Τελευταία ενημέρωση 13:26, 16 Απρ 2024
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Τον τίτλο του Πρωταθλητή ΕΣΚΑ κατέκτησε στους Παίδες το βράδυ της Τρίτης (2/4) η ομάδα του ΓΣ Περιστερίου επικρατώντας (80-69) στον τελικό του Πλάτωνα, στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης» του Χολαργού!

Πρόκειται για τη δεύτερη σερί σεζόν που οι Παίδες του Περιστερίου κατακτούν τον τίτλο στην ΕΣΚΑ, ενώ πέρσι κατέκτησε μαζί και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Στον ημιτελικό το Περιστέρι είχε αποκλείσει τον Δούκα και ο Πλάτων τον Παναθηναϊκό.

Κατακτώντας το τρόπαιο η ομάδα Παίδων του ΓΣ Περιστερίου προκρίθηκε απευθείας στα τελικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, ενώ ο Πλάτων, θα παίξει με τους 2ους των ΕΚΑΣΘ, ΕΣΚΑΝΑ για μια ακόμα θέση στην τελική φάση.

Οι παίκτες της Κατερίνας Δελή συνάντησαν αντίσταση στο πρώτο ημίχρονο (35-41), αλλά στη συνέχεια επέβαλλαν τον ρυθμό τους και με εξαιρετική άμυνα στο τρίτο 10λεπτο (επιμέρους σκορ 23-7) έβαλαν τις βάσεις για να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου. Οι «κυανοκίτρινοι» κράτησαν πολύ χαμηλά σε παραγωγικότητα τον αντίπαλο τους στο δεύτερο μέρος και έφτασαν στη νίκη-τίτλου.

Τα χρυσά μετάλλια στους Παίδες του Περιστερίου απονεμήθηκαν από την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού & Πολιτισμού Μαρία Αθανασάκη – Μουντάκη και από τον Α’ Αντιπρόεδρο ΕΣΚΑ, Φώτη Τσώνη.

Στη δευτεραθλήτρια ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Πλάτωνα, τα ασημένια μετάλλια δόθηκαν από τον Γεν. Γραμματέα ΕΣΚΑ, Άγγελο Τάσκο και τον Επικεφαλής της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Ανδρών – Νέων Βασίλη Κωνσταντακόπουλο.

Το Κύπελλο στους Πρωταθλητές δόθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΣΚΑ, Γιάννη Αλεξόπουλο.

Διαιτητές: Ζακεστίδης, Καψιώχας, Βελέντζας.

Δεκάλεπτα: 21-22, 35-41, 58-48, 80-69.

ΓΣ Περιστερίου (Δελή): Σπέντζος 3, Μπουρβάνης 1, Χαϊδεμένος 19 (2 τριπ.), Παπαδόγιαννης, Τζερεμές 13 (2 τριπ.), Κοντογιάννης 7, Φυλαχτάκης 15, Ράββας 8 (2 τριπ.), Καπιρέλης 14 (1 τριπ.).

Πλάτωνας (Σγουρίτσας): Βλαχονικολής 7 (1 τριπ.), Κοσμάς, Σκιαδάς, Σκαρλάτος 3 (1 τριπ.), Ζαφείρης 20 (1 τριπ.), Παππάς 10 (1 τριπ.), Βασιλείου 3, Γιαντσίδης 13 (2 τριπ.), Καρέλλας, Θελερίτης, Κωτσαράς 13 (1 τριπ.).

Ετικέτες

 Aυτή η ομάδα μας έχει πείσει ότι όλα τα μπορεί άρα και το break μπορεί!

Με την κάτοχο του τίτλου στο Basketball Champions League, τη Βόννη θα αναμετρηθεί απόψε (3/4, 20:00, Cosmote Sport 4) το Περιστέρι bwin στην Telekom Dome στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης.

Ο Βασίλης Σπανούλης και οι παίκτες του είναι πανέτοιμοι για την πρώτη «μάχη» επί γερμανικού εδάφους, όπου θέλουν να αξιοποιήσουν την καλή αγωνιστική τους κατάσταση.

«Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας με τη Βόννη, τον πρώτο προημιτελικό του Basketball Champions League. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φτάσουμε ως εδώ και θα τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε στη νίκη» υποστήριξε ο Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς, αναφερόμενος στην αναμέτρηση με τη Βόννη.

Και συμπλήρωσε: «Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα, που αγωνίζεται αρκετά καλά στην έδρα της. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να δώσουμε μάχη για 40 λεπτά με πολύ ένταση και ενέργεια, προσπαθώντας να παίξουμε το παιχνίδι μας όπως κάνουμε όλη την χρονιά, προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας».

Ετικέτες

Την 4η θέση κατέκτησε η ομάδα πόλο Νέων Ανδρών Κ19 (γεννημένοι 2005 και μικρότεροι) του ΓΣ Περιστερίου συμμετέχοντας στην τελική φάση (29-31/3) του Πανελληνίου πρωταθλήματος της κατηγορίας στην οποία βρέθηκαν οι οκτώ καλύτερες ομάδες της χώρας.

Έπειτα από τη διεξαγωγή 5 αγώνων ο ΓΣΠ τερμάτισε στην 4η θέση, χάνοντας στον μικρό τελικό το χάλκινο μετάλλιο στη διαδικασία των πέναλτι από τον Παναθηναϊκό.

Αυτή είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που η ομάδα του ΓΣ Περιστερίου συμμετέχει στην τελική φάση της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας, κατακτώντας για 3η συνεχόμενη φορά την 4η θέση, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την καλή δουλειά που γίνεται στις υποδομές του συλλόγου, που κατατάσσει την ομάδα του ΓΣΠ σταθερά ανάμεσα στις καλύτερες της χώρας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Φάση ομίλου:
Β’ Όμιλος (Κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης)
ΓΣ Περιστερίου – ΝΟ Λάρισας 17-10
ΓΣ Περιστερίου – Πανιώνιος ΓΣΣ 13-6
ΓΣ Περιστερίου – Παναθηναϊκός ΑΟ 10-11

Η Βαθμολογία (Τελική)
1. Παναθηναϊκός 9
2. ΓΣ Περιστερίου 6
3. Πανιώνιος 3
4. ΝΟ Λάρισας 0

Στον ημιτελικό η ομάδα του ΓΣ Περιστερίου αντιμετώπισε τον πρώτο του Α’ ομίλου και μετέπειτα πρωταθλητή, ΝΟ Βουλιαγμένης, γνωρίζοντας την ήττα με 12-7.

Κατόπιν, στον μικρό τελικό αναμετρήθηκε ξανά με τον Παναθηναϊκό, όπως και στη φάση των ομίλων. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ σε όλη την αναμέτρηση και η κανονική διάρκεια έληξε 7-7, με την αναμέτρηση να οδηγείται οδηγήθηκε στα πέναλτι.
Παναθηναϊκός ΑΟ – ΓΣ Περιστερίου 11-9 πέναλτι (7-7 κανονική διάρκεια).

Ο προπονητής των Νέων Ανδρών Κ19 του ΓΣ Περιστερίου Κώστας Λούδης και ο άμεσος συνεργάτης του Κώστας Πασλής είχαν στη διάθεση τους 18 αθλητές. Αυτοί ήταν οι εξής:

Μιχάλης Αλευρίδης, Στέλιος Δημητρίου, Χρήστος Καμτσιούρης, Στέλιος Καραμπάτης, Άγγελος Καραμπάτσος, Φίλιππος Κυπριώτης, Γιώργος Κυριαζής, Κωνσταντίνος Λίτινας, Σταύρος Λίτινας, Δημήτρης Μαστρογιαννάκος, Ανδρέας Μπιτσάκος, Κωνσταντίνος Μπιτσάκος, Μανώλης Σεννής, Γιάννης Σπηλιόπουλος, Γιάννης Τσαγκαράκης, Παναγιώτης Φλώρος, Θανάσης Χιώτης, Στέλιος Χρυσικάκος.

Ετικέτες
Εξαιρετική κίνηση fair play από την γυναικεία ομάδα του Ατρόμητου στον αγώνα πρωταθλήματος της Β' Εθνικής με αντίπαλο τον Πήγασο Θριασίου.
Ετικέτες

Ο Περιστεριώτης βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Βορύλλας, αναφερόμενος στον εκλογικό θρίαμβο του Εκρέμ Ιμάμογλου, δήλωσε τα παρακάτω:

”Χαιρετίζουμε την μεγαλειώδη εκλογική νίκη που διήγαγε ο ποντιακής καταγωγής δήμαρχος Κωσταντινούπολης κύριος Ιμαμογλου έναντι των αντιπάλων του και ευχόμαστε ο εκλεκτός των Ρωμιών της Πόλης αλλά και φίλος, κατά δήλωσή του, της Ελλάδας, να αποκαταστήσει και πάλι την Αγιασοφιά ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και φάρο των απανταχού ορθοδόξων.

Ευχόμαστε, επίσης, να είναι ο κύριος Ιμάμογλού αυτός που θα εγκαινιάσει την θεολογική σχολή της Χάλκης αλλά και να εξασφαλίσει την ευρωστία των ομογενών μας στην Πόλη.

Ο ποντιακός ρυθμός της λύρας, που ακούσαμε κατά την επινίκια  ομιλία του, να γίνει γέφυρα φιλίας των δύο λαών, ελπίζοντας πως θα ακούσουμε και μία συγνώμη για την γενοκτονία των Ποντίων μετά από 110 χρόνια”

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περνάει από την Βόννη

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περ…

16 Απρ 2024 ΓΣ Περιστερίου

Ήττα από Ορφέα

Ήττα από Ορφέα

15 Απρ 2024 Ανθούπολη

Χάνει έδαφος

Χάνει έδαφος

15 Απρ 2024 Φοίνικας

Δεν...ξέμπλεξε!

Δεν...ξέμπλεξε!

14 Απρ 2024 ΑΟ Περιστερίου

Τρίτη σερί απώλεια

Τρίτη σερί απώλεια

14 Απρ 2024 Κηπούπολη

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας