Τελευταία ενημέρωση 22:47, 24 Απρ 2024
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

«Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και κάποιες που αφορούν το κεφάλαιο της δικαιοσύνης. Η βασικότερη προϋπόθεση είναι η εγγύηση ταχείας απονομής της δικαιοσύνης όσον αφορά τις αναπτυξιακές και οικονομικές υποθέσεις από ειδικούς δικαστικούς σχηματισμούς με ειδικά επιμορφωμένους δικαστές.

Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για αντιληφθούμε ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ο μεγάλος ασθενής, καθώς η ταχύτητα απονομής της μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός.

Πριν λίγες μέρες υπήρξε ανακοίνωση του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου, όπου μεταξύ άλλων τίθεται το ζήτημα της καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης (θα ξεπεράσει τα 10 χρόνια από την κατάθεση της αγωγής, χρόνος κατά πολύ μεγαλύτερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο), παρόλο που αφορά θέμα ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος με χιλιάδες διαδίκους.

Πέραν της καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα σχετικά με υπόθεση δανείων σε Ελβετικό Φράγκο, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην υπόθεση C-520/21 με θέμα «Σε περίπτωση ακυρώσεως συμβάσεως ενυπόθηκου δανείου η οποία περιέχει καταχρηστικές ρήτρες, το δίκαιο της Ένωσης δεν αντιτίθεται σε αίτημα των καταναλωτών για την καταβολή αποζημίωσης από την τράπεζα, επιπλέον της επιστροφής των ποσών των μηναίων δόσεων που κατέβαλαν», έχει αρκετά στοιχεία που οδηγούν πιθανόν στην δικαίωση των δανειοληπτών σε Ελβετικό Φράγκο.

Θεωρούμε ότι η εν λόγω Απόφαση θα πρέπει να σταλεί από τον κ. Υπουργό της Δικαιοσύνης προς τον Άρειο Πάγο, προκειμένου να εκδοθεί άμεσα Απόφαση επί του ζητήματος, λαμβάνοντας υπόψη και το σκεπτικό της υπόθεσης C-520/21.Το κόμμα μας με στόχο να αναδείξει ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες δανειολήπτες και βλέποντας μια δικαιοσύνη που συστηματικά αργοπορεί να επιτελέσει το καθήκον της την στιγμή που ήδη υπάρχει απόφαση από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέσαμε τα εξής ερωτήματα στους κ.κ. υπουργούς Δικαιοσύνης κ. Γεώργιο Φλωρίδη και Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη:

1ον. Ως προς την εκδίκαση των υποθέσεων που σχετίζονται με τις δανειακές συμβάσεις σε Ελβετικό Φράγκο και την καταγγελλόμενη πιθανότητα καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης, σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης;

2ον. Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών έχει προετοιμάσει νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος των δανειακών συμβάσεων σε Ελβετικό Φράγκο και αν ναι πότε θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο στην Βουλή;

Εμείς θα συμφωνήσουμε με τα λόγια της πρόεδρου του Αρείου Πάγου, κα Ιωάννα Κλάπα, «H Δικαιοσύνη που απονέμεται με καθυστέρηση, τείνει να είναι μη Δικαιοσύνη» και ελπίζουμε η Κυβέρνηση να βοηθήσει με ουσιαστικά μέτρα προς επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης».

* O Ανδρέας Βορύλλας είναι Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών με την  ΝΙΚΗ


 

Ετικέτες

Το Σαββατοκύριακο 20-21/04 πραγματοποιήθηκε στο Κλ. «Ανδρέας Παπανδρέου» το Final Four του Πρωταθλήματος Παμπαίδων B’ U14 για την φετινή αγωνιστική περίοδο. Το Σάββατο 20/04 διεξήχθησαν οι ημιτελικοί.

Στον πρώτο ημιτελικό, η Δάφνη Δαφνίου επικράτησε του Αμύντα με σκορ 79-65 και προκρίθηκε στον τελικό.

Το δεύτερο «εισιτήριο» για τον τελικό πήρε το Περιστέρι, κερδίζοντας την Ακαδημία Ανάπτυξης Αθλητών με 57-47.

Την Κυριακή 21/04 πραγματοποιήθηκαν μικρός και μεγάλος τελικός.

Στον μικρό τελικό για τις θέσεις 3-4, η Ακαδημία Ανάπτυξης πήρε την νίκη επί του Αμύντα και κατέλαβε την 3η θέση.

Ετικέτες

Είναι στιγμές που χαίρεσαι να τον βλέπεις μέσα στο γήπεδο. Πραγματικός εξολοθρευτής.  Που τα συμπαρασύρει όλα στο διάβα του.

Ετικέτες

Το ταξίδι στο όνειρο με προορισμό το Βελιγράδι ξεκινάει σήμερα. Με τις ευχές μιας ολόκληρης πόλης να τον συνοδεύουν ο τεράστιος Γ.Σ.Π. αναχωρεί το μεσημέρι για την πρωτεύουσα της Σερβίας εν όψει του final 4 του BCL και αρχικά για τον μεγάλο αγώνα της Παρασκευής με την Τενερίφη.

Μια στιγμή, ένα ματς που όλοι ανυπονομούμε να το ζήσουμε. Από μακριά εδώ στο Περιστέρι αλλά δεν έχει σημασία, η καρδιά μας θα είναι στο Βελιγράδι. Εκεί θα βρεθούν όμως και πάρα πολλοί φίλαθλοι που με «αεροπλάνα και...βαπόρια» θα ενισχύσουν τηβν προσπάθεια των παικτών του Σπανούλη. Όπως ανακοίνωσε άλλωσε ο σύλλογος μέσα σε χρόνο ρεκόρ η πτήση τσάρτερ έκανε sold out

ΓΣΠάρα ζούμε στην κορυφή της Έυρώπης να σε δούμε!

Ετικέτες

Ο περιστεριώτης Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών Βασίλης Λώλος παραβρέθηκε στα εγκαίνια της νέας Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Οικοτροφείο του Σωματείου «ΙΚΕΛΟΣ» στα όρια των δήμων Πετρούπολης & Ιλίου.

 Τον αγιασμό του νέου Οικοτροφείου τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. κ. Αθηναγόρας, παρουσία της προέδρου του Σωματείου «ΙΚΕΛΟΣ»  Λεμονιάς Νικολοπούλου και του Υφυπουργού Υγείας αρμόδιου για θέματα ψυχικής υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

 Στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών Βασίλης Λώλος έδωσε συγχαρητήρια εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά  στην πρόεδρο του «ΙΚΕΛΟΥ» Λεμονιά Νικολοπούλου και στους συνεργάτες της για το σπουδαίο έργο που πραγματοποιούν και τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Περιφέρεια θα είναι εμπράκτως δίπλα στο Οικοτροφείο για την επίλυση ζητημάτων που πιθανώς να προκύψουν στο μέλλον ώστε η δομή να  δικασφαλίζει την παραμονή των ενοίκων στην κοινότητα και τη συνέχιση των σχέσεών τους με τη ζωή και τη δράση της τοπικής κοινωνίας.

 Στην τελετή εγκαινίων εκπροσώπησαν ακόμη την Περιφέρεια Αττικής, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Μαριάνα Τουμαζάτου και η  Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αθανασία Παπασπύρου.

 

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας