Τελευταία ενημέρωση 02:49, 22 Ιαν 2021
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Ο τραυματίας Γκαλβάο απουσιάζει από την αποστολή του Ατρόμητου για τον αυριανό αγώνα με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ετικέτες

Είχα πολύ καιρό να συλλάβω εαυτόν να χειροκροτά για κάτι αθλητικό, ειδικά στην περίεργη εποχή που ζούμε, του εγκλεισμού, το φόβου, της αγωνίας και της προσμονής για την επόμενη ημέρα.

Ετικέτες

Πολύ μεγάλες θα είναι οι επιπτώσεις με το συνεχιζόμενο lock down σε βάθος χρόνου για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την παραγωγική διαδικασία που πραγματοποιείται μέσα από τις χιλιάδες ακαδημίες σε όλη την επικράτεια που παραμένουν κλειστές.

Αν θέλουμε να μιλάμε για πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου μάλλον θα πρέπει να την ξεχάσουμε και αυτό δεν φαίνεται μόνο από τη βαθμολογική κατάταξη των συλλόγων μας στην Ευρωπαϊκή Κατάταξη αλλά και στην αδυναμία της εξέλιξης των ταλέντων που εδώ και ένα χρόνο μένουν καθηλωμένα στα σπίτια τους.

Η εξήγηση είναι πολύ απλή: Σκεφθείτε τη ψυχολογία ενός 13χρνου, ενός 14χρονου, ενός 15χρονου παιδιού που από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα είναι ουσιαστικά στην αδράνεια και βλέπει να σταματάει απότομη η αναπτυξιακή του πρόοδο σε μια πολύ ευαίσθητη ηλικία.

Όσο οι ακαδημίες παραμένουν κλειστές αυτά τα παιδιά θα μένουν συνεχώς πίσω, όχι μόνο από ψυχολογικής πλευράς θα χρειαστούν χρόνο να επανέλθουν αλλά και από αγωνιστικής θα μείνουν  πάρα πολύ πίσω.

Σε βάθος χρόνου λοιπόν οι επιπτώσεις του lock down στις ακαδημίες θα έχει αντίκτυπο και στις επαγγελματικές ομάδες που ενδεχομένως να χάσουν ταλέντα ή που ακόμη τα ταλέντα τους δεν θα είναι ίδια όπως πριν. Κι επειδή η βάση του ποδοσφαίρου είναι τα ερασιτεχνικά σωματεία μέσα από τα οποία οι ειδικοί των μεγάλων ομάδων ψαρεύουν ταλέντα όσο οι ακαδημίες παραμένουν κλειστές τόσο θα βαθαίνει η κρίση.

Και καλό θα είναι εκείνοι που κόπτονται για την ...πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου να ασκήσουν περισσότερη πίεση στους ιθύνοντες για να ανοίξουν πάλι τα γήπεδα και να υποδεχθούν τα χιλιάδες ελληνόπουλα που διψούν για το αγαπημένο τους άθλημα, που διψούν να κοινωνικοποιηθούν δίπλα στους συναθλητές τους, δίπλα στους εκπαιδευτές προπονητές τους.

Ετικέτες

Άμεση και ταχύτατη ήταν η αντίδραση του ΓΣΠ στην αποχώρηση Γκρέι καθώς απέκτησε τον σομπρέρο Χόρχε Γκουτιέρες, τον πρώτο Μεξικανό της 50χρονης ιστορίας του.

Ετικέτες

Οι πάντα υπερφίαλοι Ρωμαίοι αρέσκονται στο να εκθειάζουν εαυτούς, ότι μένουν «στην ομορφότερη πόλη του κόσμου», άρα έχουν και «το καλύτερο ντέρμπι του κόσμου»: Λάτσιο – Ρόμα απόψε.

Η Λάτσιο ιδρύθηκε το 1900 από ανθρώπους της αστικής τάξης που έδρευαν στο βόρειο μέρος της Ρώμης και της έδωσαν το όνομα της περιφέρειας Latium. Η Ρόμα ακολούθησε το 1927 με… κυβερνητική, δικτατορική διαταγή του Μπενίτο Μουσολίνι που αποφάσισε να ενωθούν όλες οι ομάδες πόλης σε μία: Αλμπα Ρόμα, Ρόμαν και Φορτιτούντο Ρόμα το δέχθηκαν, όχι όμως και η Λάτσιο που αντιστάθηκε με τις ευλογίες ενός εκ των στρατηγών του Μουσολίνι, του Τζόρτζιο Βακάρο. Πήρε το όνομα της «αιώνιας πόλης».

Αν κάποιος περίμενε όμως ότι η έμπνευσης «Ντούτσε» Ρόμα θα ασπαζόταν και τα φασιστικά ιδανικά του, έγινε το αντίθετο: οι φιλελεύθεροι της πόλης έγιναν οπαδοί της ενώ στη Λάτσιο άρχισαν να στρέφονται οι ακραίοι και οι φασίστες, το παράδοξο είναι ότι οι «τζιαλορόσι» προήλθαν από την εργατική τάξη και οι «λατσιάλι» από την ελιτίστικη πλευρά της πόλης, στα βόρεια.

Γενικώς η γαλάζια πλευρά της Ρώμης, γενικά, έγερνε πάντα προς τη ακροδεξιά και αυτό επικυρώθηκε όταν εμφανίστηκαν οι Irriducibili, οι ultras της Λάτσιο,. Αντίθετα, για τους οργανωμένους της Ρόμα, η πολιτική δεν είχε τόσο σημασία, ειδικά από το 1977 όταν οι σύνδεσμοι ενώθηκαν υπό την ονομασία Roma Commando Ultra’ Curva Sud. Δέκα χρόνια μετά όμως η συμμαχία διαλύθηκε και το κουμάντο στην Curva Sud πέρασε στους Boys, οι οποίοι δεν είχαν κρύψει ποτέ τις δεξιές πεποιθήσεις τους. Από τα 70s στη Ρόμα υπήρχε και το γκρουπ οπαδών ονόματι Fedayn με άκρως αριστερές ιδέες: πώς «έδεσαν» με δεξιούς και, κατά μειονότητα, ακροδεξιούς στους τιφόζι των «τζιαλορόσι», ήτοι ένα πέταλο με εκ διαμέτρου διαφορετικό πολιτικό υπόβαθρο, είναι ερώτημα. Ισως η εξήγηση να είναι το γνωστό Campanilismo, ήτοι η ισχυρή σχέση που έχει ένας Ιταλός με την πόλη του και την περιοχή του - αλλά όχι με την χώρα του.

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

 

Ετικέτες
Μπακαράς
Hatzi
Asfaleies Kalogeras
Leventis kreopoleio
neo frontistiria
ACS Περιστερίου
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας