Τελευταία ενημέρωση 04:15, 14 Απρ 2021

Ο Φέγγος εξηγεί την φιλοσοφία του τμήματος Πόλο του ΓΣΠ

Κατηγορία Water Polo
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Λίγες μέρες πριν την έναρξη των Play Out ζητήσαμε από τον Γιάννη Φέγγο , να μας πει λίγα λόγια για την φετινή χρονιά αναφορικά με το τμήμα που υπηρετούσε μέχρι πρότινος ως έφορος  και δεν είναι άλλο από την ανδρική υδατοσφαίριση του Γ.Σ.Π.

 Avαλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Φέγγου ατο Perisrerisports:

Θα έλεγες ότι είσαι ευχαριστημένος από την φετινή χρονιά?

 Το Περιστέρι έχει βρει τον δρόμο του στην υδατοσφαίριση και αυτό μας ικανοποιεί! Το πόσο ψηλά θα φτάσει εξαρτάται πλέον από τον Σύλλογο και την πόλη. Για εμάς αυτό που γράφει η μπλούζα του μικρού Χρήστου καλύπτει όλα τα «πιστεύω και θέλω μας» ... ΓΣΠάρα!!!

 Είμαστε σαν ένα κύλινδρος που κυλά... που όπως έλεγαν και οι παλαιότεροι «πέτρα που κυλά  δεν χορταριάζει». Πιστεύουμε ότι όλο το οικοδόμημα βρίσκεται πάνω σε στέρεες βάσεις και κινείται κάθε χρόνο μπροστά. Η στρατηγική μας για υγιή ανάπτυξη είχε δύο πυλώνες ... Ανάπτυξη ακαδημιών και επικοινωνία με τους συμπολίτες μας.

 Καταφέραμε μέσα στα τελευταία 2 χρόνια να αναπτύξουμε σημαντικά τις ακαδημίες μας , διπλασιάζοντας κάθε χρόνο τον αριθμό των νέων παιδιών που έρχονταν κοντά μας για να μάθουν Water Polo. Και δεν μείναμε εκεί ... Στο τμήμα των προμίνι μαθαίνουμε ταυτόχρονα 2 πράγματα ... Κολύμπι , μιας και ο υπεύθυνος του τμήματος είναι ο προπονητής κολύμβησης των Ακαδημιών του Γ.Σ.Π. Γιώργος Κρασάκης και Υδατοσφαίριση μέσα από την καθοδήγηση του Γιώργου και την εθελοντική υποστήριξη του Δημήτρη Καραγιάννη.  Τόσο οι προπονητές όσο και οι αθλητές μας στην κατηγορία προμίνι (6 -8 χρονών) έκαναν φέτος μία τεράστια προσπάθεια και σε λίγες μέρες κλείνουν μία πρώτη χρονιά με φοβερή βελτίωση και σημαντικές αγωνιστικές εμπειρίες.  «Μας κάνατε αρρωστάκια  με την υδατοσφαίριση» μας λένε καθημερινά οι γονείς των μικρών μας και αυτό δείχνει την μαγεία που αιωρείται πάνω από την υδατοσφαίριση της πόλης μας. Μέσα σε λίγους μήνες όλοι μας βλέπουμε τους ίδιους στόχους , έχουμε τα ίδια θέλω και ακολουθούμε τα ίδια πρέπει . Το «ομάδα» δεν είναι απλή αναφορά στο Περιστέρι ... είναι έκφραση με έννοια και βάθος! Σήμερα το 50% της φίλαθλης κερκίδας σε κάθε αγώνα αποτελείται από τα προμίνι και τις οικογένειες τους ! Το είμαστε περήφανοι ... ίσως να είναι και λίγο για αυτό το τμήμα .

 Οι μίνι παίδες μας φέτος είχαν μία ονειρική αγωνιστική πορεία. Η δέσμευσή μας για ενίσχυση των μικρότερων ηλικιακά κατηγοριών – ακολουθώντας τον σχεδιασμό που είχε συμφωνηθεί με τον Αρσένη Μαρούλη (πρώτο προπονητή) – οδήγησε τους μικρούς σε ένα διεθνές τουρνουά προετοιμασίας στην Ιταλία, φέρνοντας  πίσω στο Περιστέρι την 3η θέση και ένα κύπελο στις αποσκευές. Δούλεψαν πολύ φέτος με τον προπονητή τους Μπάμπη Κλεωνάκο και κατάφεραν να φθάσουν στην 3η φάση του Ελληνικού Πρωταθλήματος για την κατηγορία τους . Σήμερα είναι στις 20 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας ! Και μία πορεία που ήταν ιδιαίτερα δύσκολη μιας και η ομάδα έχει πολλά νέα παιδιά που φέτος ξεκίνησαν να αποκτούν αγωνιστικές εμπειρίες. Μπράβο σε προπονητή και ομάδα... μικροί σε ηλικία αλλά έχουν αποδειχθεί μεγάλοι σε καρδιά!

 Οι παίδες μας κατάφεραν και εκείνοι να περάσουν στην 3η φάση  και προσωπικά πιστεύω ότι θα μπορούσαν, με λίγο περισσότερο πείσμα, να κάνουν και κάτι ακόμα παραπάνω. Ο Βασίλης Καμάρης εντάχθηκε φέτος στο προπονητικό Team του Αρσένη και κατάφερε να κερδίσει γρήγορα την εμπιστοσύνη των παιδιών. Έδωσε έναν νέο ρυθμό στην προπόνηση και δούλεψε πάρα πολύ με όλους τους αθλητές. Το συγκεκριμένο τμήμα ξεπέρασε ίσως τους 90-100 αγώνες (επίσημους και φιλικούς) ! Είναι ένα πραγματικά μοναδικό νούμερο.  Στο ίδιο τμήμα φέτος ανήκαν και οι έφηβοι , που δυστυχώς δεν είχαμε σημαντικό αριθμό παιδιών , κάτι όμως που διορθώνεται  από την επόμενη αγωνιστική σαιζόν. Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε ενισχυμένη εκπροσώπηση και σε αυτό το ηλικιακό τμήμα. Η  αγωνιστική εικόνα των παιδιών ήταν εκπληκτική σε αυτά τα δύο τμήματά μας. Τα συγχαρητήρια μας σε όλους!

 Όλα τα τμήματα δούλεψαν και εκτός υγρού στίβου ... Λίγες από τις φετινές μας δράσεις ήταν η συλλογή τροφίμων , η αιμοδοσία, η ιστορία της πόλης του Περιστερίου , η στήριξη του Λαϊκού αγώνα δρόμου. Είναι στην κουλτούρα μας η στήριξη κάθε προσπάθειας που προβάλει την πόλη , που στηρίζει τον συμπολίτη , που μπορεί να μας κάνει καλύτερους.

Όλα αυτά τα παρουσιάσαμε στον κόσμο και δεχθήκαμε καλές κριτικές για την πραγματικά μοναδική πορεία  μας! Είναι σημαντικό να βλέπεις ότι οι κόποι αθλητών , προπονητών,  γονιών και συλλόγου αναγνωρίζεται ως μία θετικά «ιδιαίτερη» προσπάθεια. Το ακούσαμε φέτος από παράγοντες , αθλητές , γονείς και προπονητές άλλων ομάδων αλλά και από ανθρώπους που ασχολούνται με τον αθλητισμό . Δεν θέλουμε απλά να μάθουν τα παιδιά το άθλημα της υδατοσφαίρισης. Θέλουμε αυτά τα παιδιά να τιμήσουν την πόλη τους μέσα από αγώνες και συμπεριφορές. Τότε και μόνο τότε θα έχει πετύχει η προσπάθεια.

Και φτάνουμε στο ανδρικό ! Τι βλέπεις?

 Βλέπω αυτό που είδε όλη την χρονιά η κερκίδα μας και όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την πορεία ενός τμήματος που εργάστηκε καθημερινά με στόχο να βελτιωθεί , να διορθώσει αδυναμίες και να δεθεί σαν ομάδα. Είναι γνωστό ότι τα χρήματα που διαθέσαμε για το ανδρικό μας τμήμα ήταν ελάχιστα.  Στα πλάνα μας η άνοδος στην Α2 ήταν για την χρονιά 2006/17 ... Ανεβήκαμε μία χρονιά νωρίτερα και θέλαμε λίγους μήνες για να συντονιστούμε με τις απαιτήσεις της κατηγορίας. Τα καταφέραμε όμως , αν και δύσκολα και είμαστε εντάξει σε όλες μας τις υποχρεώσεις διατηρώντας ένα μοναδικό κλίμα εμπιστοσύνης όλους αυτούς τους μήνες. Εκτιμούμε την προσπάθεια τόσο του Αρσένη όσο και των αθλητών μας , που κάτω από δύσκολες κάποιες στιγμές συνθήκες, συνέχισαν δυναμικά και πίστεψαν στις δυνατότητες που έχει αυτή η ομάδα. Μας συγκινεί ιδιαίτερα η σχέση φιλίας , εκτίμησης και σεβασμού που έχει αναπτυχθεί από τους νεαρότερους αθλητές μας με τους αθλητές του ανδρικού τμήματος. Αυτό πιστεύουμε ότι δημιουργεί «δεσμεύσεις» για την πορεία. Οι μεν μεγαλύτεροι παλεύουν για ένα καλύτερο «υδατοσφαιρικό» αύριο για τους νεαρούς του Περιστερίου , οι δε «μικροί» θέλουν να φανούν άξιοι συνεχιστές της προσπάθειας. Μην ξεχνάμε ότι όλοι τους φοράνε μαγιό που γράφουν «Peristeri»! Το πιστεύω βαθιά – γιατί το πιστεύουμε και το θέλουμε όλοι μας – ότι θα μείνουμε στην Α2!

 Εσύ και ο Βασίλη δηλώσατε παραιτήσεις ... Σε τι βαθμό θα επηρεαστεί η πορεία της ομάδας από εδώ και πέρα?

 Η προσπάθεια δεν είναι ενός ...δύο ή τριών ανθρώπων . Η προσπάθεια είναι συλλογική. Η βοήθεια μπορεί να δοθεί στην ομάδα από όποια θέση και αν βρίσκεται κάποιος. Σημασία έχει να βλέπουμε όλοι την ίδια διαδρομή και να υπηρετούμε τις ίδιες αξίες . Εμπιστεύομαι τα αντανακλαστικά και του τμήματος αλλά και του Συλλόγου. Κανένας πιστεύω δεν θα αφήσει να χαθεί αυτή η μοναδική ευκαιρία για το Water Polo στο Περιστέρι. Ο φίλος Άκης Λιγνός σε μία ανάρτησή του περιέγραψε την διαχρονική μοναξιά της υδατοσφαίρισης. Αυτό δεν μας αξίζει στην Χωράφα... η μοναξιά σε μια ιδιαίτερη προσπάθεια.

 Ευχόμαστε καλή πορεία και επιτυχία στα Play Out.

Στα παιχνίδια της ανδρικής φέτος είδαμε κόσμο να ακολουθεί ... ακόμα και στην «μακρινή» Λάρισα! Παιδιά από τις ακαδημίες μας ήρθαν και στήριξαν την προσπάθεια των ανδρών μας. Αυτό όμως δεν φτάνει για την συνέχεια. Θα θέλαμε όλοι οι φίλοι του αθλητισμού στην πόλη μας , στο Περιστέρι μας , να έρθουν και να βοηθήσουν ... με ένα χειροκρότημα ...με μία φωνή ... με ένα σύνθημα! Εμείς το φωνάζουμε και το στηρίζουμε παντού. «Εδώ είναι Περιστέρι» και όλα λειτουργούν αλλιώς ...μέσα από προσπάθειες ψυχής!   

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2016 14:55
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Μία από τις 2 φάσεις των Play Out στο Περιστέρι! »
Μπακαράς
Hatzi
Asfaleies Kalogeras
Leventis kreopoleio
neo frontistiria
ACS Περιστερίου

Δημοφιλέστερα

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας