Τελευταία ενημέρωση 11:38, 20 Απρ 2024

Άμιλλα και Μουκουβίνας σαν μια σταγόνα νερό!

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Tο όνομα του είναι ταυτόσημο με την μπασκετική Άμιλλα. Δημιουργός της ήταν άλλωστε εκεί προς τα μέσα της δεκαετίας του ' 80 όταν  η ομάδα του Μπουρναζίου έγινε και μπασκετική. Ξεκίνησε από την τελευτaία κατηγορία της ΕΣΚΑ και έδρα της ήταν το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ στη διαστάυρωση των οδών Ηρακλέους και Μωρογιάννη, τον χώρο που όλο το Περιστέρι ξέρει πια ως γήπεδο της Άμιλλας.

Από εκεί ο  Βασίλης Μουκουβίνας ο εμπνευστής αλλά και αυτός που ίδρυσε το τμήμα μπάσκετ της Άμιλλας Περιστερίου κατάφερε μαζί με τους συνεργάτες του να προσθέσει μια νέα μπασκετική ομάδα στην πόλη. Δεν θυμόμαστε τον πρώτο της προπονητή. Θυμόμαστε όμως ότι στην πρώτη ομάδα της Άμιλλας έπαιζαν δύο αδέλφια, μάλλον δίδυμοι, ένας χοντρός για τα κιλά του πλέι μέικερ.Τι να κάνεις τον πρώτο χρόνο η ομάδα απλά έπρεπε να σταθεί.

Εκεί στο ανοικτό γήπεδο της Ηρακλέους έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα ο Αργύρης Πεδουλάκης την εποχή βεβαίως που έπαιζε μπάσκετ στον ΓΣΠ. Τα χρόνια πέρασαν, η Άμιλλα έκανε βήματα προόδου και απέκτησε ένα ισχυρό brand name στο χώρο του αθηναϊκού μπάσκετ.

Ο Βασίλης Μουκουβίνας συνεχίζει ακμαίος από το ίδιο πόστο συνεχίζοντας τους δικούς του αγώνες. Πάντα κοντά στην ομάδα που έχει πλέον έδρα της το κλειστό στο Μπουρνάζι «Γ. Στεφανόπουλος», πάντα κοντά στα παιδιά και στις Ακαδημίες.  Ένας αληθινός εργάτης του μπάσκετ μα κυρίως της Άμιλλας. Γι' αυτό μοιάζουν σαν μια σταγόνα νερό

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Σεπτέμβριος 2015 21:45
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας