Τελευταία ενημέρωση 11:46, 25 Απρ 2024

Πόλο ΓΣΠ: «Υγεία», οργάνωση και εφαρμογή του 5ετους πλάνου!

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ένας μήνας μας χωρίζει περίπου από την έναρξη των πρωταθλημάτων της Υδατοσφαίρισης , με την αυλαία να ανοίγει στις 15/1 από τα τμήματα παίδων. Με αφορμή το προπονητικό τουρνουά που διεξάγεται στο κολυμβητήριο του Περιστερίου, βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους εφόρους των τμημάτων του WaterPolo του ΓΣΠ για την προετοιμασία και την μέχρι στιγμής πορεία των αθλητών του ανδρικού τμήματος. Οι Μπάμπης Παπασπηλίου , Γιάννης Φέγγος και Βασίλης Λόης μοιράστηκαν μαζί μας κάποιες από τις σκέψεις και απόψεις τους.

Τον Σεπτέμβριο ήρθε ο Βασίλης Καμάρης στον ΓΣΠ για να αναλάβει τους Παίδες και Έφηβους. Τέσσερις μήνες μετά θα λέγατε ότι η επιλογή ήταν σωστή?

 Ο Βασίλης εκείνη την εποχή βρισκόταν ήδη σε συζητήσεις με ομάδες και κάποιες από αυτές είχαν πιο «δυνατό» όνομα στο WaterPolo από ότι το Περιστέρι. Η εκτίμησή μας είναι ότι ο Βασίλης επέλεξε με κριτήριο την διαφορετικότητά μας και την προοπτική που έχει η υδατοσφαίριση στο Περιστέρι.

  Οι νεαροί σας έχουν κάνει σημαντική πρόοδο από πέρυσι και σημαντική άνοδο από τον Σεπτέμβριο. Τι πιστεύετε ότι  παίζει ρόλο στην εξέλιξη αυτή?

 Αρχικά είναι μια δεμένη ομάδα και αγαπούν όλοι αυτό που κάνουν . Παίχτες και προπονητής είναι ένα! Ο Βασίλης έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των παιδιών και τα παιδιά την εκτίμηση του Βασίλη. Θα έχεις παρατηρήσει ότι προπόνηση με την προπόνηση και αγώνα με τον αγώνα αρχίζουν πια να μιλάνε «κοινή» γλώσσα. Δεν είναι εύκολο να κολυμπάς , να σε πιέζει ο αντίπαλος , να ψάχνεις να βρεις ελεύθερο συμπαίκτη και να ακούς και τον προπονητή. Αυτό ήταν και μία από τις αδυναμίες της περυσινής σεζόν. Φέτος ο Βασίλης βρήκε το κουμπί τους και έχει καταφέρει να τους συντονίσει σωστά. Από την άλλη πλευρά, με την ομάδα στην Α2, τα παιδιά άλλαξαν και εικόνες . Βλέπουν ένα ανδρικό τμήμα που κάνει γυμναστήριο, να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Αρσένη, οι παίκτες είναι δεμένοι και κάνουν πραγματική προσπάθεια καθημερινά. Αυτές οι εικόνες δίνουν ώθηση και σωστή πορεία και στους μικρούς.

 Αν σας ρωτούσαμε πιο είναι τελικά το «ζητούμενο» σε αυτή την προσπάθεια ποια θα ήταν η άποψή σας?

 Το ζητούμενο για ένα τμήμα που ξέρει που θέλει να πάει είναι η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και η υποστήριξη. Το έχουμε ξαναπεί ότι δεν θα κάνουμε βιαστικά βήματα. Θέλουμε να κτίσουμε σωστά! Η πορεία της ομάδας έχει χαραχτεί από πέρυσι με τον Αρσένη και ακολουθούμε όλοι αυτό το πλάνο των 5 ετών. Πιστεύουμε πολύ στην ισχυρή βάση (ακαδημίες) και στο ότι εάν δουλέψεις σωστά θα έρθει και το αποτέλεσμα.

 Το Περιστέρι είναι μία πόλη «φανέλας» , παίζει για την ομάδα, παίζει για την πόλη. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε! Επίσης είμαστε πλέον  - όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την υδατοσφαίριση – ένα χρόνο μαζί. Ξέρουμε ο ένας αρκετά καλά τον άλλο και λειτουργούμε αρκετά πιο άνετα. Το κλίμα φέτος είναι ακόμα καλύτερο από ότι ήταν πέρυσι και αυτό βοηθάει σημαντικά. Περιμένουμε όμως και την πόλη να βοηθήσει λίγο περισσότερο! Είμαστε σίγουροι ότι ο Δήμος κάποια στιγμή θα αναγνωρίσει αυτή μας την προσπάθεια.

 Από την άλλη για εμάς ένας σημαντικός στόχος είναι τα παιδιά να μαθαίνουν σωστά και μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον. Το χαμόγελο μετά από την ένταση της προπόνησης ή του αγώνα – τόσο για τον αθλητή όσο και για τον προπονητή – είναι ίσως το σημαντικότερο ζητούμενο.

 Έχετε χαρακτηριστεί «τμήμα πρότυπο», με θετικά σχόλια και από ανθρώπους εκτός κολυμβητηρίου.

 Θεωρούμε ότι έχουμε καταφέρει να κοιτάμε όλοι στην ίδια κατεύθυνση , από την κερκίδα μέχρι και την πισίνα. Έχουμε βάλει αυστηρούς κανόνες αλλά είμαστε ταυτόχρονα δίκαιοι. Δεν πιστεύουμε στα «Copy» – «Paste». Θέλουμε να φτιάξουμε το δικό μας προφίλ σαν ομάδα. Αυτό στην πορεία θα είναι και το πλεονέκτημά μας . Η διαφορετικότητα και οι ποιοτικές υπηρεσίες. Νομίζουμε ότι έχουμε καταφέρει να βάλουμε τις σωστές αναλογίες μεταξύ «τεχνοκρατισμού» και «ρομαντισμού»! Αυτό ίσως να κάνει εντύπωση σε όσους μας παρακολουθούν . Για εμάς όμως είναι καθημερινότητα και το κάνουμε με κέφι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Καλάθια… αστέρων για το Χαμόγελο του Παιδιού! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας