεταξύ των γενεών. Πιστέψτε με θα ήταν πολύ όμορφο το συναίσθημα για τους παλαιότερους να αντίκρυζαν το Παλιό Δημαρχείο περπατώντας στην κεντρική πλατεία. Προσέξτε κάτι: Άλλο να κατασκευάζονται νέες πλατείες, νέοι δρόμοι και άλλο να γκρεμίζονται ιστορικά κτίρια.

---- Θα προτιμούσα λοιπόν χίλιες φορές να κατασκευαστεί το νέο δημαρχείο στο χώρο της «Ξυλοτεχνίας» και το παλαιό να παρέμεινε «ως είχε» και να λειτουργούσε σαν μουσείο ή χώρος εκδηλώσεων με την απαραίτητη ανακαίνιση. Διαφορετική αίγλη. Και το θέατρο που είναι να χτιστεί στη «Ξυλοτεχνία» ας πήγαινε κάπου αλλού, από εκτάσεις άλλο τίποτα.

---- Δεν ξέρω αν κάνω λάθος, το έχω ξαναγράψει, το τελευταίο ιστορικό κτίριο στη πόλη μας είναι η Λέσχη του Ατρόμητου στην οδό Ραβινέ που έχει εγκαταλειφθεί και κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να ανοίξει, να γίνει  μουσείο και να λειτουργεί ως τόπος συνάντησης και εκδηλώσεων της ομάδας.

---- Μια έδρα στη Δυτική Αθήνα έχασε στις εκλογές του Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία και αυτός που την «πλήρωσε» είναι ο  Καλογερόπουλος. Χρυσοχοϊδης, Βαρβιτσιώτης, Λοβέρδος, Συρεγγέλα είναι οι τέσσερις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, πολύ ευχάριστο που οι δύο πρώτοι πήραν υπουργείο, το Υγείας και το Ναυτιλίας αντίστοιχα.

---- Δεν ξέρω αν το πήρε το αφτί σας, την έδρα της «Νίκης» στη Δυτική Αθήνα πήρε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βορύλλας. Με τα  καταστήματα εστίασης στον  Άγιο Ιερόθεο. Πολύ σεμνός και μετριοπαθής άνθρωπος που βοηθάει κόσμο. Φωτογραφία του στη μηχανή αναζήτησης δεν μπόρεσα να βρω και αυτό «κάτι λέει».  Να ευχηθώ καλή επιτυχία στο κοινοβουλευτικό του έργο και κάποια στιγμή πρέπει να του αφιερώσουμε χώρο.

 

Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Μοίρασε χαμόγελα!

Μοίρασε χαμόγελα!

01 Δεκ 2023 ΓΣ Περιστερίου

Μπορούσε κάτι καλύτερο

Μπορούσε κάτι καλύτερο

28 Νοε 2023 Ηρακλής

Έχασε και άλλο έδαφος!

Έχασε και άλλο έδαφος!

28 Νοε 2023 Ήφαιστος

Άλωσε το Χαλάνδρι

Άλωσε το Χαλάνδρι

28 Νοε 2023 Κηπούπολη

Βαρελάς:«Ακριβοδίκαιη η διαιτησία»
Με αξιοπρέπεια στο ΣΕΦ!

Με αξιοπρέπεια στο ΣΕΦ!

28 Νοε 2023 ΓΣ Περιστερίου

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας