Τελευταία ενημέρωση 07:16, 06 Δεκ 2023
Περιστέρι Sports

Περιστέρι Sports

Μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Όμως, πρέπει να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα μου, γιατί για μεγάλα διαστήματα παίξαμε εξαιρετικά δεδομένων των δυσκολιών της αναμέτρησης. Όταν παίζεις απέναντι στον Ολυμπιακό στην έδρα του είναι δύσκολο. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε αυτά που ζητήσαμε. Είχαμε πάρα πολύ καλές στιγμές στο παιχνίδι, αλλά και κάποια κενά διαστήματα που πρέπει να βελτιώσουμε».

Και πρόσθεσε: «Αυτή η ομάδα είναι καινούργια και πρέπει συνεχώς να βελτιώνεται. Στην ζωή, έτσι και στον αθλητισμό το τέλος της ημέρας παίρνεις αυτό που αξίζεις. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να κρατήσουμε τα καλά, να βελτιώσουμε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού μας και να προχωρήσουμε στα επόμενα πάρα πολύ σημαντικά ματς που έχουμε».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, υποστήριξε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μας για τη νίκη. Πιστεύω πως έπρεπε να δείξουμε μεγαλύτερη σταθερότητα στην απόδοσή μας και να παίξουμε σε καλύτερο επίπεδο συνεχόμενα. Κάθε φορά που παίρναμε μια διαφορά 15-17 πόντων, χαλαρώναμε, βιαζόμασταν στην εκτέλεσή μας, φεύγαμε από το παιχνίδι μας.

Το Περιστέρι bwin που είναι καλή ομάδα, πιέζοντας πολύ τη μπάλα για σαράντα λεπτά και έχοντας περιφερειακούς που μπορούν να σκοράρουν, έμεινε κοντά στο σκορ».

Και υπογράμμισε: «Τελικά, όμως, η νίκη είναι αυτή που μετράει, ειδικά στην παρούσα χρονική στιγμή. Κάποιοι παίκτες επανέρχονται από τραυματισμό και ο τρόπος να φορμαριστούν είναι να παίζουν παιχνίδια για να βρουν ρυθμό μέσα από αυτά. Κάτω από αυτή την έννοια είμαστε ευχαριστημένοι.

Το Περιστέρι bwin προερχόταν από συνεχόμενες νίκες. Δεν κερδίζεις ποτέ πριν παίξεις, οπότε η νίκη είναι σημαντική. Τώρα πρέπει να ετοιμαστούμε για τον αγώνα της Πέμπτης».

Ετικέτες

Ξεχωριστή μέρα ήταν η 27η Νοεμβρίου για τον Ντένζελ Γιουμπιτάνα, αφού ανακηρύχθηκε κορυφαίος ξένος ποδοσφαιριστής της σεζόν 2022/23 για τον Α’ όμιλο της Super League 2 και τιμήθηκε με το σχετικό βραβείο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών.

Ο 24χρονος Βέλγος μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του Ηρακλή και ολοκλήρωσε τη σεζόν με 23 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, στις οποίες είχε 14 γκολ και 4 ασίστ.

Στις δηλώσεις του ο Ντένζελ Γιουμπιτάνα είπε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Ηρακλή για την ευκαιρία που μου έδωσε. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου και την οικογένειά μου για την άνευ όρων αγάπη τους που μου δίνουν κάθε μέρα ειδικά στις δύσκολες στιγμές. Πλέον, ευχή μου είναι να αποδώσω το ίδιο και με τον Ατρόμητο και ανυπομονώ για τις μελλοντικές προκλήσεις. Σας ευχαριστώ πολύ».

 

Ετικέτες

Με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ θα αναμετρηθεί τη Δευτέρα (27/11, 20:15, ΕΡΤ 3) το Περιστέρι, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της  Basket League.

Ο Βασίλης Σπανούλης και οι παίκτες του ξέρουν ότι έχουν δύσκολο έργο απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

«Ήταν μια καλή εβδομάδα από πλευράς προπόνησης και προετοιμασίας για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα. Ο προπονητής και οι συνεργάτες του μας έχουν προετοιμάσει καλά και είναι στο χέρι μας να δείξουμε τη σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα απέναντι σ’ έναν πολύ δυνατό αντίπαλο» υποστήριξε ο Τρέβορ Τόμπσον για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Και ο Αμερικανός σέντερ του Περιστερίου, συμπλήρωσε: «Ο Ολυμπιακός είναι σε καλή κατάσταση και έχει πολύ καλό ρυθμό αυτή τη στιγμή. Είναι μια καλά προπονημένη και πειθαρχημένη ομάδα. Γι’ αυτό, θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για 40 λεπτά, έτσι ώστε να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί στο παιχνίδι».

Ετικέτες

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν δεν έκανα κάποια στιγμή ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Βαρλάμο που έφυγε από κοντά μας πριν από 5 χρόνια.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΟΥΡΙΔΗ

Και φυσικά το αξίζει αυτό το αφιέρωμα, ειδικά τώρα που ο Ατρόμητος συμπληρώνει ένα αιώνα ζωής. Πέρα από την ποδοσφαιρική του αξία, την τρομερή ελαστικότητά  και τις απίθανές αποκρούσεις ήταν ένα «χρυσό» παιδί με σπάνιο χαρακτήρα και προφανώς ο ίδιος δεν γνώρισε την αξία του. Είχα τη χαρά να τον γνωρίσω όταν διέπρεπε και πρέπει να πω ότι με είχε εντυπωσιάσει με το ήθος του. Γέννημα θρέμμα του Ατρόμητου, ευτύχισε να αγωνιστεί σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες. Αλλά και όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο ήταν ο πιστός στρατιώτης της ομάδας αφού διατέλεσε προπονητής στους Ερασιτέχνες  για πολλά χρόνια και συνεργάτης στην Α’ Ομάδα του Τσάκου και  του Σταματιάδη. Ξεκίνησε τη μπάλα στη δεκαετία του ’50 και σταμάτησε το 1974 όταν το κοντέρ με τη φανέλα της πρώτης ομάδας σταμάτησε στις 157 συμμετοχές που φυσικά δεν μπορείς να τις πεις και λίγες.

«Με μάζεψε ο Γούλιος»

Ο αείμνηστος Γιώργος σε συνέντευξη που είχε δώσει στο βιβλίο του αδελφικού μου φίλου Παύλου Κατώνη «Φτερούγισμα στη Δόξα» για τον τρόπο που πήγε στον Ατρόμητο είχε δηλώσει: «Με μάζεψε ο Γούλιος (τότε προπονητής) από τις αλάνες που είχαμε  μια ομάδα που την λέγαμε «Άτρωτος»  χάρη συντομίας του Ατρόμητου. Εκείνη την εποχή θα δοκιμαζόταν ο Παναγιώτης Λαγός και πήγαμε κι εμείς στην προπόνηση. Μας είδε ο Νίκος Τζουνάκος και πρότεινε στον Γούλιο να δοκιμάσει κι εμάς. Έτσι έγινε,  του αρέσαμε και υπόγραψα σε ένα απλό χαρτί και μετά σε κανονικό δελτίο».

Η συνέχεια ήταν ονειρική για τον Βαρλάμο και όταν δημιουργήθηκε ένα θέμα με τον βασικό γκολκίπερ τον Σαράντη Πέτρου καθιερώθηκε στην Α’ Ομάδα και έκανε αυτή την μεγάλη καριέρα. Μάλιστα τον είχε ζητήσει ο Ολυμπιακός αλλά ο Ατρόμητος δεν τον έδωσε και οι ερυθρόλευκοι πήραν τότε τον Μυλωνά. Όμως και με παλιούς παίκτες που μίλησα όλοι μου είπαν τα καλύτερα για τον αξέχαστο ποδοσφαιριστή και το πόσο είχε δεθεί με τον Ατρόμητο γι’ αυτό και δεν τον αποχωρίστηκε. Ίσως είναι από τους λίγους που ξεκίνησαν κι έκλεισαν την καριέρα τους στον Ατρόμητο.

Για τον αείμνηστο Γιώργο Βαρλάμο μίλησα με τον γιο του  Χρήστο. «Ο πατέρας μου ζούσε και ανέπνεε για τον Ατρόμητο, Από το πρωί μέχρι το βράδυ μιλούσε για την ομάδα.  Στο γήπεδο πήγαινε δύο ώρες πριν τον αγώνα.  Ήταν ένας υπέροχος πατέρας και καμάρωνα. Μια φορά έπαιζα με ένα φίλο μου τένις στο Καλαμάκι και ο φίλος μου με φώναζε με το επίθετό μου. Τότε με πλησίασε ένας κύριος και μου λέει «τον Γιώργο Βαρλάμο τι τον έχεις;» Και όταν του απάντησα «είναι ο πατέρας μου» μου είπε «μπράβο να είσαι υπερήφανος». Μας λείπει πάρα πολύ και ευχαριστώ τους φιλάθλους του Ατρόμητου για την αγάπη που του έδειχναν και δεν τον έχουν ξεχάσει»..

Ετικέτες

Η γυναίκα του Μαρία και ο γιος του Μανώλης περπατούν στο δρόμο που γεννήθηκε ο δεξιοτέχνης της κιθάρας και συνθέτης  μεγάλων λαϊκών επιτυχιών

Μια  ζωή γεμάτη αυθεντικό λαϊκό τραγούδι! Ένας αυτοδίδακτος δεξιοτέχνης της κιθάρας που ερμήνευσε και συνέθεσε μεγάλες επιτυχίες που αγγίζουν ακόμη τις πιο ευαίσθητες χορδές μας!. Ένας περιστεριώτης γέννημα θρέμμα που αγάπησε και τίμησε την πόλη του μέχρι που έκλεισε για πάντα τα μάτια του στα 86 χρόνια του. Ο Αντώνης Ρεπάνης από το 1958 που κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι στην «Κολούμπια» και για τα επόμενα 60 χρόνια δεν σταμάτησε στιγμή να τραγουδάει. Ξεκίνησε ωστόσο  να δουλεύει πολύ μικρός σε ένα φούρνο (με αμοιβή ένα καρβέλι ψωμί), μετά σαν ξυλοτορναδόρος,  σε μαγαζιά του Περιστερίου και μετά έγινε  κορνιζοποιός, έχοντας πάντα μέσα του το «σαράκι» της μουσικής, άλλωστε από τα 4 του χρόνια άρχισε να παίζει κιθάρα κι έγινε από τους καλύτερους λαϊκούς κιθαρίστες(έπαιζε και μπάσο και ακόρντο) που τον καλούσαν στις ηχογραφήσει τους ο Τσιτσάνης και ο Χιώτης πριν ξεκινήσει βέβαια ο ίδιος την σπουδαία καριέρα του.

Η γυναίκα του αείμνηστου (σπουδαίου) καλλιτέχνη Μαρία και ο γιος του Μανώλη βρέθηκαν λοιπόν στο Περιστέρι αποκλειστικά για το «Α.Π.»,  και ανέδειξαν τη βαθιά αγάπη του Αντώνη Ρεπάνη για την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε και την οποία δεν απαρνήθηκε ποτέ. Μια βόλτα στην οδό Μαδύτου που γεννήθηκε ο Ρεπάνης το 1933 (τότε υπήρχαν μόνο παράγκες) ξύπνησε αναμνήσεις και συγκινήσεις στην κυρία Μαρία: «Οι γονείς του Αντώνη είχαν καταγωγή από τη Χίο και τη Μυτιλήνη, παντρεύτηκαν στη Σμύρνη και ήρθαν ως πρόσφυγες στο Περιστέρι. Ήταν ο μικρότερος από τα έξι παιδιά και όταν ο πατέρας του ο Μανώλης πέθανε στην Κατοχή, ο Αντώνης ήταν 7 ετών. Η μητέρα του, η Νικολέττα δυσκολευόταν πολύ να τα φέρει εις πέρας και τον μεγάλωσε και η κατά 13 χρόνια μεγαλύτερή του αδερφή, η Λέλα. Στην οικογένεια του όλοι τραγουδούσαν πολύ ωραία, ειδικά η μητέρα του και ο πατέρας του. Ο αδερφός του  ο Δημήτρης, είχε μάλιστα μεγάλη φιλία με τον Μπιθικώτση, ήταν δίπλα τα σπίτια τους στην οδό Ακροκορίνθου. Είχε λοιπόν ο Δημήτρης μια κιθάρα και όποτε ερχόταν ο Μπιθικώτσης τραγουδούσαν. Όταν έφευγε, ο Αντώνης  την ξεκρεμούσε και έπαιζε. Η κιθάρα ήταν η μόνιμη συντροφιά του, την έπιασε 4 ετών και την άφησε δεκαπέντε μέρες πριν φύγει. Πρέπει να σας πω επίσης ότι από 7 ετών ξεκίνησε να ψέλνει ανελλιπώς στην Ευαγγελίστρια στο Περιστέρι. Ήταν πολύ καλός ψάλτης. Μέχρι και μεγάλος ερχόταν εδώ και έψελνε Ξεκίνησε να τραγουδά σε μαγαζιά του Περιστερίου, πάντα με την καθοδήγηση του Μπιθικώτση». Και η κυρία Μαρία Ρεπάνη με πολύ «ζωντανές» τις μνήμες συνεχίζει: «

 

«Αγαπούσε πολύ τον Ατρόμητο»

Εκεί στη Μαδύτου ήταν μια, όταν έιαρνε εφημερίδα έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο, αγαπούσε πολύ τον Ατρόμητο ήταν και Παναθηναϊκόις, σχολείο στις Παράγκες, μετά που ήρθε στην Ακροκορίθνθου 11 ήρθε στην αδελφή του, τα΄’βρτας μένουην εκεί οι ανιψιές του πίσω στην μάντρα ΄ληγταν το σπίτι του Μπιθικώτση, έίχε και ένα φίλο τον Δημητρό που έκαναν μπάνιο στο Σκαραμαγκά, τελείωσε το Δημοτικό μετά την Κατοχή.

 

Έφυγε το 1966, είχε αγοράσει ένα σπίτι στην Κυψέλη κι εκεί έτρωςε η Παπαγικαννοπούλου του έδωσε τη Διπρόσωπη  η αγάπη του ο Μιχάλης ο Κουρεάς το τραγούδησε ο Μπιθικώτσης, σε στίχους του γαμρπού του Παναγιώτη Καμηλιέρη που είχε παντρυεί τη μεργάλη του αδελφή τη Στέρλλα.

Ηθελε να ψωνίσει λίγο και εκλεκτό, ερχόταν στους Ξηρίδη από τα Πατήσια, ε΄/ιχε τους φίλους του και την παρέρα άραζε σε ένα μίνι μάρκερ σαν αγαλάδικο ΕΒΓΑ της Γαλατούς δίπλα στην Κώστα Βάρναλη δίπλα στο ζαχαροπλαστείο του Μιλάνου, ερχόντουσαν Σάββατα και μαζευόντουσαν οι φίλοι του, τους έγελε [αφαλούς» επειδή ήταν στενοί φίλοι

Κάθξε Τρίτη που είχε ρεπό μαζευόινμτουσαν και πήγαιναν στην ταβέρνα του Βασίλη στη Βάρναλη, καμιά φορά έβελε και τον ΓΤιάν νη Σπαν΄’ο και τραγουδούσαν

 

Τραπεζώματα για παρέλαση για οτιδήποτε εδώ, ίοταν μπήκε στην Α’ κατηγορία έγινε ο χαμός μας έφερε εδώ, το Περιστέρι η ζχωή του το αγαπούσε πολύ, πρώτα Ατρτ΄’ομ ητ

 

Τον Παχατουρίδη τον ήξερε από μικρό παιδί, μου έλεγε πάντοτε ότι πολύ καλή οικογένεια και όταν έμαθξξε ότι βάζχει δήμαρχο αυτό το παιδί πολύ καλό και τον αγαπούσε, μια φορά συναντήθηξκε στο Άλτερ με τον Παυλόπουλο

Ο δ΄’ημος δεν έχει κάνει κάτι στενοχωρήγθηκαν γιατί όιταν πέθανε ο πατέρας μου δεν βρίκσκαμε τάφο, δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να πει ένας ο Ρεπάνης είναι σημαντικλός αναλαμβάνουμε έστειλε ένα μήνυμα δεν πήρα απάντησα, πήγγα παρακάλεσα δεν βρέθηκε ένας ο Ρεπάνης οφείλει μιας άλης αντιμετώπισης με πληγώνει που ενώ ο δήυμοες κάνει εκδηλώσεις και αφιε΄ρωματα δεν έχει κάνει στον Αντώνη που ε΄χει γράψει τόσα τραγούδιας

Πάντως συμπληρώνει η Μαρία τον αγαπούησε πολύ και ο Παχατουρίδης τον αγαπούσε τον Αντώνη, μια φοιρά στην Πάρο δεν μπορούσε να έρθει ο Αντώνης, είχαμε μιλήσει,θα πρέπει να καταλάβουν αυτοί που ασχολούνται με τον πολιτιοσμό να τους τιμήβσει με κάποιο τρόπο

 

 

TOP 10 ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΡΕΠΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΑΛΛΟΙ

  1. Ο ΠΑΛΙΑΤΖΗΣ - ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
  2. ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ -Μ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
  3. ΕΝΑΣ ΑΗΤΟΣ ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ- ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
  4. ΠΟΥ ΝΑ ΓΥΡΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΓΥΡΝΑΣ- ΓΑΒΑΛΑΣ
  5. ΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ - ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
  6. ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ- ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
  7. ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑ - ΠΙΤΣΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  8. ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΑΛΗΤΙΣΣΑ- ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
  9. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΝΕΙΡΑ- ΠΙΤΣΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

10.ΜΑ ΤΙ ΛΕΩ - ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

 

TOP 10 ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ  Ο ΡΕΠΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ

 

  1. Η ΔΙΠΡΟΣΩΠΗ
  2. ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΤΡΕΛΗ (ΣΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΜΟΥ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ)
  3. ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΥΟ ΑΓΑΠΕΣ
  4. ΓΙΑΤΙ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΑΚΟΜΑ
  5. ΑΝΟΙΞΤΕ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ
  6. ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΦΙΛΙ
  7. ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ
  8. ΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑ
  9. ΓΙΑΤΙ ΑΧΑΡΙΣΤΗ
  10. ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ

 

TOP 10 ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ Ο ΡΕΠΑΝΗΣ

  1. ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ - ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
  2. ΑΝΕΒΑΙΝΩ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ- ΚΑΛΔΑΡΑΣ
  3. ΓΙΑΤΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΚΛΑΙΣ- ΚΑΛΔΑΡΑΣ
  4. ΣΗΚΩ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ - ΧΙΩΤΗΣ
  5. ΝΥΧΤΕΣ ΜΑΓΙΚΕΣ- ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
  6. ΒΑΔΙΖΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΙΛΩ - ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
  7. ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ- ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
  8. ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ - ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
  9. ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΜΙΣΕΙ - ΜΠΑΚΑΛΗΣ
  10. ΣΟΥ ΔΩΣΑ ΔΙΑΖΥΓΙΟ - ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ

 

 

 

Ετικέτες
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας