Τελευταία ενημέρωση 02:15, 18 Αυγ 2022
Κατηγορία Ανθούπολη
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Χρονιά ορόσημο για την ιστορία του Α.Ο Ανθούπολη είναι το 1987, όταν και αποφασίστηκε από την τότε διοίκηση του συλλόγου η δημιουργία ακαδημιών.Ένα πρωτοποριακό έργο για την εποχή αφού λίγες ερασιτεχνικές ομάδες είχαν φυτώριο.

Το έργο αυτό ανατέθηκε στον κ. Γιάννη Μανωλά,έναν έμπειρο δάσκαλο, αφού είχε δουλέψει στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και είχε βγάλει ποδοσφαιριστές όπως ο Σ. Λιβαθηνός κ.α. Η φιλοσοφία του είχε να κάνει περισσότερο με την διαμόρφωση χαρακτήρα και προσωπικότητας στους νεαρούς αθλητές και μετά στην ποδοσφαιρική πρόοδο. 

Έδινε μεγάλη βάση στο ήθος και τον χαρακτήρα των παιδιών και αρκετές φορές αναγκάστηκε να διώξει παιδιά που μπορεί να ήταν καλοί αθλητές αλλά δεν είχαν το απαιτούμενο ήθος. Δίπλα του είχε ανθρώπους που με πολύ μεράκι και αφιλοκερδώς έδιναν την βοήθειά τους για να έχει αυτό το εγχείρημα επιτυχία όπως ο κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος και ο κ. Αντώνης Καρίτζης που πολλά από τα παιδιά τους έβλεπαν σαν οικογένειά τους.

Μετά από την πληροφορία λοιπόν σε όλες τις γειτονιές της Ανθούπολης, ότι δημιουργείται ακαδημία, ένα ανοιξιάτικο Σάββατο του 1987 μαζεύτηκαν στο γήπεδο του Αγ. Ιεροθέου 12 παιδάκια. Μετά την γνωριμία και την πρώτη προπόνηση ήταν τόσο μεγάλη η χαρά των παιδιών που την επόμενη εβδομάδα τα 12 έγιναν δεκάδες παιδάκια που γέμισαν το γήπεδο.

                                                      ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Μετά από πολλές προπονήσεις το έμπειρο μάτι του κυρ-Γιάννη επέλεξε και δημιούργησε τους θρυλικούς "πράσινους" λόγω του χρώματος της φανέλας που φορούσαν. Αυτή η ομάδα στο πρώτο της φιλικό κέρδισε 12-1.Αυτή ήταν η αρχή μιας Ακαδημίας που δύσκολα θα βρεις την σημερινή εποχή, που εκτός από το πολύ ταλέντο στηριζόταν και στις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ παραγόντων ,προπονητών και ποδοσφαιριστών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: «'Εσπασε» τα δοκάρια ο Δημάκης »
Μπακαράς
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Έδωσε το πρώτο τεστ

Έδωσε το πρώτο τεστ

16 Αυγ 2022 Ανθούπολη

Στην Αθήνα Ντένμον-Τζούστον

Στην Αθήνα Ντένμον-Τζούστον

16 Αυγ 2022 ΓΣ Περιστερίου

Κι επίσημα ο Χαρίσης στη Σίβασπορ
Στην Αθήνα ο Μπίλαν

Στην Αθήνα ο Μπίλαν

15 Αυγ 2022 ΓΣ Περιστερίου

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας