Τελευταία ενημέρωση 17:46, 16 Απρ 2024
Κατηγορία Πνευματική στέγη
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 44ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ελλάδος Α'
Εθνικής Κατηγορίας, που διεξήχθη στο ξενοδοχείο Porto Rio από 5-10 Ιουλίου 2016
Οι κορυφαίοι Έλληνες σκακιστές και σκακίστριες έδωσαν για άλλη μια φορά το αγωνιστικό τους ραντεβού στο Ρίο, στην πανέμορφη παραλιακή κωμόπολη της Αχαΐας, σε ένα 6ήμερο αγώνων για την ανάδειξη της Πρωταθλήτριας Ελλάδος. Έλαβαν μέρος 34 ομάδες και η αγωνιστική τους παρουσία καταγράφηκε ως εξής:
Η ομάδα του ΕΟΑΟ “Φυσιολάτρη” Νικαίας συγκέντρωσε 12 βαθμούς (6 νίκες, 1 ήττα) σε 7 αγώνες και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος για 1η φορά στην ιστορία της! Με τους ίδιους βαθμούς ακολούθησε η περσινή πρωταθλήτρια ΠΣ Περιστερίου στη 2η θέση (ηττήθηκε στον αγώνα εναντίον του Φυσιολάτρη), ενώ ο ΣΟ Καβάλας κατέλαβε την 3η θέση με συνολικό απολογισμό 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.
Οι 14 ομάδες οι οποίες δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια από τις 20 πρώτες θέσεις που θα τους έδιναν το δικαίωμα παραμονής στην Α Έθνική Κατηγορία και κατά συνέπεια υποβιβάζονται είναι οι εξής:

ΑΟ Κηφισιάς, Ναυταθλητική Ένωση Πατρών, ΑΟ “Λατώ” Αγίου Νικολάου, ΟΦΣ Καβάλας, ΣΑ Συκεών Νεάπολης, ΣΟ Νέας Φιλαδέλφειας, ΛΠ Φλώρινας, ΣΟ Αιγάλεω, ΣΟ Ρόδου “Ιππότης”, ΣΟ Ξάνθης, ΣΠΖ Κέρκυρας, ΣΜΣ Ελευσίνας, ΣΟ Φιλιατρών και Ευβοϊκή ΕΣ.

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (Ε.Σ.Σ.Π.) ήταν οι συνδιοργανωτές της κορυφαίας ομαδικής αθλητικής διοργάνωσης της χώρας.

Η τελική κατάταξη στην κορυφή:
1.EOAO “Φυσιολάτρης” Νικαίας
2.ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
3.ΣΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Η Οργανωτική επιτροπή, οι Διαιτητές και το προσωπικό της Α΄Εθνικής 2016 ευχαριστεί όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή τους και ιδιαιτέρως τον κόσμο για την συνεχή παρουσία του κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Τιμήθηκε η μνήμη του Αντώνη Μπέλλου »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περνάει από την Βόννη

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περ…

16 Απρ 2024 ΓΣ Περιστερίου

Ήττα από Ορφέα

Ήττα από Ορφέα

15 Απρ 2024 Ανθούπολη

Χάνει έδαφος

Χάνει έδαφος

15 Απρ 2024 Φοίνικας

Δεν...ξέμπλεξε!

Δεν...ξέμπλεξε!

14 Απρ 2024 ΑΟ Περιστερίου

Τρίτη σερί απώλεια

Τρίτη σερί απώλεια

14 Απρ 2024 Κηπούπολη

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας