Τελευταία ενημέρωση 03:49, 20 Οκτ 2020
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

----- «Αρέσω παιδί μου αρέσω πώς να το κάνουμε»!. Φιλαράκια μου δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω γιατί όπως μαθαίνω όταν παίρνετε στα χέρια σας την εφημερίδα το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να ξεκινήσετε την ανάγνωση από εμένα. Οποία χαρά και τιμή να είμαι τόσο περιζήτητη. Μου δίνετε τη δύναμη να συνεχίσω με το ίδιο πάθος και με το ίδιο ύφος. Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα.

----- Για να καταλάβετε τι απήχηση έχω!. Δεν…προλαβαίνει η εφημερίδα να φθάσει στα σημεία της διανομής και αμέσως πέφτουν τα τηλέφωνα. Είδες τις έγραψες η Ρουμπίνη; Γιατί το έγραψε; Άμα γράψω δέκα καλά φίλοι μου κανείς δεν θα με πάρει για ευχαριστώ. Άμα γράψω ένα κακό θα μου στείλουν μηνύματα, εξώδικα, απειλές. Βρε πως είναι η ζωή!.

----- Να θυμάστε φίλοι μου θέλω ένα πράγμα. Πάντα θα είσαι ο κακός σε μια ιστορία που διηγείται λάθος. Γι’ αυτό και την ιστορία να την μαθαίνετε  και από τις δύο πλευρές και ποτέ από τη μια. Σας το λέω αυτό γιατί πολλές φορές ακούνε κάποιοι τη μια πλευρά και βγάζουν λανθασμένα συμπεράσματα αφού δεν έχουν ακούσει την άλλη.

---- Επειδή θέλω να είμαι δίκαιη και παραδέχομαι τα λάθη μου όχι σαν κάποιους άλλους. Που δεν έγινε όμως σκόπιμα αλλά από αμέλεια. Εκτός από τον Μανώλη Τσαγκιώτη, όπως έγραψα στο προηγούμενο τεύχος, ένας ακόμη Δημοτικός Σύμβουλος που τιμά το ρόλο του χωρίς να έχει πάρει κάποιο αξίωμα είναι ο Τάκης Παναγιωτόπουλος από το Μπουρνάζι. Με δεύτερη θητεία στην πλάτη του είναι ένας απόλυτα σωστός  Δημοτικός Σύμβουλος.

----- Το θέμα με τη φύλαξη των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης δεν είναι τωρινό αλλά διαχρονικό. Και δεν είναι μόνο το Περιστέρι, σε όλες τις πόλεις της Αθήνας τα ίδια γίνονται. Τις προάλλες, «ποντικοί» μπήκαν μέσα στο κοντέινερ του Άγιου Ιερόθεου  στο γήπεδο της Χωράφας και έκλεψαν ρουχισμό και όργανα. Που προορίζονταν μάλιστα για παιδιά.  Άντε και τα πήραν, που θα πάνε να τα πουλήσουν και πόσα θα πιάσουν; Όταν είσαι ξεδιάντροπος τα παιδιά θα σκεφθείς;

----- Μου κάνει  την τιμή να με διαβάζει ο Ρούμπας και μάλιστα στις διακοπές του αλλά  «πρόεδρε», επειδή σου αρέσει να σε αποκαλούν έτσι, με γυαλιά ηλίου δεν μπορείς να διαβάσεις το «Αθλητικό Περιστέρι». Άλλο η μόστρα, άλλο το διάβασμα. Αφού τα έχεις τα γυαλάκια του διαβάσματος γιατί τα αφήνεις παρατημένα στο τραπεζάκι και προσπαθείς να με διαβάσεις με τα γυαλιά ηλίου;  Κανονικά έπρεπε να βάλω τη φωτογραφία που ανάρτησες αλλά δεν χαραμίζω το χώρο μου.

---- Να γυρίζεις φίλοι  βράδυ από τον Πειραιά στο Περιστέρι διασχίζοντας τη Θηβών. Σκοτάδια στην αρχή, ο φωτισμός  γίνεται κάπως καλύτερος μπαίνοντας στο Αιγάλεω χωρίς σπουδαία πράγματα αλλά μόλις περνάς την Καβάλας και έρχεσαι  στο Περιστέρι να καταλαβαίνεις αμέσως τη διαφορά. Σαν να οδηγείς μέρα. Μικρές λεπτομέρειες που άμα τις προσέξεις κάνουν τη διαφορά.

---- Τύφλα να έχουν οι «Άγριες Μέλισσες». Σαν το «Διαφάνι» μου παρομοίωσε την πόλη μας,  μια φίλη βλέποντας και παρατηρώντας όσα συμβαίνουν. Και δεν απέχει μακριά ο παραλληλισμός. Εξάλλου οι ιστορίες που εκτυλίσσονται στο «Διαφάνι» μπορεί να είναι προϊόν μυθοπλασίας αλλά ποιος μου λέει ότι δεν μπορούν να συμβούν και στην πραγματικότητα. Για μένα γίνονται όλα αυτά για να έχω ψωμί για αύριο φιλαράκια μου.

---- Μου το είπε ένας παλιός συμπολίτης μας και αυτό που θα διαβάσετε είναι είδηση. Ο  showman Γιώργος Μαρίνος που είναι πια 81 ετών έχει ρίζες από το Περιστέρι. Ο πατέρας του Αλέξανδρος, έκανε εξορία στη Μακρόνησο, είχε μαγαζί στο Περιστέρι αλλά επειδή δεν μπόρεσε να δεχθεί τη διαφορετικότητα του παιδιού του οι δρόμοι τους χώρισαν πολύ σύντομα πριν ακόμη ξεκινήσει την σπουδαία του καριέρα.

---- Επειδή έχουν ξεκινήσει ερευνητικές επαφές με διπλωματικό χαρακτήρα δεσμεύομαι να κάνω πάσο. Οι «μεγάλες» δυνάμεις έχουν μπει στη μέση για να γεφυρώσουν το χάσμα που κανονικά έπρεπε να είχε γεφυρωθεί όχι προ ημερών ή προ μηνών αλλά προ ετών. Ποτέ δεν είναι όμως αργά. Και θα σας ενημερώσω όποια και αν είναι η κατάληξη γιατί θα αναρωτιέστε τι έπαθε η Ρουμπίνη και κάθεται στα αβγά της.                                                                                                            Η Ρουμπίνη

Ετικέτες

Λες και ήθελε να περάσει πάλι από την πόλη του!

Σύμπτωση; Τραγική ειρωνεία; Ότι και  να είναι ο σπουδαίος Γιάννης Πουλόπουλος που ζούσε στην Κηφισιά  πάρα πολλά χρόνια,  «έφυγε» ουσιαστικά στην πόλη που μεγάλωσε σε τέτοιο βαθμό που να θεωρείται «Περιστεριώτης». Όταν πέντε μέρες πριν το θάνατο του ένιωσε αδιαθεσία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» στις παρυφές του Περιστερίου λες και ήθελε να περάσει από την πόλη που αγαπούσε και πάντα μιλούσε με τα καλύτερα λόγια. Στα εφηβικά του χρόνια μάλιστα πριν ξεκινήσει την τεράστια καριέρα του στο χώρο του τραγουδιού, έπαιξε ποδόσφαιρο σε τρεις ομάδες, τον Ατρόμητο, τον Ιερόθεο και τον Ήφαιστο. Η ΠΑΕ Ατρόμητος κατέθεσε μάλιστα στεφάνι στην εξόδιο ακολουθία που έγινε στις 26 Αυγούστου στο κοιμητήριο της Κηφισιάς.

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

Οι παλαίμαχοι με νέα πρόταση για το «Α. Ράμφος»

Με νέα επίσημη πρόταση για την ονοματοδοσία  του δημοτικού σταδίου Περιστερίου επανέρχονται οι Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου. Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη τους πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο για να ονομαστεί το γήπεδο σε «Άγγελος Ράμφος» που ψηφίστηκε ομόφωνα αλλά δεν υλοποιήθηκε, έστειλαν πριν λίγες μέρες νέο έγγραφο στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βασίλη Λώλο στο οποίο ανακοινώνουν την εν νέου απόφαση τους για να δοθεί στο δημοτικό στάδιο το όνομα του παλαιού άσου της ομάδας. Να σημειώσουμε ότι είχε προταθεί και το «Παλαίμαχοι Ατρόμητου» ως όνομα του γηπέδου αλλά δεν είχε εκ των προτέρων καμία τύχη. Πλέον το λόγο έχει πάλι η δημοτική αρχή για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι.

-------------------------------------------------------------------------------------

 

Κάλυψε τη ζημιά!

Την οικονομική ζημιά από την απώλεια της ευρωπαϊκής συμμετοχής κάλυψε φέτος ο Ατρόμητος με την πώληση του Δημήτρη Λημνιού από τον ΠΑΟΚ στην Κολωνία. Ο Γιάννης Αγγελόπουλος που είχε χειριστεί τη μεταγραφή του νεαρού άσου από τον Ατρόμητο στον ΠΑΟΚ μέσα στους όρους της συμφωνίας είχε συμπεριλάβει και ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 10%. Η Κολωνία πλήρωσε στον ΠΑΟΚ, ένα ποσόν κοντά στα 3,5 εκ. ευρώ κάτι που σημαίνει ότι το όφελος του Ατρόμητου από αυτό το deal είναι 350 χιλιάδες ευρώ εξασφαλισμένα.

Λαμβάνειν από Κολωνία!

Χρήματα για τον Δημήτρη Λημνιό θα δώσει όμως και η Κολωνία απευθείας στον Ατρόμητο και μάλιστα εντός ενός μήνα. Ο Ατρόμητος δικαιούται το «training fee compensation» (αμοιβή επαγγελματικής εκπαιδεύσεως για παίκτες, που αγωνίστηκαν στις ομάδες από τις οποίες αποκτήθηκαν από 18 ως 23 ετών)  αλλά και το «solidarity» (μηχανισμός αλληλεγγύης), που  αφορά την εκπαίδευση παικτών από τις ακαδημίες ως και τα 23 χρόνια. Μια πρόσθεση και των δύο βγάζει ένα ποσόν κοντά ή λίγο παραπάνω από τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Και από Μπάρκα!

Ο Ατρόμητος έχει ωστόσο σε εκκρεμότητα και το θέμα του Βασίλη Μπάρκα που πουλήθηκε στην Σέλτικ από την ΑΕΚ. Κι εδώ είχε μπει ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 15% αλλά για την ώρα η ΑΕΚ κάνει…τσιριμόνιες και θα χρειαστεί επαφή σε κορυφαίο διοικητικό επίπεδο για την επίλυση του θέματος καθώς τα χρήματα που αναλογούν στον Ατρόμητο είναι κάπου στα 600 χιλιάρικα. Σίγουρα πάντως η ομάδα δικαιούται το solidarity για την εκπαίδευση του Μπάρκα που είναι κοντά στις 125.000 ευρώ.

Αλλαγή με Κλαρκ!

Η καλή αγωνιστική του συμπεριφορά στο διάστημα που γνώριζε ότι ήταν «υπ’ ατμό» αλλά και η αναθεώρηση κάποιων πραγμάτων από τον Κάναντι, κράτησαν τελικά τον Κλαρκ Ενσικουλού  και στη νέα σεζόν. Ο ποδοσφαιριστής από το Κονγκό είχε ειδοποιηθεί ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα της ομάδας και έψαχνε να βρει νέα στέγη. Τελικά όχι μόνο έμεινε στο Περιστέρι αλλά ο Κάναντι του έδωσε χρόνο συμμετοχής ως αλλαγή στο ανεπιτυχές ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος κόντρα στον Βόλο.

Κατάλληλος ο Άγγελος!

Το κατάλληλο πρόσωπο για τη διαφημιστική του καμπάνια επέλεξε ο ΓΣ Περιστερίου για την προώθηση της Ακαδημίας. Δεν είναι άλλο από τον Άγγελο Κορωνιό που μπορεί να έχει αποτραβηχθεί από την ομάδα καθώς δεν πηγαίνει στο γήπεδο να την παρακολουθήσει ωστόσο αποδέχθηκε την πρόταση για να στείλει το δικό του μήνυμα μέσα από το χώρο που έκανε τα πρώτα του βήματα και αναδείχθηκε. Και δεν είναι άλλος από την «Πρόνοια», το γήπεδο που ανέδειξε και τόσους σπουδαίους καλαθοσφαιριστές.

Πέρασαν σε σχολές!

Τρεις παίκτες του Ατρόμητου Κ19, γεννημένοι το 2002, θα συνδυάσουν πλέον  ποδόσφαιρο και σπουδές καθώς κέρδισαν την εισαγωγή του στα ανώτερα εκπαιδευτικά Ιδρύματα μέσα από  τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις γι’ αυτό και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Συγκεκριμένα ο Θωμάς Γούλας πέρασε στο Γεωπονικό Αθήνας (Επιστήμη τροφίμων και διατροφής ανθρώπου), ο Γεώργιος Ανθουλάκης  στο Πανεπιστήμιο Σερρών (Οικονομικών επιστημών) και ο Γιάννης Σάλτας  στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων).

Ο περιστεριάρχης

9η σελιδα

Ποιος το περίμενε!

Ποιος θα το περίμενε ότι θα ερχόταν  η στιγμή που ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Παχατουρίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Τσαγκιώτης θα χώριζαν τους δρόμους τους 1,5 χρόνο μετά τις τελευταίες εκλογές. Γνωστή σε όλο το Περιστέρι, ήταν η δυνατή τους σχέση επί σειρά ετών όταν ο Τσαγκιώτης βρισκόταν συνεχώς δίπλα στον δήμαρχο σε όλες τις εκφάνσεις της πετυχημένης του πορείας από το 2002 στην πόλη μας  κι εντεύθεν.

Μεγάλες ανατροπές!

Η πολιτική όμως αγαπητοί μου φίλοι μπορεί να κάνει τις πιο μεγάλες ανατροπές, το έχουμε δει σε κορυφαίο επίπεδο.  Τα πάντα ρει. Ο Τσαγκιώτης διαφώνησε με την απόφαση του δημάρχου να αξιοποιήσει τον Γιάννη Καλαντώνη αλλά και την μη ανανέωση της σύμβασης 14 υπαλλήλων που είχαν προσληφθεί με 4μηνο  με αποτέλεσμα να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του και μάλιστα με έντονο τρόπο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης θέτοντας την ίδια ώρα τον εαυτό του εκτός δημοτικής ομάδας. Αυτομάτως τα 20 χρόνια συμπόρευσης αποτέλεσαν παρελθόν.

«Κόκκινες» γραμμές!

Πλέον ο Μανώλης Τσαγκιώτης θα συνεχίσει ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κάνοντας λόγο σε επίσημη τοποθέτηση του για «κόκκινες γραμμές» που δεν μπορεί να προσπεράσει. «Έχω ήσυχη και καθαρή την συνείδηση μου. Είμαι παλαιότερος και από τους παλαιότερους καθώς για 20 ολόκληρα χρόνια στάθηκα δίπλα στην παράταξη και στον δήμαρχο προσωπικά με όλες τις ψυχικές και σωματικές δυνάμεις μου. Ούτε οι «μεταγραφές» μου αρέσουν όταν ικανά στελέχη της παράταξης είναι αναξιοποίητα αλλά ούτε και μπορώ να απολύσω με τη ψήφο μου 14 συμβασιούχους που είχαν δικαίωμα ανανέωσης συνεργασίας» έγραψε σχετικά.

«Αντίο» στον δάσκαλο!

Στα 54 του μόλις χρόνια έφυγε μέσα στον Αύγουστο από τη ζωή και ο δάσκαλος Βαγγέλης Μυλωνάς, ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο στην πόλη και ένθερμος φίλαθλος τόσο του Ατρόμητου όσο και του ΓΣ Περιστερίου. Η υγεία του  κλονίστηκε από την ασθένεια του κινητικού νευρώνα γνωστή ως νόσος του     Χόπκινς και τους τελευταίους μήνες της ζωής του ο δρόμος δυστυχώς δεν είχε επιστροφή. Η εξόδιος ακολουθία στην Αγία Τριάδα Χρυσούπολης και ακολούθησε η ταφή στο κοιμητήριο Περιστερίου. Ο Θεός να τον αναπαύσει.

Δάσκαλος οδήγησης στην Υγεία!

Σε μια επιτροπή υγείας στο ΤΟΜΥ Περιστερίου έμαθα ότι τοποθετήθηκε ο Ρούμπας, δημοτικός σύμβουλος και επί σειρά ετών πρόεδρος του Άγιου Ιερόθεου.  Με την ιδιότητα μάλιστα του αντιπροέδρου. Ακόμη και ο ίδιος πρέπει να αναρωτήθηκε τι «δουλειά έχω εγώ από δάσκαλος οδήγησης που είμαι;». Δεν ξέρω αν το είπε ή δεν το είπε για να λέμε πάντως του στραβού το δίκιο ο Ρούμπας εν προκειμένω, δεν φταίει σε τίποτα. Εκείνος που τον τοποθέτησε ήθελα να ήξερα πως έναν δάσκαλο οδήγησης τον έστειλε στην Υγεία;

Στήριξη επιχειρηματικότητας!

Την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας με απόφαση του δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη ανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος και αρχηγός της παράταξης «Νέα πορεία για το Περιστέρι μας» Γιάννης Καλαντώνης με την ιδιότητα του Εντεταλμένου Συμβούλου. Ο Καλαντώνης που είναι πρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο Περιστερίου θα έχει την εποπτεία και τον συντονισμό δράσεων του γραφείου ανάπτυξης, που στοχεύει στην προώθηση της τοπικής οικονομίας καθώς και στην υποστήριξη νέων και υφιστάμενων επιχειρήσεων στο Δήμο Περιστερίου. Του μεταβιβάστηκε δε η δυνατότητα υπογραφής για όλα τα σχετικά θέματα .

Ο περιστεριάρχης

Ετικέτες

Mια εικόνα που κυριολεκτικά σου ανοίγει την καρδιά αντικρύζει καθημερινά κανείς στο προπονητικό κέντρο «Νταμάρι», με τα δεκάδες παιδιά, μικρά και μεγάλα, να φορούν τη φανέλα με το αστέρι και να απολαμβάνουν το όνειρο τους.  Τέσσερα από αυτά τα «αστεράκια» παραχώρησαν στο «Αθλητικό Περιστέρι» την πρώτη συνέντευξη της ζωής τους, με τη δική μας ευχή να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ -ΜΑΡΙΟΣ ΚΩΤΣΗΣ

«Έχω γεννηθεί το 2007 και αγωνίζομαι στην ομάδα Κ14. Στον Ατρόμητο είμαι από 4,5 ετών, όταν έκανα δηλαδή τα πρώτα μου βήματα στο ποδόσφαιρο. Ήρθα γιατί οι γονείς μου είχαν μάθει ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και τώρα πια μπορώ να σας πω ότι κάθε φορά που έρχομαι στο «Νταμάρι για προπόνηση νιώθω σαν να έρχομαι στο σπίτι μου. Εκείνο που έχω κρατήσει βαθιά μέσα μου είναι οι φιλίες που έκανα αλλά και οι εμπειρίες παίζοντας σε διάφορα τουρνουά που μας έχουν κάνει πιο δυνατούς. Πραγματικά πολύ όμορφες στιγμές που μας έκαναν οικογένεια αλλά είναι και πολύ ευχάριστο όταν συναντάμε παιδιά που έχουν φύγει,  ως αντίπαλους σε άλλες ομάδες. Παρακολουθώ τακτικά τους αγώνες του Ατρόμητου και από τους παίκτες όλα αυτά τα χρόνια θα ξεχωρίσω τον Ναπολεόνι που μου άρεσε πάρα πολύ και τον Ούμπιντες σε πιο μικρή ηλικία. Από τους παίκτες του εξωτερικού που μου αρέσουν γιατί παίζουν στη θέση μου είναι οι Τσάβι και Ινιέστα. Όνειρο μου είναι να αγωνιστώ επαγγελματικά στον Ατρόμητου και μετά να πάρω μεταγραφή σε μια μεγάλη ομάδα».

ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

«Έχω γεννηθεί το 2007 και είμαι μέλος του Ατρόμητου Κ14. Αγωνίζομαι στη θέση του κεντρικού αμυντικού και βρίσκομαι εδώ από το 2017. Προηγούμενη ομάδα μου ήταν ο Ολυμπιακός Αιγάλεω γιατί εκεί ήταν  κάτι φίλοι μου, όμως όταν κατάλαβα καλά το ποδόσφαιρο ήρθα στον Ατρόμητο γιατί πίστευα ότι εδώ έχω μέλλον. Ο πατέρας μου ήταν εκείνος που μου πρότεινε να έρθουμε και φυσικά γνώριζα ότι ήθελε να κάνει το καλύτερο για εμένα. Περνάμε πολύ ωραία με τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου, τον κύριο Θανάση είμαστε μια αληθινή οικογένεια. Μας μαθαίνουν να έχουμε ομαδικότητα και να μην λειτουργούμε ατομικά γιατί ένας από εμάς  αν δεν παίξει καλά δεν θα παίξει καλά όλη η οικογένεια. Το όνειρο μου είναι να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής γι’ αυτό ήρθα στον Ατρόμητο. Πριν από τους αγώνες φροντίζω να χαλαρώνω  στο κρεβάτι μου, να έχω φάει το σωστό γεύμα για να μπορέσω να αποδώσω καλύτερα.  Οι προπονητές μας λένε συνεχώς να είμαστε πρώτα καλοί μαθητές και το τηρούμε γιατί αν δεν είσαι καλός στο σχολείο θα βγει και στο ποδόσφαιρο».

 ΤΑΣΟΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

«Έχω γεννηθεί το 2008 και ανήκω στην Κ13 του Ατρόμητου.. Είμαι από το Ίλιον αλλά ήρθα στον Ατρόμητο από τεσσάρων ετών γιατί είχαμε ακούσει τα καλύτερα πράγματα για την ακαδημία και οι γονείς μου αποφάσισαν να με φέρουν εδώ γιατί πίστευαν ότι έκαναν το καλύτερο για εμένα. Αγωνίζομαι στη θέση του αριστερού αμυντικού αλλά και ως στόπερ. Μου αρέσει πάρα πολύ που παίζω στον Ατρόμητο και κάθε μέρα ανυπομονώ να έρθω στην προπόνηση να συναντήσω τους φίλους μου και τους προπονητές μου που μας συμβουλεύουν να γίνουμε πρώτα καλοί άνθρωποι χρήσιμοι στην κοινωνία και μετά καλοί ποδοσφαιριστές. Το όνειρο μου είναι να γίνω ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και να παίξω κάποτε σε ομάδα του εξωτερικού. Από τους παίκτες του Ατρόμητου μέχρι πέρσι θαύμαζα τον Κατράνη γιατί είμαστε  στην ίδια θέση και παρακολουθούσα πως έπαιζε. Τώρα ο αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Κιβρακίδης που έχει παίξει και αριστερό μπακ όταν η ομάδα τον χρειάζεται».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΟΡΓΙΑΣ

«Αγωνίζομαι στην Κ13 του Ατρόμητου και είμαι γεννημένος το 2008. Στην ακαδημία ήρθα πριν από τρία χρόνια. Έκανα τα πρώτα μου βήματα στο ποδόσφαιρο στα Άνω Λιόσια και  όταν οι γονείς μου έμαθαν ότι ο Ατρόμητος έχει την καλύτερη Ακαδημία  με έφεραν εδώ για ένα καλύτερο μέλλον. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στον Ατρόμητο, διασκεδάζω και μαθαίνω παράλληλα πολλά πράγματα από τους προπονητές μας που είναι πάντα δίπλα μας. Μας λένε να μην τα παρατάμε ποτέ και να προσπαθούμε από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο. Αγωνίζομαι στη θέση του δεξιού μπακ αλλά μπορώ και στην αριστερή πλευρά. Τα ινδάλματά μου είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο  Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ. Από τους παίκτες του Ατρόμητου θαυμάζω κι αγαπώ τον Ούμπιντες γιατί έχει προσφέρει πολλά και παρά το γεγονός ότι είναι μεγάλος σε ηλικία ακόμη είναι χρήσιμος στον προπονητή. Θέλουμε να είμαστε επίσης καλοί μαθητές στο σχολείο γιατί αυτό θα έχει αντίκτυπο και στο ποδόσφαιρο».

Ετικέτες

Στα γήπεδο του αρέσει να ίπταται για να εξουδετερώνει τα σουτ των αντιπάλων του και στο πανεπιστήμιο χτίζει το μέλλον του στη δικηγορία. Ο τερματοφύλακας του ΑΟ Περιστερίου Δημήτρης Τσιώσης αποτελεί το καλύτερο πρότυπο για τους συνομήλικους του καθώς μπορεί να συνδυάζει το ποδόσφαιρο και τις σπουδές. Σχεδόν αρίστευσε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις όταν με 19077 μόρια εισήλθε στη Νομική Αθηνών υλοποιώντας τον πρώτο μεγάλο στόχο της ζωής. Ταυτόχρονα ακολουθεί το όνειρο του και στο χώρο του ποδοσφαίρου. Γεννημένος το 1999 ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης, στα 17 του μεταπήδησε στον Παναρκαδικό και όταν ήρθε στην Αθήνα για σπουδές έπαιξε σε Δόξα Βύρωνα, Σούρμενα και την τελευταία διετία φορά τη φανέλα του ΑΟ Περιστερίου. «Όνειρο μου είναι να μπορέσω να συνδυάσω και τις δύο αγάπες μου και είναι αλήθεια ότι μέχρι τώρα είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου, ειδικά στη Νομική Αθηνών. Φέτος βρίσκομαι στο τέταρτο έτος» δηλώνει ο Τσιώσης στο «Αθλητικό Περιστέρι» και συνεχίζει λέγοντας τα εξής: «Είμαι σε μια ομάδα που παραδοσιακά στηρίζει τα νέα παιδιά, είναι ένα ωραίο σύνολο στο οποίο γίνεται καλή δουλειά και τα αποτελέσματα φαίνονται. Πέρσι κάναμε μια πολύ καλή πορεία τερματίσαμε στην πρώτη εξάδα και νομίζω ότι έχουμε όλα τα φόντα για να την επαναλάβουμε».

Ετικέτες

Canadi the Greek!

Μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα «Αθλητικό Περιστέρι» με αποκλειστική φωτογράφηση στην Ακρόπολη παραχώρησε ο προπονητής του Ατρόμητου Νταμίρ Κάναντι.

Το κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

Δεν χρειάζονται  κολακείες και επιτηδευμένοι χαρακτηρισμοί για να περιγράψει κανείς την προσωπικότητα του Νταμίρ Κάναντι. Σαν ένα ανοικτό βιβλίο που μπορείς να διαβάσεις την κάθε του σελίδα και δεν έχει τίποτα να κρύψει. Μετά από ένα χρόνο απουσίας επέστρεψε στην Ελλάδα για να οδηγήσει τον Ατρόμητο και πάλι στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Μια σχέση πολύ ιδιαίτερη τη διετία 2017-19 που συνεχίζεται λες και η μια πλευρά δεν μπορεί χωρίς την άλλη. Ανεβήκαμε μαζί του στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης. Το έκανε με πολύ χαρά και με απόλυτο επαγγελματισμό. Τζέντλεμαν! Όση ώρα διήρκησε η περιήγηση μας είπαμε πολλά, για την Ακρόπολη, για την κατάσταση στη χώρα μας, για τον Ατρόμητο. Κοινή συνισταμένη η αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλύτερα. Του το ευχόμαστε! Φίλες και φίλοι ο Νταμίρ Κάναντι αποκλειστικά για εσάς στο «Αθλητικό Περιστέρι».

----- Μίστερ καλωσόρισες και πάλι στην Ελλάδα. Είμαστε εδώ στην κορυφή της Αθήνας, σε ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς την Ακρόπολης

 «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ, είναι ένας χώρος που σε γεμίζει ενέργεια, έχει ωραίους ανθρώπους ήλιο και θετική διάθεση. Κάθε φορά που έρχονται φίλοι μου από την Αυστρία για να με δουν στην Ελλάδα, πάντα ανεβαίνουμε στην Ακρόπολη. Για μια ακόμη φορά λοιπόν νιώθω πάρα πολύ όμορφα»

------ Την ιστορία της Αρχαίας Αθήνας, τον χρυσό αιώνα του Περικλή την γνώριζες πριν έρθεις στην Ελλάδα;

«Γνώριζα λίγα πράγματα από όσα έμαθα στο σχολείο στην Αυστρία. Τα τελευταία χρόνια όμως που είμαι στην Ελλάδα μαθαίνω όλο και περισσότερα για την Αρχαία Αθήνα, ένας καταπληκτικός πολιτισμός που πρόσφερε πολλά στην ανθρωπότητα».

----- Ο Ατρόμητος μπορεί να έχει έδρα το Περιστέρι όμως η επίσημη ονομασία του είναι Ατρόμητος Αθηνών, άρα η παρουσία σου εδώ έχει συμβολική σημασία.

«Πράγματι έτσι είναι, μαθαίνω νέα πράγματα. Μπορώ να σας πω μάλιστα ότι έχω πρόσφατα ενημερωθεί για το πώς δημιουργήθηκε η ομάδα. Ότι δηλαδή ιδρύθηκε στην παλιά  Αθήνα και κάποια στιγμή μετακόμισε στο Περιστέρι γι’ αυτό  λέγεται Ατρόμητος Αθηνών».

----Η  «κορυφή» για κλαμπ του βεληνεκούς του Ατρόμητου ποια είναι κατά τη γνώμη σου;

«Πρέπει να κοιτάμε τα πράγματα όπως είναι με ρεαλισμό. Στόχος μας είναι η πρώτη εξάδα. Βάσει μπάτζετ είμαστε στις θέσεις 6 με 10. Υπάρχουν ομάδες με πολύ υψηλότερο από εμάς που τις ανταγωνιζόμαστε με επιτυχία γι’ αυτό και νομίζω ότι η θέση στην πρώτη εξάδα θα είναι επιτυχία. Και να είστε σίγουροι ότι τόσο ο πρόεδρος κύριος Γιώργος Σπανός όσο και ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Αγγελόπουλος κάνουν το καλύτερο για την ομάδα».

---- Η Αθήνα σου αρέσει;

«Αυτή ερώτηση δεν έπρεπε να γίνει (γελάει). Υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που δεν του αρέσει η Αθήνα;  Άρα η απάντηση είναι πολύ εύκολη: Ναι».

---- Τι απολαμβάνεις σε αυτήν και τι σε ενοχλεί;

«Πολλά μου αρέσουν. Η θάλασσα που είναι στα πόδια σου, ένας καφές ή ένα καλό γεύμα στα τόσα όμορφα ρεστοράν.  Από την άλλη  με την κίνηση στους δρόμους δεν έχω μόνο ένα θέμα με την οδήγηση, όλοι οι κάτοικοι το έχουν».

---- Ποια είναι τα αγαπημένα σου μέρη;

«Ο Άλιμος, η Βουλιαγμένη, το Κολωνάκι, το μουσείο της Ακρόπολης όπου μπορείς να πίνεις τον καφέ σου και να βλέπεις τον Παρθενώνα. Όσο ζεις στην Αθήνα στην Αθήνα ανακαλύπτεις και περισσότερες ομορφιές»

----- Αλλά και στο Περιστέρι βρίσκεσαι συχνά για καφέ, για φαγητό σωστά;

«Βέβαια μου αρέσει πολύ και το Περιστέρι . Και για φαγητό και για καφέ. Και στο Μπουρνάζι έχω πάει και στο κέντρο της πόλης όπου είναι όλα τα καφέ μαζεμένα (εννοεί την Αιμιλίου Βεάκη).

----- Μήπως έχει έρθει η ώρα να μάθεις ελληνικά;

« Αυτό είναι αλήθεια ότι το σκέφτομαι. Να πάρω ένα δάσκαλο και να μάθω την ελληνική γλώσσα. Δεν γίνεται να είμαι δύο χρόνια  και να ξέρω μόνο το «μ@l@k@s» (γελάει).

----Πόσο δύσκολη ή πόσο εύκολη ήταν η απόφαση να γυρίσεις πάλι στον Ατρόμητο;

«Δεν μπορώ να πω ότι ήταν δύσκολη, εύκολη θα την  έλεγα για να επιστρέψω για δεύτερη φορά. Όλο αυτό το διάστημα είχα συνεχή επαφή με τον πρόεδρο, με τον Γιάννη, ενημερωνόμουν για την ομάδα».

---- Τα μηνύματα των φιλάθλων στο Facebook που σου ζητούσαν να γυρίσεις; Ήταν παράδοξο να έχει η ομάδα προπονητή και οι φίλαθλοι να σου ζητούν να επιστρέψεις.

«Νομίζω ότι απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους χρειάζεται ένας μεγάλος σεβασμός.  Χαίρομαι που το έλεγαν γιατί το μεγαλύτερο κατόρθωμα είναι να κερδίσει ένας προπονητής τους οπαδούς της ομάδας του. Αυτό σημαίνει ότι και αυτοί σέβονται τη δουλειά μου. Έχουμε κτίσει μια πολύ καλή σχέση, ειλικρινή και αμοιβαία».

----- Αυτόν τον ένα χρόνο που έλειψες, μάθαινες τι συνέβαινε και  η ομάδα δεν πήγαινε καλά;

«Έβλεπα μερικά παιχνίδια την τηλεόραση, ήξερα ότι είχαν γίνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ, ότι  έφυγαν παίκτες που ήταν δύσκολο να αντικατασταθούν. Ήταν μια δύσκολη χρονιά αλλά και πάλι η ομάδα για δύο βαθμούς έχασε την 6η θέση και την συμμετοχή της στην Ευρώπη».

 

---- Στη Νυρεμβέργη τι πήγε στραβά ενώ σε γενικές γραμμές οι προϋποθέσεις ήταν καλές έτσι δεν είναι;

«Όταν πήγα πήραμε 16 νέους παίκτες έφυγαν 20 και ξέρουμε ότι χρειάζεται χρόνος. Η στόχευση της ομάδας ήταν το top 3 , εγώ πίστευα ότι έπρεπε να ήταν το top 6 και σίγουρα σε αυτή την κατάσταση πρέπει να υπάρχει πίστωση χρόνου»

----- Η επιστροφή σου προκάλεσε  μεγάλο ενθουσιασμό στους φιλάθλους με το καλημέρα.

«Το ίδιο χαρούμενος είμαι κι εγώ. Θα είναι ωραίο να βρούμε την ίδια ευτυχία και επιτυχία κατά τη διάρκεια της χρονιάς που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια».

 

---- Δίνεις την εντύπωση και είναι πραγματικότητα ότι αν και βόρειο ευρωπαίος  ταιριάζεις πολύ στην ελληνική νοοτροπία.

«Έχει μια εξήγηση γιατί οι γονείς μου είναι Κροάτες και έχουν πολλά κοινά σημεία με τον ελληνικό τρόπο ζωής. Αυτό ίσως να είναι το σημείο κλειδί και να μπήκα πολύ γρήγορα στη νοοτροπία των Ελλήνων»

----Ποια είναι η εικόνα που έχεις για την απόλυτη ευτυχία;

«Ο ήλιος, νερό, όμορφο κλίμα και η  υγεία των αγαπημένων μου ανθρώπων συνθέτουν τον πίνακα της ευτυχίας».

-Για ποια απόφασή σου έχεις μετανιώσει περισσότερο μέχρι τώρα;

Δεν μπορώ να πω ότι έχω μετανιώσει για κάποια σημαντική απόφαση που πήρα. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι με κάθε λάθος μας παίρνουμε εμπειρία».

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου ταξίδι; 

«Όταν πήγαμε με την οικογένεια μου στην Καραϊβική».

-Ποιο χαρακτηριστικό προτιμάς περισσότερο σε κάποιον; 

« Όταν δείχνει σεβασμό για τον συνάνθρωπο του».
-Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει; 

«Ο πατέρας μου, μου έλεγε ότι η δύναμη βρίσκεται στην ηρεμία».
---Πότε έκλαψες για τελευταία φορά;  

«Όταν έχασα τους γονείς μου»
-Ποια μουσική (τραγούδι) έβαλες στο γάμο σου;

«Που να θυμηθώ έχουν περάσει  20 χρόνια από τότε»(γελάει)
-Ποια είναι η αγαπημένη σου απασχόληση εκτός ποδοσφαίρου;

«Μου αρέσει να παίζω τένις και το χειμώνα το σκι».

-Τι απεχθάνεσαι περισσότερο στους ανθρώπους; 

«Εύκολη απάντηση σε συνέχεια προηγουμένους ερωτήματος. Όταν δεν δείχνουν σεβασμό».

-Ποιες λέξεις ή φράσεις χρησιμοποιείς υπερβολικά; 

«Στα ελληνικά δεν χρειάζεται να σας πω ποια είναι αυτή η λέξη. Την ξέρετε».

-Ποιο ταλέντο θα ήθελες να έχεις πέρα από ότι είσαι ένας καλός προπονητής; 

«Δεν νομίζω ότι έχω ταλέντο για άλλα πράγματα. Όση ώρα και να σκεφθώ νομίζω ότι δεν θα βρω».

-Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι στον εαυτό σου, τι θα ήταν αυτό; 

«Αυτό δεν είναι εγωιστικό αλλά νιώθω μια χαρά με τον εαυτό μου και δεν θέλω να αλλάξω κάτι»

-Ποια θεωρείς τη μεγαλύτερή σου επιτυχία; 

«Η οικογένεια μου. Έχω δύο παιδιά τον 22χρονο Μαρσέλ και την 12ηχρονη Καρίνα»

---- Ο στόχος του Ατρόμητου στη νέα σεζόν; Πρωτάθλημα εξάδα ή κύπελλο ή και τα δύο μαζί;

«Και τα δύο μαζί. Στο πρωτάθλημα όπως σας είπα θα επιδιώξουμε να μπούμε στην εξάδα και στο κύπελλο αν το ευνοήσουν οι συνθήκες να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται».

---- Και στους φιλάθλους που μάλλον θα τους στερηθεί η ομάδα λόγω covid 19 τι θα ήθελες να πεις;

«Θα επαναλάβω αυτό που του είπα όταν συναντήθηκα μαζί τους όταν έγινε η επίσημη παρουσίαση μου. Να αγαπούν το σωματείο και στις χαρές και στις λύπες. Κατά τη διάρκεια του αγώνα να στηρίζουν τους παίκτες ειδικά όταν το αποτέλεσμα δεν είναι υπέρ μας. Αν έχουν παράπονα μπορούν μετά το τέλος του αγώνα να τα εκφράσουν κι εγώ θα είναι μαζί τους. Όταν όμως παίζουμε, πρέπει με τη φωνή τους να μεταφέρουν την αγάπη τους στους παίκτες. Εύχομαι πάντως ότι όλο αυτό το θέμα με την παρουσία τους στις κερκίδες να σταματήσει σύντομα και να τους έχουμε στην κερκίδα έστω και σε περιορισμένο αριθμό. Όταν έχουν ανοίξει όλα τα θεάματα δεν βρίσκω το λόγο να μην ανοίξει και το ποδόσφαιρο».

---- Mister σε ευχαριστώ. Η Ακρόπολη, μας γέμισε ενέργεια.

«Κι εγώ σε ευχαριστώ. Περάσαμε όμορφα καλή χρονιά να έχουμε».

 

Ετικέτες
Μπακαράς
Hatzi
Asfaleies Kalogeras
Leventis kreopoleio
neo frontistiria
ACS Περιστερίου
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας