Τελευταία ενημέρωση 19:08, 16 Απρ 2024

Η Ολυμπιάδα δεν του πάει! Ε και;

Κατηγορία Ειρήνη
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ολυμπιάδα δεν του πάει! Ε και; Ο «δικός» μας Βλάσης Μάρας, ο σπουδαίος πρωταθλητής του ΓΣ Ειρήνης Περιστερίου ήταν, είναι και θα είναι ένας εκ των κορυφαίων αθλητών που ανέδειξε ποτέ η χώρα μας σε όλα τα αθλήματα.

Τη στιγμή που άπαντες αποθεώνουν- και δικαίως- την σπουδαία Άννα Κορακάκη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στη σκοποβολή, αξίζει να στρέψουμε για λίγο το βλέμμα μας σ' έναν αθλητή που μπορεί να μην ανέβηκε στο βάθρο στο Ρίο, όμως έχει προσφέρει τα μέγιστα στην Ελλάδα: τον Βλάση Μάρα.

Ακόμα και ο πιο «διακεκριμένος» αριθμομνήμων του κόσμου, θα δυσκολευόταν να τα θυμηθεί όλα. Για την ακρίβεια, μάλλον θα έχανε τ' αυγά και τα πασχάλια: 2 φορές χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμια πρωταθλήματα (2001, 2002) στο μονόζυγο. 1 χάλκινο- το 2006. Στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η κατάσταση είναι ακόμα πιο... οργιώδης: χρυσό το 2002. Το 2004. Το 2006. Το 2009. Το 2010. Α, ναι: κι ένα ακόμα ασημένιο το 2008.

Στα δε παγκόσμια κύπελλα, χρειάζεται κινητό προηγμένης τεχνολογίας για να συγκρατήσει τον όγκο των πληροφοριών: το 2005, το 2006, το 2008 και το 2012 ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ το 2010 στο δεύτερο πιο ψηλό.

Μόλις περάσει η επίδραση των αριθμών και ξεθολώσει λίγο το μυαλό, γίνεται εύκολα αντιληπτό το προφανές: ο Βλάσης Μάρας είναι ένας εκ των κορυφαίων (αν όχι ο κορυφαίος) Έλληνας αθλητής της ενόργανης γυμναστικής όλων των εποχών.

Ο 33χρονος, πλέον, Μάρας είναι ο μόνος αθλητής στα χρονικά ο οποίος έχει κατακτήσει 5 χρυσά μετάλλια σ' ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ μετρά άλλα 8 (και ολογράφως προς αποφυγή παρεξηγήσεων: οχτώ) στις υπόλοιπες διοργανώσεις.

Όπως αναφέρει μάλιστα το sdna.gr :«Σύμφωνοι, δε χρειάζεται να είναι κανείς ιδιαιτέρως παρατηρητικός ή να είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή ρέκτης της ενόργανης για να διαπιστώσει ένα «κενό» στο άκρως εντυπωσιακό βιογραφικό του: ο Μάρας, παρά το γεγονός πως είναι ένας θρύλος στο μονόζυγο, δεν έχει σημειώσει μια μεγάλη επιτυχία σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό είναι κάτι που τον κατατρύχει.

Φέτος στο Ρίο- κι αφού είχαν προηγηθεί οι αποτυχημένες προσπάθειες στην Αθήνα, το Πεκίνο και το Λονδίνο- ο Βλάσης πήγαινε με μοναδικό του στόχο το μετάλλιο, ωστόσο δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό και η αρνητική παράδοση συνεχίστηκε.

Ακόμα και μ' αυτό το «ψεγάδι» στην καριέρα του, ο Μάρας παραμένει ένας ασύλληπτος πρωταθλητής, ο οποίος έχει δοξάσει απειράριθμες φορές την Ελλάδα κι έχει γίνει πρότυπο για πολλά παιδιά τα οποία ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα.

Οι φορές που έχει ακουστεί ο εθνικός ύμνος για χάρη του είναι τόσες πολλές, που αν κάποιος θεατής είχε παραστεί σε όλους τους αγώνες του Βλάση, πολύ δύσκολα θα μπορούσε να βγάλει από το κεφάλι του το «Σε γνωρίζω από την κόψη...».

Όσο κι αν πόνεσε η τελευταία (;) χαμένη ευκαιρία του Μάρα για ένα ολυμπιακό μετάλλιο, τα δάκρυα δεν έχουν καμία θέση στην περίπτωσή του.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Αύγουστος 2016 15:21
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Την Δευτέρα για το μετάλλιο ο Πετρούνιας »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περνάει από την Βόννη

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περ…

16 Απρ 2024 ΓΣ Περιστερίου

Ήττα από Ορφέα

Ήττα από Ορφέα

15 Απρ 2024 Ανθούπολη

Χάνει έδαφος

Χάνει έδαφος

15 Απρ 2024 Φοίνικας

Δεν...ξέμπλεξε!

Δεν...ξέμπλεξε!

14 Απρ 2024 ΑΟ Περιστερίου

Τρίτη σερί απώλεια

Τρίτη σερί απώλεια

14 Απρ 2024 Κηπούπολη

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας