Τελευταία ενημέρωση 20:49, 19 Απρ 2024

Ο Ηρακλής στηρίζει τον εθελοντισμό

Κατηγορία Ηρακλής
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Δ.Σ του Α.Π.Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας μεταξύ του συλλόγου μας και της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.( Ε.Ο.Π.Π.)

1. H Εθελοντική Ομάδα Πολιτών Περιστερίου (Ε.Ο.Π.Π.) είναι μια προσπάθεια ευαισθητοποιημένων πολιτών που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και ενίσχυση του Εθελοντισμού.Σκοπό έχει σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης να μπορούν τα Μέλη της να συνδράμουν τις κρατικές Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας προς όφελος των πολιτών.Τα περισσότερα μέλη της Ε.Ο.Π.Π. είναι πιστοποιημένα από την Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων με Πιστοποιητικό Δια Βίου Εκπαίδευσης και είναι διαχωρισμένα σε επί μέρους ειδικότητες ( εξειδικεύσεις ) εκπαιδεύονται δε, τακτικά σε καταστάσεις παροχής Πρώτων Βοηθειών,Πυρόσβεσης, Ναυαγοσωστικής, διάσωσης, αντιμετώπισης καταστροφών κλπ. Μέλη της Ε.Ο.Π.Π. μπορούν να γίνουν όσοι και όσες είναι άνω των δεκαοκτώ ετών. Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Η εθελοντική ομάδα ιδρύθηκε το 2004, τα γραφεία της είναι Κύπρου κ Ψαρών (1ο επσερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου) και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 6932683102 - 6937468813.

2. Η Ε.Ο.Π.Π έχει καταφέρει να επιδείξει πληθώρα κοινωνικών δράσεων σε μία δεκαετία και ενδεικτικά σας αναφέρουμε κάποιες από αυτές :
α) Ενεργό συμμετοχή σε 3 ασκήσης μείζονος ατυχήματος του Πολεμικού Ναυτικού στο Κ.Ε. ΠΑΛΑΣΚΑΣ.
β) Συμμετοχές σε άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο σταθμό του Μετρό στο Περιστέρι και στο Ελληνικό.
γ) 5 Φορές Υγειονομική Κάλυψη στον Μαραθωνίο Αθηνών.
δ) Για τη σωστή αντισεισμική συμπεριφορά επιδιώκει να μάθει στους μαθητές και εκπαιδευτικούς η Ε.Ο.Π.Π. μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και ασκήσεις ετοιμότητας - εκκένωσης των σχολικών κτηρίων. Παράλληλα αναλαμβάνει την ενημέρωση βασικών Πρώτων Βοηθειών για την αντιμετώπιση των σχολικών ατυχημάτων, σε καθηγητές, δασκάλους και γονείς.

3. Η συνεργασία του Α.Π.Ο ΗΡΑΚΛΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ με την Ε.Ο.Π.Π. έχει σαν πρώτο στόχο:
α) Την παροχή εκπαίδευσης σε θέματα πρώτων βοηθειών στους προπονητές της ακαδημίας μας.
β) Την όσο τον δυνατόν φυσική παρουσία διασωστών στο γήπεδο κατά την διάρκεια των αγώνων.

4. Απότερος σκοπός του όλου αυτού εγχειρήματος είναι η προβολή του κοινωνικού έργου που επιτελείται από την Ε.Ο.Π.Π. η ευαισθητοποίηση των προπονητών - γονέων - αθλητών και η συνεργασία μας σε διάφορους άλλους τομείς.

Το Δ.Σ ευχαριστεί θερμά όσους και όσες συνέβαλαν στην έναρξη της συνεργασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Σεπτέμβριος 2015 11:31
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Σπουδαίο τεστ οι Έφηβοι με ΟΣΦΠ »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας